Emma Watson:

- Hva har dette med puppene mine å gjøre?

«Harry Potter»-stjerne, feminist og FN-ambassadør Emma Watson slår tilbake på massiv kritikk om dobbeltmoral.

HARDT UT: Filmaktuelle Emma Watson blir kritisert av flere for å være femnist, men samtidig vise fram brystene sine. Nå slår stjerna tilbake. Foto:   REUTERS/Mario Anzuoni, NTB scanpix
HARDT UT: Filmaktuelle Emma Watson blir kritisert av flere for å være femnist, men samtidig vise fram brystene sine. Nå slår stjerna tilbake. Foto: REUTERS/Mario Anzuoni, NTB scanpix Vis mer
Publisert

Skuespiller Emma Watson (26) pryder for tiden forsiden av marsutgaven til magasinet Vanity Fair.

I det tilhørende intervjuet snakker hun om alt fra en nyinnført seflie-nekt til hvorfor hun ikke vil vise fram kjæresten sin, men det er bildene som ble tatt i forbindelse med reportasjen, hun nå får oppmerksomhet for.

På ett av bildene, skutt av Tim Walker, stiller 26-åringen i en topp der brystene hennes kommer til syne. Brystvorten er gjemt bak toppen, men det har likevel ikke stoppet kritikerne fra å rette en pekefinger i skuespillerens vei.

Flere hevder nå at bildet strider i mot alt det feministiske arbeidet Watson har lagt til grunn de siste årene, men skuespilleren slår dem hardt ned i bakken.

I et intervju med BBC forteller stjernen at dette er selve grunnen til at vi trenger feminisme.

- Feminisme handler om å gi kvinner muligheter. Det er ikke en pinne man skal bruke til å slå ned på andre med. Det handler om muligheter og frigjørelse. Det handler om likestilling, fortalte hun og fortsatte:

- Jeg vet ikke hva puppene mine har med det å gjøre. Det er veldig forvirrende. De fleste der ute er forvirra. Jeg er ærlig talt ganske lamslått. De sier at jeg ikke kan være feminist og ha pupper, fortalte den vittige stjerna.

Peker mot dobbeltmoral

Medier som Elle, Huffington Post, International Business Times og The Telegraph har alle omtalt saken. På sosiale medier har man flere steder denne helgen kunnet lese om den pågående puppedebatten som har versert rundt «Harry Potter»-stjernen, som nå er aktuell med «Skjønnheten og udyret».

Hovedkritikeren har vært radiovert Julia Hartley-Brewer, som på Twitter har gått hardt ut mot 26-åringen.

«Emma Watson: «Feminisme, feminisme... Lønnsforskjeller... Åh, hvorfor blir jeg ikke tatt seriøst... Feminisme.. Åh, og her er puppene mine!», lød meldinga som ble delt videre over 2000 ganger.

Andre har kommet med lignende stikk mot stjernen. Kritikken går i hovedsak på at det er dobbeltmoralsk å gå i bresjen for feminisme samtidig som man viser fram kroppen på denne måten.

I 2014 ble Watson goodwillambassadør for FN. Det er FNs enhet for likestilling og styrking av kvinners rettigheter, UN Women, som står bak utnevnelsen.

Den tidligere «Harry Potter»-stjernens rolle er å jobbe for styrking av unge kvinners rettigheter og hun fikk den etter å ha deltatt i humanitært arbeid i Bangladesh og Zambia.

Watson har også uttalt at hun takket nei til å spille rollen som Askepott, fordi hun ikke følte rollen var passende. Hun sa imidlertid ja til å spille Belle i «Skjønnheten og udyret» fordi karakteren er «er en feminist helt inn til ryggmargen».

ETTERLENGTET: Emma Watson spiller Belle i filmatiseringen av klassikeren «Skjønnheten og udyret». Video: Walt Disney Studios Vis mer

LES OGSÅ: Den kvinnelige stjernen er ikke til å kjenne igjen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer