«Farmen»-Bente:

- Husket ikke navnene på barna mine

TV-profilen mistet det helt og informerte til slutt crewet om sin egen tilstand.

SLET KRAFTIG: Bente Rabba tålte ikke kosten under innspillingen. Det ga konsekvenser. Foto: Anton Soggiu / Strix / TV 2
SLET KRAFTIG: Bente Rabba tålte ikke kosten under innspillingen. Det ga konsekvenser. Foto: Anton Soggiu / Strix / TV 2 Vis mer
Publisert

Røldølingen Bente Rabba (54) har gjort seg godt bemerket i årets «Farmen»-sesong, og sammen med Andrea Rosli (24) og Henrik Eijsink (26) er hun én av dem som kan gå helt til topps i programmet førstkommende søndag.

I starten av november kunne Se og Hør avsløre at Rabba i 2006 var igjennom en tarmoperasjon som gikk fryktelig galt. Flere år etterpå, i 2014, ble hun rammet av ME, også kalt kronisk utmattelsessyndrom.

- Jeg kollapset, og husker rett og slett ingenting. Jeg fant ikke bilen min og husket ikke navnet mitt - sannsynligvis fordi jeg hadde ignorert noen signaler altfor lenge, fortalte hun den gang.

Tålte ikke «Farmen»-maten

«Farmen»-deltakeren skal ha ligget rett ut i fire-fem år.

- Jeg brukte noen år på å sove, ja. Jeg visste jeg hadde en del betennelse i systemet, som gjør at jeg kan falle ut litt, rent kognitivt. Jeg klarte ikke fullføre en setning. Så jeg googlet litt, og fant ut at jeg kunne spise mat som er betennelsesdempende, sier hun til Se og Hør.

«FARMEN»-BRÅK: I «Bjuda på» inviterer Rød Løper-gjengen seg hjem til ulike kjendiser for å teste grensene deres. I første episode er det Frank Løke som får kjørt seg. Vis mer

Ifølge 54-åringen endret hun med det kostholdet sitt, og begynte å spise betennelsesdempende mat, noe hun gjør den dag i dag.

- Dette kan være en brannfakkel for mange, og jeg sier ikke at dette gjelder andre enn meg selv, men for meg har maten vært alfa omega. Det var en utfordring da jeg skulle inn på «Farmen». For den maten man har tilgang til der inne - poteter, melk og korn, det tåler jeg ikke.

- Alt forsvant

Kostholdet inne på Li gård skal etter hvert ha fått store konsekvenser for Rabba.

- Det var som søsteren min sa, at hun ser jeg blir hoven i øynene etter hvert der inne, og det er et av tegnene på akkurat det. Men jeg er skrudd sammen på den måten at jeg ignorerer alt og bare jobber på videre.

IMPONERER: Bente Rabba er, i motsetning til Ivana Miric og Hanne Mathea Friis, klar for semifinale i «Farmen». Foto: Anton Soggiu / Strix / TV 2
IMPONERER: Bente Rabba er, i motsetning til Ivana Miric og Hanne Mathea Friis, klar for semifinale i «Farmen». Foto: Anton Soggiu / Strix / TV 2 Vis mer

Hun fortsetter:

- Men jeg sa ifra den siste uken, i finaleuken, for da husket jeg plutselig ikke navnene på barna mine engang. Alt forsvant. Du kunne spurt meg om hvem som var statsminister, jeg hadde ikke peiling.

Rabba sikter til sønnene Helleik (23) og Sondov (22).

HJEMME BEST: «Farmen»-deltakeren er hjemme igjen på Gjøvik etter flerfoldige uker på Li gård. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
HJEMME BEST: «Farmen»-deltakeren er hjemme igjen på Gjøvik etter flerfoldige uker på Li gård. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer

- Hvorfor tok du da sjansen på å reise inn på «Farmen»-gården?

- Jeg har alltid vært spenningssøkende, uredd og glad i nye utfordringer, med unntak av disse årene der jeg lå nede for telling. Endelig kunne jeg være aktiv deltakende i mitt eget liv, og bevise for meg selv og andre at jeg ikke er gått ut på dato. Men jeg måtte spise ville vekster og urter som kunne være til litt hjelp underveis i oppholdet, bedyrer hun.

TÅREVÅTT: Det ble tårevått på «Farmen»-gården da forpakterne mottok brev hjemmefra. Video: TV 2 PLAY / Rød Løper. Vis mer

Overfor Se og Hør forteller pressesjef i TV 2 Jan-Petter Dahl at Rabba var ærlig om sine helseutfordringer i forkant av innspillingen.

- Det ligger et svært grundig arbeid bak utvelgelsen av deltakere til «Farmen». Helse-opplysninger fra den enkelte deltaker er selvsagt en faktor her. Bente delte følgelig også sine helse-opplysninger med produksjonen før deltakelsen.

- I samråd med Bente selv har produksjonen vurdert det som forsvarlig at hun var med på «Farmen», legger han videre til.

- Livredd

Rabba beskriver deler av «Farmen»s finaleuke som krevende: Hun «kokte i hendene» og husket lite eller ingenting. Til slutt gjorde frykten for å skjemme seg ut for hele Norge at hun tok en prat med crewet på gården.

UENIGE: I uke 8 av «Farmen» oppsto det en del uenigheter på gården, blant annet mellom turtelduene Hanne Mathea Friis og Henrik Eijsink. Video: TV 2 PLAY/Rød Løper. Vis mer

- Finalen er en kunnskapskonkurranse, så jeg ville ikke engang ha svart riktig på hvor mange desiliter det er i en liter. Jeg var livredd for at jeg skulle drite meg loddrett ut på TV, at jeg skulle bli én som alle vil tro er stein dum. Dette var første og siste gang jeg ba om å få snakke med dem om meg og mitt, bedyrer hun.

Pressesjef Dahl understreker at produksjonen alltid er åpen for å ta en prat med deltakerne om eventuelle bekymringer, men ønsker ikke å gå nærmere inn på innholdet i slike samtaler.

Heldigvis bedret situasjonen seg de siste dagene, med et noe endret kosthold.

- Det kom seg heldigvis, for vi fikk litt annerledes mat den siste uken. Jeg fikk «logget» meg på igjen til slutt, forteller «Farmen»-semifinalisten.

GRÅTER: «Farmen»-deltakerne merker at kroppene er slitne etter åtte uker med slit, og noen ser seg nødt til å ta til tårene. Video: TV 2 / Rød Løper. Vis mer

Hun understreker at hun aldri var i fare for å bli alvorlig syk der inne.

- Jeg visste hva dette handlet om og visste at jeg kom til å bli dårlig inne på «Farmen». Det jeg også var sikker på var at med rett mat så ville jeg være i bra form igjen etter noen uker. Samtidig var jeg trygg på at om helsen min hadde vært så svekket at jeg måtte reist hjem, ville produksjonen støttet meg i det, sier hun til Se og Hør.

LES OGSÅ: - Vanvittig mange hatmeldinger

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer