STORFAVORITTER: - Det blir de to i finalen og det blir et mareritt å velge mellom de to, skriver Jostein Pedersen. Foto: Scanpix
STORFAVORITTER: - Det blir de to i finalen og det blir et mareritt å velge mellom de to, skriver Jostein Pedersen. Foto: ScanpixVis mer

Hva har dere i vannet?

Har dette noe med drikkevannet i Heddalsvannet å gjøre? Melken fra det lokale meieri?

LES OGSÅ: Linda ute av Idol
LES OGSÅ: Åste skjøt seg selv i ansiktet
Hvem var best fredag kveld? Stem til høyre.
Se bildene fra kveldens Idol nederst i saken

SEHER.NO:  Det skal mye til å lage et verre program enn forrige ukes Idol med radbrekking av a-ha-sanger. Derfor var det befriende med litt fresk country, som ifølge juryleder Karlsen er "en deilig sjanger."

Men i Idol-sammenheng er det ikke særlig "deilig", når de som synger er en 16-åring, tre 17-åringer og Åste og Glenn på over de 30 - de to eneste som faktisk vet hva de synger om.
Kveldens country-sanger inneholdt de nødvendige ingrediensene av dryppende  sentimental trist kjærlighet, litt hoppsasa og fest-på-lokalet til lengsel i store porsjoner.

Det er ikke det, at jeg ikke skjønner at 16-årige Timian kan være forelsket - jeg har da vært tårevåt, forelsket 16-åring selv en gang - men jeg slapp heldigvis å stå på fjernsyn og prøve å overbevise et helt land om min sjels innerste skattkamre. Det må stakkars Timian gjøre - og det ikke særlig overbevisende. Stakkars gutt.

Nok en gang er Åste og Kim Rune fra Heddal i en egen klasse.

Har dette noe med drikkevannet i Heddalsvannet å gjøre? Melken fra det lokale meieri?

Når kan vi vente den første fjernsynsdokumentaren om Idol-bygda Heddal som har fostret to så formidable talenter?

Som tidligere skrevet: det blir de to i finalen og det blir et mareritt å velge mellom de to.

Neste uke er det lovet/truet med storband-repertoar. Er det lov å be om at Sinatra får hvile?

Linda som gikk ut:

Det var da som...! Etter sin beste fremføring under hele serien, ble hun stemt ut. Flott jente og en god taper, som tok dette på strak arm. Hun er bare 17 år og hvis hun beholder pågangsmotet sitt, er jeg sikker på at vi kommer til å høre mer fra henne i årene som kommer.

LES OGSÅ: Linda ute av Idol
LES OGSÅ: Åste skjøt seg selv i ansiktet

Se bildene fra country-Idol her: