BRANNMENN: Dag Otto Lauritzen, Kristian Ødegård, Henrik Thodesen og Odd-Magnus Williamson trer inn i rollen som «sexy» brannmenn i ukas episode av «På tur med Dag Otto» på TV 2. Foto: Andreas Kalvig Anderson / TV 2, Video: TV 2Vis mer Vis mer

«På tur med Dag Otto»:

- Hva skal jeg med denne babyolja?

Dag Otto Lauritzen og følgesvennene hans må leve ut den dristige «sexy brannmann»-fantasien. Se video!

I onsdagens episode av «På tur med Dag Otto» på TV 2, må Dag Otto Lauritzen (60), makkeren Christian Ødegård (42) og ukas følgesvenner nok en gang ut av komfortsonen.

Sammen med Henrik Thodesen (36) og Odd-Magnus Williamson (36) skal programlederduoen prøve seg som brannmenn - en av Lauritzens mange barndomsdrømmer.

I en uke får firkløveret en smak på den krevende tilværelsen som brannmenn, i regi av Rogaland brann og redning. Ved Sandnes brannstasjon stifter de bekjentskap med både tjukk røyk og illsinte flammer, men det er ikke det eneste.

I OLJE: I ukas «På tur med Dag Otto» får seerne se en ny side av Dag Otto Lauritzen, Kristian Ødegård, Henrik Thodesen og Odd-Magnus Williamson. Foto: Andreas Kalvig Anderson / TV 2 
I OLJE: I ukas «På tur med Dag Otto» får seerne se en ny side av Dag Otto Lauritzen, Kristian Ødegård, Henrik Thodesen og Odd-Magnus Williamson. Foto: Andreas Kalvig Anderson / TV 2  Vis mer

Før de forlater brannstasjonen får de også oppleve brannmannlivets «glamorøse» side - de må stille opp som modeller til inntekt for stasjonens velferdskasse.

Kosedyr og babyolje

Og Lauritzen, Ødegård og de to komikerne stiller villig opp for den gode saken, før de innser at de også er nødt til å kaste skjorta på bildene.

Med ett lever de tilsynelatende ut den velkjente «sexy brannmann»-fantasien midt i vognhallen på brannstasjonen.

- Nei, dette her er jo helt vilt! Dere skal vel ikke ha ut disse bildene her? spør Lauritzen i episoden - riktignok mens han gliser litt i bar overkropp i selebuksene sine.

FIRKLØVER «ON FIRE»: Både Henrik Thodesen, Dag Otto Lauritzen, Kristian Ødegård og Odd-Magnus Williamson må inn i rollen som sexy brannmenn i ukas episode av «På tur med Dag Otto». Foto: Andreas Kalvig Anderson / TV 2
FIRKLØVER «ON FIRE»: Både Henrik Thodesen, Dag Otto Lauritzen, Kristian Ødegård og Odd-Magnus Williamson må inn i rollen som sexy brannmenn i ukas episode av «På tur med Dag Otto». Foto: Andreas Kalvig Anderson / TV 2 Vis mer

De fire karene er sporty nok til å la seg avbilde i diverse mer eller mindre vågale positurer, med en brannbil, en brannslange, en hakke og et kosedyr som rekvisitter.

Når fotografen kommer trekkende med en flaske babyolje, vet Lauritzen imidlertid ikke helt hva han skal tro.

- Men i helsiken! Hva skal jeg med den? undrer den pensjonerte proffsyklisten.

Se hva Dag Otto Lauritzen og resten av firkløveret gjør med babyolja i videoen øverst i saken!

- Jeg likte det dårlig

Overfor Dagbladet innrømmer Lauritzen, som vanligvis tar de fleste utfordringer med godt humør i tv-programmet, at han hadde lite til overs for fotoshooten.

- Jeg likte det dårlig... Jeg var ikke klar for å være med i et kalenderprosjekt, spesielt ikke med mindre og mindre klær.

KOKER: Dag Otto Lauritzen stiller et svært intimt spørsmål. Kristian Ødegårds svar får det til å koke. Video: TV 2 Vis mer

Programlederen legger til at tv-makkeren hans er litt for flink til å lure ham ut av komfortsonen i «På tur med Dag Otto».

- Det er typisk Kristian (Ødegård, journ.anm.) og produsent Nils Peder å finne på noe ekstra for å få meg utenfor komfortsonen, og de lykkes hver gang, forteller Lauritzen i en e-post til Dagbladet.

Har skuffet mora flere ganger

Tidligere i høst har tv-seerne fått se Lauritzen drikke sin egen, destillerte urin i Jordans ørken, grille makkeren Kristian Ødegård i pikante spørsmål med løgndetektor, og spille i et holdningsskapende skuespill om HIV/ AIDS i Zambia.

Da 60-åringen stod og poserte sexy i brannmanndrakt, kommenterte han likevel: «Min mor kommer til å få sjokk».

Til Dagbladet forteller Lauritzen hva han mente med utsagnet.

MISFORNØYD: Lauritzen og de andre gikk inn i modellrollene, men selv er han ikke fornøyd med resultatet. Foto: Andreas Kalvig Anderson / TV 2
MISFORNØYD: Lauritzen og de andre gikk inn i modellrollene, men selv er han ikke fornøyd med resultatet. Foto: Andreas Kalvig Anderson / TV 2 Vis mer

- Mamma er ofte min mal på hva jeg kan stille opp i på TV, jeg tenker: 'Hva vil mamma si til dette??' Jeg er godt voksen, men mamma betyr fremdeles mye, og jeg har skuffet henne flere ganger… Men det går over ganske raskt, forsikrer han.

Foreløpig har ikke Lauritzens mor fått se resultatet av det uhøytidelige «modelloppdraget».

- Mamma har ennå ikke sett episoden som brannmenn i Stavanger og vet ikke om noe kalenderprosjekt, røper TV 2-profilen - og legger til at han ikke er særlig fornøyd med resultatet.

«På tur med Dag Otto» sendes på TV 2 onsdager klokken 20.00.

SYK: Under sesongpremieren av På tur med Dag Otto opplevde Ida Fladen blant annet svimmelhet og oppkast på en kritikerrost restaurant. Video: TV 2 Vis mer

Saken ble først publisert på Dagbladet.no.

Lik Se og Hør på Facebook

Meld deg på vårt kjendisvarsel! Ønsker du siste nytt om kjendis og underholdning rett i innboksen? Meld deg på vårt kjendisvarsel og få siste nytt rett i innboksen.