Hva gjør dere med dette, TV 2?

Kanalen lar seg ikke stresse av flukten fra «Farmen»-gården.

KJEMPER PÅ TRANØYA: 14 deltagere kjemper om en hytte og en bil i TV 2-programmet «Farmen». Ti av dem gjenstår.  Foto: TV 2
KJEMPER PÅ TRANØYA: 14 deltagere kjemper om en hytte og en bil i TV 2-programmet «Farmen». Ti av dem gjenstår. Foto: TV 2 Vis mer
SEHER.NO: TV 2s «Farmen» har vært en stor suksess denne våre. For flere av deltagerne var derimot oppholdet på gården på Tranøya en blandet opplevelse.

Først ut var Vibeke Tonning (26), som ikke orket mer og reiste hjem, følrst og fremst på grunn av sult og mangel på søvn. Denne uka ble det kjent at nok en deltager, denne gang Stian Sannerud (33), også valgte å forlate de andre deltagerne.

Med to personer ute på frivillig basis skulle man tro at det var duket for problemer for TV 2 og produksjonsselskapet Strix. Vil gjengen være stor nok til å kunne fullføre antallet tvekamper som gjenstår? Og vil programmet fortsette som planlagt uten noen form for endringer i den opprinnelige planen?

På begge spørsmålene er svaret ja, mener informasjonsansvarlig i TV 2, Alex Iversen.

- Det er mer enn nok «Farmen»-deltagere igjen til å avslutte i god Farmen-stil. Det er leit å miste to flotte deltagere, men det skaper ingen praktiske utfordringer for programmet, sier han til Seher.no.
 
- Er flukten fra «Farmen» problematisk for programmets troverdighet?

- Nei, det er det ikke. Det kan virke overraskende at sterke folk får det så tøft at de trekker seg. Men det bekrefter bare at det å være med på «Farmen» er knallhardt, at  vi ikke har full kontroll på hvordan ting utvikler seg, og at man ikke kan helgardere seg mot noe. Hadde vi ønsket total kontroll hadde vi laget en dramaserie i stedenfor en reality-serie.

I tidligere «Farmen»-utgaver har man sett at nye deltagere - eller utfordrere - har ankommet gården for å ta opp kampen med de andre. Oftest har de fått en svært blandet mottagelse fra resten av gjengen.

Så er da spørsmålet om det samme vil skje i år...

- Det kan jeg hverken bekrefte eller avkrefte, sier Iversen.

Ifølge TV 2-medarbeideren gjorde heller ikke deltagerflukten jobben vanskelig for produksjonsselskapet under innspillingsperioden.

- Det byr ikke på problemer, nei, selv om man selvsagt skulle ønske at alle ville vært der og fulgt spille etter planen. Men vi kan ikke holde folk igjen mot deres vilje. Oppholdet på gården er beintøft, både psykisk og fysisk - og livet med lite mat, samt det sosiale spillet rundt, gjør det tøft for mange.

- Vil flere deltagere forlate «Farmen»?

- Det kan jeg nok ikke svare på, sier Alex Iversen til Seher.no. 

«Farmen» ser du på TV 2 mandag, onsdag og lørdag kl. 20.00. Se Seher.nos TV-guide her.

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ: - Han bøyde seg over og kysset meg