MYSTISK: Tone Damlie Aaberge og Aksel Hennie kommer til gallamiddagen på Slottet torsdag kveld i anledning det sveitsiske statsbesøket. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX
MYSTISK: Tone Damlie Aaberge og Aksel Hennie kommer til gallamiddagen på Slottet torsdag kveld i anledning det sveitsiske statsbesøket. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX Vis mer

Hva i all verden gjør disse to her?

Ingen vil svare på hva Tone Damli Aaberge og Aksel Hennie gjorde på Slottet torsdag.

Publisert
SEHER.NO: Blant 200 prominente gjester fra det offisielle Norge, deriblant finansminister Sigbjørn Johnsen, næringsminister Trond Giske og Høyre-leder Erna Solberg, bød ankomstparaden til torsdagens gallamiddag på Slottet på én overraskelse:

Plutselig strener nemlig artist- og skuespillerparet Tone Damli Aaberge (22) og Aksel Hennie (34) oppover slottsgulvet.

Gallamiddagen var til ære for det sveitsiske presidentparet, og det var såvidt Seher.no har kunnet registrere, ingen andre representanter for det popkulturelle Norge til stede.

Tone Damli Aaberges manager, David Eriksen, aner ikke hvorfor de to var invitert.
 
- Nei, de ble bare invitert. Det er ikke noen spesiell grunn til det så vidt jeg vet, sier Eriksen til Seher.no.

Manageren har ikke snakket med Tone i ettertid, men forteller til Seher.no at dette var «noe hun hadde gledet seg til».

- Dette er noe vi har visst om en god stund. Man drar ikke til Slottet uforberedt, legger han til.

Kommunikasjonssjef ved Slottet, Marianne Hagen, ønsker av prinsippielle årsaker ikke å oppgi bakgrunnen for at enkeltgjester, i dette tilfellet altså Tone og Aksel, blir invitert til middager på Slottet.

- Til gallamiddager i forbindelse med statsbesøk inviterer kongeparet gjester fra norsk samfunns- og kulturliv. Da ser de etter gjester som har en særlig tilknytning til besøkslandet, i dette tilfellet Sveits, er alt Hagen ønsker å si til Seher.no.

Verken Tone eller Aksel har etter hva Seher.no erfarer noen direkte tilknytning til Sveits.

«Max Manus» - eller «Man of War» som filmen heter på eksportmarkedet - med Aksel Hennie i hovedrollen, er imidlertid lansert i mange europeiske land, deriblant Sveits, og har fått god mottagelse.

Det er grunn til å tro at dette kan være bakgrunnen for at kongen og dronningen valgte å invitere nettopp Aksel og Tone til gallamiddagen torsdag.

Seher.no har vært i kontakt med Aksel Hennie i anledning denne saken. Han ønsker ikke å si noe om bakgrunnen for gallamiddagen på Slottet.

- Dette har jeg ingen kommentar til, sier en ordknapp Hennie til Seher.no.

Bli fan av Seher.no på Facebook her! 

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

 
LES OGSÅ:
Tone må spørre Aksel om lov

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer