Hva har skjedd med Anne Marie?

Skuespillerinnen er nok en gang ikke til å kjenne igjen.

SMINKET «SYK»: I «Uskyld», som har Norgespremiere på Nationaltheatret fredag 21. januar, spiller Anne Marie Ottersen diabetessyke «Fru Sukker», som må amputere hele det ene beinet, bit for bit. Skuespillerinnen blir sminket nærmest ugjenkjennelig Foto: Adéle C. Blystad/Seher.no
SMINKET «SYK»: I «Uskyld», som har Norgespremiere på Nationaltheatret fredag 21. januar, spiller Anne Marie Ottersen diabetessyke «Fru Sukker», som må amputere hele det ene beinet, bit for bit. Skuespillerinnen blir sminket nærmest ugjenkjennelig Foto: Adéle C. Blystad/Seher.no Vis mer
SEHER.NO:  Skuespiller og tidligere «Skal vi danse»-stjerne Anne Marie Ottersen (65) er godt vant med å forandre utseendet for roller.

De siste månedene har den spreke 65-åringen, som har vært fast ansatt ved Nationalthearet siden 1970, spilt rollen som heksa i juleforestillingen «Reisen til julestjernen». Og neste uke er hun aktuell i som «Fru Sukker» i stykket «Uskyld», som er regissert av Victoria H. Meirik.
 
For rollen har skuespillerne, som også inkluderer kjente profiler som Pia Tjelta, Hermann Sabadao, Anne von der Lippe, samt Ulrikke Hansen Døvigen, blitt sminket «syke», og forvandlingen er bokstavelig talt dramatisk når de står på scenen.

Til Seher.no forteller Anne Marie at hun synes det er kjempemorsomt å få være med på denne oppsetningen, og at det er litt ekstra gøy at karakteren hennes er litt «smågal».

- Jeg spiller Fru Sukker, som har blitt alvorlig syk av diabetes og flytter inn hos datteren og svigersønnen, uten at de selv ønsker det. Hun er faktisk litt smågal, men alle rollene er litt spesielt skrudd sammen kan man si. Litt gærne liksom, og det er kjempegøy. I gitte situasjoner så skrur jo alle det litt til, så det er morsomt, selv om det også er tragisk, sier Ottersen til Seher.no.
 
I løpet av forestillingen må Fru Sukker også amputere hele det ene beinet, som følge av koldbrann, og Ottersen innrømmer at akkurat dét har vært ganske kinkig å få til.

- Vi har våre triks vet du, for man kan jo ikke gjøre det på ordentlig akkurat, sier hun og ler.

- Jeg må sitte i rullestol, vi har ordnet det til på et vis. Men det er jo grusomt å måtte amputere. Jeg tenkte på det i forbindelse med dette her, men Fru Sukker har ikke noe valg. Hun er døende. Det er bare et tidsspørsmål, og det er derfor jeg ser så syk ut.

Ottersen har en fantastisk skuespillerkarriere bak seg. 65-åringen har medvirket i over 70 forestillinger etter sin debut, og har ingen planer om å gi seg med det første, selv om det har vært tider hvor hun har tenkt at hun har fått nok.

- Åh, det har jeg tenkt mange ganger opp gjennom årene skal jeg si deg. Men nå er dette jobben min da, og jeg trives utrolig godt med det. Jeg merker jo at jeg synes det er morsommere nå, for å gamledager da man hadde små barn og fløy rundt, så ble det veldig slitsomt. Men nå har jeg tid til det, og så synes jeg det er utrolig hyggelig å møte alle disse menneskene rundt meg, smiler hun.
 
Tross en svært aktiv karriere og busy timeplan holder Anne Marie seg svært godt for alderen. Og 65-åringen tror det er flere grunner til det.

- Jeg lever sunt, og så jogger jeg, masse. Så det er det. Det å trene er kjempeviktig jo eldre du blir. Det er ikke bare viktig, men du får også utrolig mye igjen for det, mye mer enn du ofrer, sier hun. 

Ottersen innrømmer imidlertid at det ofte kan være vanskeligere for kvinnelige skuespillere å få jobber etterhvert som man blir eldre. 

- Ja, de sier jo det, og det er jo mange flere manneroller. Hvis du er frilansskuespiller så vil jeg tro at det er mye vanskeligere å være kvinne enn å være mann. Men det er jo en bevissthet rundt dette nå, og det skjer ting. Det er viktig, for det er et veldig trykk på å dytte kvinner til side av en eller annen grunn, sier hun.

«Uskyld» har premiere på Nationaltheatret 21. januar.

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ: Fra danseparketten til stylingstolen