Cora Cartmell i «Titanic»:

Husker du den lille jenta fra «Titanic»? Slik ser hun ut i dag

- Å spille i «Titanic» var en utrolig opplevelse. 

- BLIR GJENKJENT: Alexandrea Owens-Sarno forklarer overfor Dagbladet at hun fortsatt blir gjenkjent for rollen som Cora Cartmell i «Titanic». Foto: Privat 
- BLIR GJENKJENT: Alexandrea Owens-Sarno forklarer overfor Dagbladet at hun fortsatt blir gjenkjent for rollen som Cora Cartmell i «Titanic». Foto: Privat  Vis mer
Publisert

(Seoghør.no): At skuespillerne Leonardo DiCaprio (42) og Kate Winslet (41) ble verdenskjente etter lanseringa av «Titanic» i 1997, og gikk videre til å bli store stjerner i Hollywood, er ingen ukjent sak.

Filmen, som er inspirert av den sanne historien om det britiske passasjerskipet RMS «Titanic» som forliste under jomfruturen i 1912, vant hele elleve Oscar-statuetter og har fått blockbuster-status i moderne tid.

Nå, 20 år etter at filmen hadde premiere, er det imidlertid en annen i skuespiller-staben som skaper overskrifter.

Alexandrea Owens-Sarno var bare åtte år gammel da hun ble introdusert for skuespillerbransjen, og kapret rollen som Cora Cartmell i «Titanic». På tross av at den nå 28 år gamle amerikaneren hadde en mindre birolle, husker fortsatt fansen den lille jenta.

Det var som kjent Kate Winslet, i rollen som Rose, som kapret Jack Dawsons hjerte. Sistnevnte ga imidlertid klart uttrykk for at Cora for alltid vil være «hans favorittjente».

- Servitør kom bort til meg

Overfor Dagbladet forklarer Owens-Sarno at hun fortsatt blir gjenkjent på gata av ihuga «Titanic»-fans.

- Det er ikke så ofte, men det skjer faktisk innimellom. Da jeg var på en restaurant med en venn av meg, så kom faktisk en av servitørene bort til meg og spurte om jeg var den lille jenta i «Titanic». Det synes vi var supermorsomt.

Tamed the beast today #alexandreaowens #alexowenssarno #actress #actorslife #carselfie #titanic #coracartmell #allthehashtags

A photo posted by Alex Owens-Sarno (@alexowenssarno) on

Videre forklarer 28-åringen at det å få spille i «Titanic», var en enorm opplevelse, som også åpnet øynene hennes for videre karrieremuligheter.

- Å spille i «Titanic» var en utrolig opplevelse. Jeg hadde det skikkelig fint på settet, og ble blant annet oppslukt i hvordan filmer blir produsert. Jeg innså at jeg ønsket å jobbe i filmbransjen resten av livet.

Selv om hun har medvirket i en av filmhistoriens største verk, har ikke Owens-Sarno fått noe gratis. I disse dager tar hun blant annet skuespiller-timer, jobber med humoristiske sketsjer til tv, i tillegg til å skrive bok.

- Jeg prøver å holde meg aktiv, og lage spennende ting som jeg kan få vist frem til alle.

Slik gikk det med «Titanic»-stjernene:

Også flere av de andre skuespillerne i «Titanic» fikk økt stjernestatus etter filmens knallsuksess.

SPILTE DEN ELDRE ROSE: Gloria Stuart gikk bort for sju år siden. Foto: NTB Scanpix
SPILTE DEN ELDRE ROSE: Gloria Stuart gikk bort for sju år siden. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Gloria Stuart, som spilte den eldre versjonen av Rose, kom opprinnelig fra teaterscenen, men hadde også gjort mindre roller på TV i forkant av «Titanic».

For sin innsats i filmen ble hun blant annet belønnet med en Academy Award-nominasjon, som den eldste skuespilleren noensinne. Tre år senere fikk hun også sin egen stjerne på Hollywood Walk of Fame.

Stuart døde den 26. september 2010 i sitt hjem og ble 100 år gammel. Hun etterlot seg dattera Sylvia og fire barnebarn.

KOPI: Titanic II, som sjøsettes i 2018 dersom alt går etter planen, er en replika av skipet som sank i 1912. Slik ser det ut ombord på skipet. Video: Blue Star Line Vis mer

Trodde den skulle floppe

Skuespiller Kathy Bates (68), som portretterte den nyrike og hjelpsomme fruen Margaret «Molly» Brown i «Titanic», hadde allerede vunnet Oscar for filmen «Misery», da hun endte opp på rollelista.

SPILTE MOLLY: Kathy Bates. Foto: NTB Scanpix
SPILTE MOLLY: Kathy Bates. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Bates har tidligere uttalt at alle i produksjonen fryktet at «Titanic» ville floppe.

- Vi mistet troen innimellom, og tenkte «dette kommer til å bli en flopp», fortalte hun til Entertainment Weekly, men la til at produsentene hadde gjort en nydelig jobb med filmen.

Den amerikanske skuespilleren Billy Zane (50) hadde rollen som den svært rike og sjalu forloveden til Rose, og blir fortsatt husket som den store «skurken» på lerretet den dag i dag.

I et intervju med Huffington Post i fjor fortalte Zane at folk fortsatt gir uttrykk for at de misliker karakteren. Han forklarte at han ofte kan få kommentarer som; «du er det rasshølet fra Titanic».

- SKURKEN: Skuespiller Billy Zane. Foto: NTB Scanpix
- SKURKEN: Skuespiller Billy Zane. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Zane har i etterkant spilt i flere titalls filmer og tv-serier.

Den britiske skuespilleren Bernard Hill (72), hadde rollen som kaptein Edward J. Smith i den storslagne dramafilmen.

I senere tid har han blitt kjent for rollen som King Theoden i «Ringenes Herre»-trilogien, og har ellers jobbet med andre film og tv-prosjekter.

På tross av stor suksess har Hill vært realtiv fraværende i rampelyset de siste åra, og man ser ham sjelden på den røde løperen.

LES OGSÅ:

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer