Cecilie Skog:

- Hva i alle dager har jeg gjort nå?

Det var ikke helt uten skepsis at Cecilie Skog (45) børstet støv av sykepleier-uniformen.

SYKEPLEIER: Cecilie Krogh er gammel sykepleier, og meldte seg til tjeneste da oppfordringen fra byrådsleder Raymond Johansen kom. Etterpå angret hun seg. Vis mer
Publisert

I midten av mars oppfordret byrådsleder i Oslo, Raymond Johansen, folk med helsefaglig kompetanse om å melde seg til tjeneste. Det ga eventyrer Cecilie Skog (45) en ryggmargsrefleks, som gjorde at hun rakk opp hånden.

På Instagram kunne Skog fortelle at det rett og slett var ønsket om å bidra - det å vise samhold og solidaritet i en krevende tid - som fikk henne til å børste støv av sykepleierutdannelsen.

Det var likevel ikke uten skepsis at hun tok på seg heltekappen og møtte opp til tjeneste.

Redd for å være en belastning

For de aller fleste er 45-åringen kjent for sin eventyrlyst og sine utflukter. Hun har likevel interesser utenfor å krysse Grønland - noe som for mange har kommet som en overraskelse.

På Instagram i mars kunne Skog nemlig røpe at hun i bunn og grunn er utdannet sykepleier, et yrke hun nå har valgt å gå tilbake til mens coronapandemien står på som verst her i landet.

Fredag gjester hun NRK-programmet «Lindmo», der 45-åringen kan fortelle at hun anser seg selv som sykepleier, selv når hun ikke aktivt arbeider som en.

PÅSKESTEMNING: I en video publisert på Christine Koht sin Facebook-side, koser hun seg i solveggen med mamma Kirsti. Vis mer

- Jeg har alltid tenkt at: «Ja, men en dag skal jo jeg tilbake til yrket mitt», og jeg har kjent at det er en sånn sterk identitet i meg. Jeg kaller jo meg selv for sykepleier når jeg skal fylle ut sånne skjema. «Yrke: Nurse», skriver jeg.

I samme intervju erkjenner Skog at det ikke bare var enkelt å gå tilbake til sitt gamle yrke - selv om det alltid har vært tanken.

- Når denne oppfordringen kom, fra byrådsleder Raymond Johansen, så rakk jeg opp hånden og fylte ut skjemaet. Og så gikk det en liten stund, før jeg tenkte: «Hva i alle dager har jeg gjort nå? Hva tror jeg at jeg kan bidra med nå, 17 år etter», sier hun.

På spørsmål fra programleder Anne Lindmo (50) om hun var stresset før hun gikk inn i tjeneste, svarer hun følgende:

- Ja, da de ringte fra byrådet og sa: «Nå ser det ut til at vi har en jobb til deg», så tenkte jeg jo: «Hva i alle dager. Jeg håper jo ikke at jeg blir en belastning, men en ressurs».

Se og Hør har forsøkt å komme i kontakt med Cecilie Skog, så langt uten hell.

Ydmyk og takknemlig

Før 45-åringen i 2003 ble eventyrer på fulltid, jobbet hun i mange år som sykepleier på Ullevål sykehus. Det å kunne børste støv av gammel kunnskap forteller hun, på Instagram, at hun er takknemlig for.

For to uker siden ga hun følgerne sine en oppdatering:

«Siste uken har jeg brukt lungekapasiteten på å blåse støv av gammal kunnskap. I tillegg til å prøve å tilegne meg ny. Det var en ryggmargsrefleks som gjorde at jeg rakk opp hånden og meldte meg til tjeneste den dagen byrådsleder etterspurte helsepersonell til ulike oppgaver», skrev hun, og fortsatte:

«Ydmyk og takknemlig er jeg, for måten denne fortapte (og nervøse) søsteren har blitt tatt imot etter hundre år utenfor helsevesenet. Klokt, stødig, omsorgsfullt, stolt og med faglig tyngde viser sykepleierne fremdeles vei, 200 år etter Florence Nightingale.»

Til tross for at det er hele 17 år siden hun sist var aktiv i yrket, har hun tidligere uttalt til VG at hun likevel var sikker på at hun kunne bidra med noe.

KLAPPER: Barna til Kate og William klapper for helsepersonell på grunn av corona-situasjonen. Vis mer

- Det er mange ulike områder man trenger kompetansen vår på, fortalte hun til avisen, og la til at dette kan være å for eksempel svare på telefoner og få opplæring i smittevern, og gå inn i turnusarbeid i helsetjenesten.

Hun forklarte også at selv om hun har to små barn hjemme, var ikke det et hinder fra å melde seg til tjeneste. Barnehagene holder nemlig åpent for barn av helsepersonell, til tross for at de ennå er stengt for alle andre.

LES OGSÅ: Coronasmittet i fengsel

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer