Husker du Nirvana-babyen?

I dag er Spencer Elden 22 år.

OVER 20 ÅR SENERE: Nirvana-babyen er blitt en mann. Foto: All Over Press
OVER 20 ÅR SENERE: Nirvana-babyen er blitt en mann. Foto: All Over Press Vis mer

SEOGHØR.NO: I 1991 slapp det da halvukjente grunge-bandet Nirvana fra USA albumet «Nevermind», og med hiten «Smells Like Teen Spirit» tok de verden med storm.

Forsiden av coveret, hvor en liten baby i et basseng tilsynelatende svømmer etter en dollarseddel i et fiskesnøre, er siden blitt ikonisk.

DEN GANG DA: Nirvana-albumet Nevermind kom ut i 1991, og ble et av verdens mestselgende album. Den lille krabaten på coveret er Spencer Elden.  Foto: Faksimile
DEN GANG DA: Nirvana-albumet Nevermind kom ut i 1991, og ble et av verdens mestselgende album. Den lille krabaten på coveret er Spencer Elden. Foto: Faksimile Vis mer

I dag er kunststudenten Spencer Elden - den lille krabaten på albumcoveret - blitt 22 år.

I anledning 20-årsjubileet til Nirvana for to år siden fortalte Spencer til CNN at hans far gjorde sin fotografkompis en tjeneste da han lånte bort sønnen til platecoveret:

- Pappa og fotografen Kirk Weddle hadde gått på skole sammen. Han trengte en baby til et oppdrag, og jeg hadde nettopp blitt født på det tidspunktet. De dro sammen til den lokale svømmehallen, kastet meg uti og knipset bildet. Det var en venn som hjalp en venn, rett og slett.

image: Husker du Nirvana-babyen?

Til tross for at albumet er et av verdens mestselgende, tjener ikke Spencer penger på sitt aller første modelloppdrag:

- Nei, jeg får ingen royalties. Det ble aldri signert noen modellkontrakt på den tiden, og det er jo et interessant cover på den måten - for jeg føler det portretterer situasjonen ganske godt.

Etter frontfigur Kurt Cobains død i april 1994 ble bandet oppløst, men musikken lever videre - og det samme gjør Nirvana-babyens kultstatus.

LES OGSÅ: Dette er feil prinsesse, Chris!

MED FORELDRENE: Spencer Elden forteller til CNN at alle introduserer ham som Nirvana-babyen. Her med foreldrene.  Foto: All Over Press
MED FORELDRENE: Spencer Elden forteller til CNN at alle introduserer ham som Nirvana-babyen. Her med foreldrene. Foto: All Over Press Vis mer