TOK FEIL: - Jeg tok det kanskje litt rolig, jeg hadde inntrykk av at Linn ikke ville være med lenger uansett. Og hun hadde jo snakket om det gjentatte ganger. At hun ville trekke seg, mener jeg. Jeg husker at jeg tenkte "Hva holder du på med, Linn"? for Foto: TVNorge
TOK FEIL: - Jeg tok det kanskje litt rolig, jeg hadde inntrykk av at Linn ikke ville være med lenger uansett. Og hun hadde jo snakket om det gjentatte ganger. At hun ville trekke seg, mener jeg. Jeg husker at jeg tenkte "Hva holder du på med, Linn"? for Foto: TVNorgeVis mer

- Hva holder du på med, Linn?

- Jeg trodde hun ville tape med vilje, sier "71 grader nord"-deltageren.

SEHER.NO: Det var knyttet stor spenning til den fjerde episoden av høstens "71 grader nord", ettersom den første deltageren skulle ut av programmet - og dermed måtte gi tapt i kampen om å ta seg først til Nordkapp.

Og det ble en nervepirrende opplevelse for seerne da de fire merkede jentene - Linn Gjerstad, Wenche Godtskalksdotter Enes, Rita Einevoll og Benedicte Unhjem Johansen - skulle gjøre opp seg imellom hvem som skulle få bli, og hvem som måtte dra hjem.

- Det var veldig kjedelig å ryke ut, og dumt at jeg var førstemann, sier kvinnen som måtte pakke kofferten, Rita Einevoll (38), til Seher.no.

Se bildene av alle "71 grader nord"-deltagerne nederst i saken!

Måtte ta buss
Ritas bråbrems ut av "71 grader nord" ble litt ekstra bitter å svelge for 38-åringen. Årsak: En flystreik gjorde at hun måtte ta til takke med en busstur til hjemreise.

- He he, ja, jeg måtte ta nattbuss fra Sogndal-traktene - helt fram til Trondheim. Jeg dro klokka 23, og var framme klokka sju nesten morgen, gliser hun.

De fire merkede deltagerne måtte gjennom flere tøffe oppdrag for å bestemme hvem som fikk fortsette "71 grader nord"-konkurransen denne mandagen. Til sist gjensto Rita og Linn - som måtte kjempe en presisjonskamp for å avgjøre sin skjebne. Men det var ikke tapet i seg selv som irriterte Rita mest.

- Jeg må jo si at jeg synes det er litt rart av Linn. I bilen etter "flaggkonkurransen", som Wenche vant, sa Linn at hun tapte med vilje. Men etter at hun slo meg fortalte hun at "det gikk en faen i henne", og at "hun ville slå meg for å ta hevn på de andre" - som hun visste irriterte seg litt over klagingen hennes, forteller Einevoll.

- Sur på meg selv
Flaggkonkurransen 38-åringen refererer til gikk ut på at de tre deltagerne skulle manøvrere seg rundt hengende i lufta etter et jernstativ - og rive ned så mange "71 grader nord"-flagg som mulig. I den avgjørende oppgaven - der Rita tapte - måtte de stå på et brett og føre en kule gjennom en "labyrint" - med beina.

Einevoll mener at hun selv kunne tatt det siste oppdraget mer alvorlig.

- Jeg tok det kanskje litt rolig, jeg hadde inntrykk av at Linn ikke ville være med lenger uansett. Og hun hadde jo snakket om det gjentatte ganger. At hun ville trekke seg, mener jeg. Jeg husker at jeg tenkte "Hva holder du på med, Linn"? forklarer hun.

38-åringen presiserer at hun ikke er bitter etter å ha røket ut først av alle.

- Nei, egentlig ikke. Jeg er heller sur på meg selv, jeg burde vært mer aggressiv under den siste konkurransen. Uansett er jeg veldig fornøyd med at jeg i det hele tatt var blant de 12 som fikk være med i programmet, sier Rita Einevoll, som gikk ned tre kilo i løpet av den tiden hun var en del av innspillingen, til Seher.no.

Synes synd på Linn
Rita understreker at hun synes eks-konkurrenten Linn Gjerstad har fått i overkant mye "pepper" etter at programmet begynte å rulle på skjermen.

- Jeg tror Linn misforsto konseptet, hvis det går an å si det slik. Hun klarte ikke helt å motivere seg, sånn at det ble tungt å gjennomføre det meste. Og jeg tror nok det var det de fleste reagerte på - at hun klaget over smerten ved å være der veldig ofte, sier hun.

Og:

- Jeg synes skikkelig synd på henne. Det var en karusell hun ikke ante hvor gikk. Hun fortjener jo ikke all dette oppstyret rundt seg, hun har tross alt ikke drept noen.  Alt du sier blir selvfølgelig forsterket når du får servert små klipp fra virkeligheten, mener hun.

I starten av september fortalte Rita Einevoll til Seher.no at hun ikke tillot seg selv å tenke på sin mann og sine to barn da hun var borte.

"71 grader nord" sendes på TVNorge mandager klokka 20.00.

Har du et tips om "71 grader nord"-deltagerne eller andre kjendistips? Tips oss her!

LES OGSÅ: - Ja, vi er kjærester

Se bildene av alle "71 grader nord"-deltagerne her:

TENKEPAUSE: Realityserien er en påkjenning både psykisk og fysisk. Her er det Trym Hølvold (33) fra Kirkenes som tar seg en pause. Foto: TVNorge
YNGSTEMANN: Marius Chr. H. Dietrichson (21) fra Bærum. Foto: TVNorge
DELTAKER: Linn Gjerstad (31) Stavanger Foto: TVNorge
KALDT?: Inge Dulin (30) fra Tromsø ser ut som han ikke er helt komfortabel med badingen. Foto: TVNorge
MED "SJEFEN": Rita Einevoll (38) fra Bergen med 71 grader-general Tom Stiansen. Foto: TVNorge
ELDSTEMANN: Per Kristen Gisleberg (53) fra Hakadal. Foto: TVNorge
DELTAKER: Håkon Halstensen, (40) fra Molde. Foto: TVNorge
TV-FJES: Benedicte Unhjem Johansen (34) fra Bærum vet mye om TV, nå skal hun være foran kamera. Foto: TVNorge
YNGSTE KVINNE: Mali Fjogstad Nielsen (21) fra Kongsberg. Foto: TVNorge
DELTAKER: Katinka L. Sundnes (28) fra Lørenskog. Foto: TVNorge
DELTAKER: Wenche Godtskalksdotter Enes (40) fra Rosendal Foto: TVNorge
DELTAKER: Morten Mo (30) fra Oslo. Foto: TVNorge