SKREKKSVEISEN?: Denne afroen fikk skylden for at Maria røk ut av "Idol" i 2004.  Foto: SCANPIX
SKREKKSVEISEN?: Denne afroen fikk skylden for at Maria røk ut av "Idol" i 2004. Foto: SCANPIXVis mer

Husker du denne sveisen?

Men nå er Maria Haukaas Storeng blitt stjerne!


GAVEKALENDER: Maria Haukaas Storeng (29) har blitt en av Norges mest kjente artister de siste årene,  og med femteplassen i den store finalen i Melodi Grand Prix sikret hun seg superstjernestatus her til lands.

Men Maria var godt kjent for de fleste allerede før årets MGP, særlig takket være sin deltagelse i TV 2s suksessprogram "Idol" i 2004.

Se flere bilder fra Marias utrolige karriere lenger ned!

Vil du bli dagens julenisse? Finn Maria Haukaas Storeng og få en fantastisk gave.

Popstjernen fikk sitt store gjennombrudd som soloartist gjennom sangkonkurransen, og til tross for at hun til kritikernes store overraskelse røk ut relativt tidlig, er det få som ikke minnes de sprø kostymene hun hadde på under sendingene.

Og da særlig den blonde afrosveisen hun bar da hun ble stemt ut av programmet.

For det var ikke Marias sangstemme som fikk skylden for at hun røk ut, det var det nemlig afroen som gjorde. 

- Jeg håper at styling og frisyre betyr mindre enn hvordan du synger, men det er OK å være litt sprø. Du må ta noen sjanser, sa Maria Haukaas Storeng til VG i 2005.

Men historien om Maria endte ikke med sveisen.

For selv om hun måtte gi tapt i "Idol",  fikk hun platekontrakt med Universal Music, og slapp debutalbumet "Breathing" i 2005.

Det var imidlertid årene 2007 og 2008 som skulle bli virkelig store for popstjernen.

Gjennom samarbeid med RnB-stjerne Mira Craig (26) meldte hun seg på Melodi Grand Prix og gikk helt til topps i den norske konkurransen med låten "Hold On Be Strong", som ble en stor hit allerede før den internasjonale finalen i mai 2008.

Etter femteplassen i Beograd har tilbudene haglet inn til popstjernen, som blant annet har opptrådd på svenske "Allsang på Skansen", norske "Allsang på Grensen", VG-lista topp 20, samt hatt en av hovedrollene i musikaloppsetningen  "Grease" i Oslo Spektrum.

Nylig ble det kjent at Maria også har fått det ærefulle oppdraget av å lede de norske MGP-sendingene med Grand Prix-veteran Per Sundnes, og popstjernen hylles blant annet for å ha gjort Melodi Grand Prix "kult igjen".

I tillegg heter det seg at hun skal stille som konkurrent i årets svenske Melodi Grand Prix.

Maria har hendene fulle med andre ord.

Og dersom du ikke visste det - Maria var også barnestjerne og hadde hovedrollen i musikaloppsetningen av "Annie" i 1991...

Vil du bli Dagens Julenisse? Seher.no og Oslo City presenterer årets store gavekalender. Finn Maria Haukaas Storeng og få en fantastisk gave. Og husk: Den største gleden du kan ha, det er å gjøre andre glad!

Se flere bilder fra Marias utrolige karriere nedenfor:

DET HELE STARTET HER: Som 12-åring fikk Maria hovedrollen i musikaloppsetningen "Annie". Foto: SCANPIX
IDOL: Maria ble rikskjendis gjennom sin deltagelse i "Idol" 2004, men det var denne blonde afroen som fikk skylden for at hun røk ut overraskende tidlig. Foto: SCANPIX
DEBUTPLATE: Popstjernen ga ut sitt første album "Breathing" i februar 2005. Foto: SCANPIX
GRAND PRIX: Maria sang Mira Craig-låten "Hold on Be Strong" og kom helt til topps i den norske finalen av MGP. Foto: Seher.no
TIL SERBIA: Både Maria og Mira dro ned til Beograd da Maria skulle konkurrere i den internasjonale finalen. Foto: SCANPIX
FEMTEPLASS: Femteplassen i MGP sikret Maria superstjernestatus, hvertfall her hjemme i Norge. Foto: SCANPIX
SUKSESS. Etter MGP har tilbudene formerlig haglet inn til 29-åringen. Foto: SCANPIX
GREASE: Høsten 2008 spilte Maria mot forloveden Hans Marius Hoff Mittet i musikalen "Grease" i Oslo Spektrum. Foto: SCANPIX
SEXY: Maria som sexy og frekke Rizzo i "Grease". Foto: STELLA PICTURES
LEDER MGP: Maria og Per Sundnes er programledere for den nye runden av norske MGP, som starter på nyåret. Foto: SCANPIX