- Hva betyr «stompe»?

«Jakten»-Tor Espens dialekt skapte lattermild forvirring, da han møtte sin utkåredes venner for første gang.

Publisert

SEOGHØR.NO: Sauebonden Tor Espen Helle (34) og frier Sissel Helling Eskildsen (27) fikk tidlig en god tone i TV2-programmet «Jakten på kjærligheten».

Det kom derfor ikke som noen stor overraskelse at det var den blide Mandals-jenta Tor Espen ville ha stående igjen som siste frier.

 I kveldens episode er det setesdølingens tur til å bli med Sissel hjem til Mandal for å treffe hennes familie og venner.

Sauebonden fra Valle i Setesdal har en bred og sjarmerende dialekt som ikke alltid er like lett å forstå for utenforstående.

Heldigvis er Sissel kjapp med å oversette når vennene hennes ikke forstår hva han mener, ofte med lattermild forvirring:

 «Er det ikke noe stompe?», spør Tor Espen.

«Stompe er brød», forklarer Sissel.

«Men stomp kan jo være rumpe», sier en venn.

Saken fortsetter under bildet. 

GOD KJEMI: Sissel er siste frier, og nå gjenstår det å se om det blir kjærlighet mellom paret. De skal bruke tiden fremover på å bli bedre kjent.
GOD KJEMI: Sissel er siste frier, og nå gjenstår det å se om det blir kjærlighet mellom paret. De skal bruke tiden fremover på å bli bedre kjent. Vis mer

 Å ha Sissel som oversetter har ikke setesdølingen noe imot.

- Det er flott, helt topp! Hun har lært seg dialekten fort, selv om det selvfølgelig er noen ord hun ikke kan. Vi har mange vanskelige ord i Setesdal, men ikke som man nødvendigvis bruker til daglig. Det er uansett flott at Sissel og jeg forstår hverandre, sier Tor Espen til seoghør.no

 Sauebonden understreker at han ikke ville gjort om på dialekten sin selv om han er på TV.

- Jeg er stolt setesdøling, og synes det er topp om folk begynner å forstå dialekten. Det er jo god reklame for dalen og kanskje jeg kan være med på å sette dialekten på kartet, sier den sympatiske sauebonden.

«Jakten på kjærligheten» sendes på TV 2 mandag kl 20.

LES OGSÅ: - Det var det verste med «Jakten på kjærligheten»

 

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer