-  skriver under kontrakten, må han huske at han må ha garantier - bankgarantier - for at han får utbetalt de pengene han har krav på. Har han det, da kan han også konsentrere seg hundre prosent om det han skal gjøre på banen, sier Rune Lange. Foto: SCANPIX
- skriver under kontrakten, må han huske at han må ha garantier - bankgarantier - for at han får utbetalt de pengene han har krav på. Har han det, da kan han også konsentrere seg hundre prosent om det han skal gjøre på banen, sier Rune Lange. Foto: SCANPIXVis mer

Husket du dette, Alanzinho?

Tidligere Tyrkia-proff med klar advarsel til den brasilianske ballkunstneren.

SEHER.NO: I helgen ble det endelig klart: Den brasilianske ball-kunstneren Alanzinho er klar for en overgang fra Stabæk til tyrkiske Trabzonspor. Prislapp: Drøye 36 millioner kroner.

Dette er derimot ikke første gangen at en tippeligaspiller takker ja til en avtale med den tyrkiske klubben. I 2000 gjorde Rune Lange det samme - med fatale konsekvenser.

Fortsatt venter nemlig nordmannen på over 14 millioner kroner fra Alanzinhos nye arbeidsgiver.

- Når jeg tenker tilbake på oppholdet i Tyrkia, må jeg si at det var som et lite eventyr jeg ikke ville vært foruten. Jeg lærte masse, og hadde en fin tid - hvis man ser bort fra dette med lønnsutbetalingene. Det er greit i starten, men når det går måned etter måned uten at lønna kommer - da blir man meget lei, forteller fotballspilleren til Seher.no.

Denne måneden ble den skadeforfulgte 31-åringen fristilt fra sin kontrakt med Vålerenga, og Lange vet fortsatt ikke om han skal legge opp eller ei. Det som i hvert fall er sikkert, er at Tromsøværingen kan se tilbake på en lang og innholdsrik karriere - med spill for blant andre Tromsø, Vålerenga, nevnte Trabzonspor - samt belgiske Club Brugge.

I Trabzonsport førte manglende lønn til at Lange hevet kontrakten med tyrkerne. I 2003 tapte klubben rettssaken mot Langes agent, Rune Hauge, noe som førte til at tyrkerne pliktet å utbetale de over 14 millionene til nordmannen.

Disse pengene har han derimot fortsatt ikke sett snurten av...

- Er det så ille at Alanzinho bør frykte å ikke få betalt i sin nye klubb?

- Jeg har ikke kjennskap til hvordan det er i Tyrkia akkurat nå, men generelt sett er det litt sånn at gjør du det bra - da får du også lønn. Og motsatt: Gjør du det dårlig, da sitter lønnsutbetalingen litt lenger inne. Men det gjelder ikke bare i forhold til enkeltspillere, ofte er det også slik hvis laget gjør det dårlig.

De fleste fotballeksperter er enige om at Alanzinho har vært Tippeligaens beste spiller de siste to årene. Nå må han altså starte på nytt. Derfor må han også ta sine forholdsregler, mener Lange.

- Når han skriver under kontrakten, må han huske at han må ha garantier - bankgarantier - for at han får utbetalt de pengene han har krav på. Dette er svært viktig. Har han det, da kan han også konsentrere seg hundre prosent om det han skal gjøre på banen, sier han.

Det var knyttet store forventninger til Rune Lange da han skrev under for den tyrkiske toppklubben ved årtusenskiftet. En person i klubben uttalte også at han forventet seg 40 mål fra nordmannen i hans første sesong. Totalt endte det med fem - på 12 kamper...

Likevel: Den nå klubbløse spilleren tror ikke at Alanzinho vil ha problemer med å takle overgangen til en ny liga.

- Han må gjøre sitt beste, og stå på! Men jeg tror nok uansett at han vil tilpasse seg lett - selv om presset er stor i Tyrkia.
- Får du utbetalt pengene dine etter hvert, tror du?

- Det gjenstår å se. Agenten min, Rune Hauge, jobber fortsatt med saken. Men du vet, vi snakker om et tyrkisk rettssystem - og det går jo ikke akkurat veldig raskt der nede, forteller Rune Lange til Seher.no.

Har du et kjendistips? Tips oss på her, eller ring vår tipstelefon 93076767!

LES OGSÅ: - Jeg vil ha barn med Charlotte