«Love Actually»:

Husker du barna i «Love Actually»? Slik ser de ut i dag

15 år etter innspilling er de nesten ikke til å kjenne igjen.

«LOVE ACTUALLY»: Selv de små rollene i den kjente julefilmen «Love Actually» blir husket av mange. I år er det 15 år siden innspillingen av filmen, og barna som er med er blitt voksne i 2017. Foto: NTB Scanpix
«LOVE ACTUALLY»: Selv de små rollene i den kjente julefilmen «Love Actually» blir husket av mange. I år er det 15 år siden innspillingen av filmen, og barna som er med er blitt voksne i 2017. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

(Se og Hør): Sammen med andre juleklassikere, som «Tre nøtter til Askepott», «Hjemme Alene», og «Reisen til Julestjernen», er også« Love Actually» en film mange må se for å komme i skikkelig julestemning.

Da Dagbladet i 2008 inviterte leserne til å kåre tidenes beste romantiske komedie, gikk også «Love Actually» av med en overlegen seier.

I år er det 14 år siden den romantiske komedien, regissert av Richard Curtis, hadde premiere på kinoer over hele verden, og flere av skuespillerne har bemerket seg godt hos seerne - også de mindre rollene.

Historien om unge Sam, som er håpløst forelsket i skolens mest populære jente, Joanna, er blant en av dem. Men også andre roller, som gutten i blekksprutdrakten, som sitter skvist mellom statsministeren David (Hugh Grant) og hans sekretær Natalie (Martine McCutcheon) i baksetet av statsministerens bil, er det mange som husker godt.

Selv om seerne får et gjensyn med de samme karakterene år etter år, ser skuespillerne naturlig nok helt annerledes ut i virkeligheten i dag.

Slik ser barna fra Love Actually ut i dag:

Daisy

Daisy, datteren til Karen (Emma Thompson) og Harry (Alan Rickman), er en av birollene i filmen som man får et kjært møte med hver desember.

Hun spilles av Lulu Popplewell, som bare var 11 år gammel da filmen ble spilt inn i 2002. I dag er hun 27 år.

Lulu har siden sin rolle i den populære julefilmen, stadig dukket opp i flere «memes» på sosiale medier for sin sjarmerende replikk til moren Karen.

Skolen rollefiguren Daisy går på har nemlig satt opp et julestykke hvor Daisy er veldig stolt over å få spille «første hummer», eller «first lobster» på engelsk.

Etter innspillingen av «Love Actually» har Lulu nærmest forsvunnet fra rampelyset.

- Hver jul nevner folk «Love Actually» for meg og jeg blir litt klein fordi jeg spilte en veldig liten rolle. Det har nesten blitt en vits. Jeg hadde knapt fylt 11 år og det er ikke mange hummerroller som fremdeles er like populære, har hun uttalt, ifølge The Sun.

Lulus rolle har med jevne mellomrom tatt internett med storm i sitt hjemmelagde hummerkostyme. I dag driver ikke lenger Lulu med skuespill.

Ifølge The Sun har 27-åringen satset på en karriere innen komedie, hvor hun blant annet deltok i komedien «The Fool», som hun skrev selv. Likevel har hun ikke lagt skuespillerkarrieren helt på hylla.

- Jeg vil gjerne tilbake til skuespill. Spesielt komedieskuespill. Men det er vanskeligere å bryte gjennom med skuespill enn det er med stand up. Med stand up kan du opptre omtrent når som helst, i stedet for å sitte på rommet å gjøre din beste Lady Macbeth, har hun uttalt.

Forelskede Sam

Thomas Brodie-Sangster (27) spiller rollen som Sam, som er hodestups forelsket i skolens mest populære jente, Joanna. Sammen med sin stefar Daniel (Liam Neeson), legger de en plan for hvordan Sam kan få Joanna til å legge merke til ham. Den søte lille fortellingen har smeltet mange hjerter med årene, og Thomas har ikke sluttet å sjarmere i ettertid.

KJÆRLIGHET: Forholdet mellom rollene Sam og Daniel smelter mange julehjerter år etter år. Fra venstre Thomas Brodie-Sangster og Liam Neeson. Foto: NTB Scanpix
KJÆRLIGHET: Forholdet mellom rollene Sam og Daniel smelter mange julehjerter år etter år. Fra venstre Thomas Brodie-Sangster og Liam Neeson. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Den engelske skuespilleren var bare 12 år gammel da han slo gjennom i «Love Actually». I senere tid har han blant annet vært å se i filmer som «The Maze Runner» og «Nanny McPhee», og har dubbet «Phineas and Ferb».

Da Dagbladet møtte Brodie-Sangster i 2014, kunne skuespilleren fortelle om rollen i blant annet «Game of Thrones». Han avslørte imidlertid at når folk kjenner ham igjen på gaten, så er det takket være én film, nemlig «Love Actually».

15 ÅR SENERE: I dag er Thomas Brodie-Sangster 27 år gammel. Her er han i London tidligere denne måneden. Foto: NTB Scanpix
15 ÅR SENERE: I dag er Thomas Brodie-Sangster 27 år gammel. Her er han i London tidligere denne måneden. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Når julen kommer, blir jeg gjenkjent av alle mulige folk, sa han den gang, og fortsatte:

- Jeg har begynt å bli vant til å bli gjenkjent. Det kan være nokså rart, særlig når jeg for eksempel er ute og spiser med venner, og det kommer folk bort til meg. Men det er også hyggelig, sa han.

Joanna

Joanna spilles av Olivia Olson (25), som har trollbundet alle med sin «All I want for Christmas»-sang i filmen.

LYKKELIG SLUTT: I filmen får Sam, som spilles av Thomas Bordie-Sangster til slutt drømmejenta Joanna, spilt av Olivia Olson.
LYKKELIG SLUTT: I filmen får Sam, som spilles av Thomas Bordie-Sangster til slutt drømmejenta Joanna, spilt av Olivia Olson. Vis mer

Tidligere har blant andre Richard Curtis, regissøren av filmen, uttalt at innspillingen av sangen var så bra at han var redd ingen skulle tro at det var henne, ifølge The Sun.

Men tross den gode sangstemmen, er det dubbing 25-åringen har satset på i etterkant av «Love Actually»-suksessen. Sammen med sin medskuespiller Thomas har hun blant annet dubbet tegneserien «Phineas and Ferb». Hun har også dubbet filmer og serier som «The Powerpuff Girls» og «Lego Dimensions».

oh my 2️⃣5️⃣

Et innlegg delt av Olivia Olson (@oliviaroseolson)

Olivia var den yngste skuespilleren på settet til «Love Actually», bare 10 år gammel.

Selv om hun for det meste bruker tiden sin på å dubbe tegneserier, har hun også sin egen YouTube-kanal hvor hun blant annet slapp sin egen EP, «Beauty in Chaos», i 2013. Hun har også gjort stor suksess som forfatter av bestselgerboken «Time Encyclopedia».

Blekkspruten

«Blekksprutgutten», Natalies bror, spilt av Billy Campbell, er kanskje en av filmens aller minste roller men har likevel kanskje fått mest oppmerksomhet i ettertid.

Det er i scenen da statsminister David har innsett at han vil ha Natalie, og står på døra der hun bor, at seerne får sitt første møte med «blekksprutgutten», som han blir kalt.

Hele familien til Natalie er nemlig på vei til en skoleforestilling da David tilbyr seg å kjøre Natalie til skolen, men den potensielt romantiske turen blir spolert av at Natalies utkledde bror setter seg mellom dem.

BLEKKSPRUTGUTTEN: Rollen til Billy Campbell var så liten at den ikke fikk noe annet navn enn blekksprutgutten. Det har ikke gjort han mindre populær av den grunn. Foto: NTB Scanpix
BLEKKSPRUTGUTTEN: Rollen til Billy Campbell var så liten at den ikke fikk noe annet navn enn blekksprutgutten. Det har ikke gjort han mindre populær av den grunn. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Den kleine scenen får sosiale medier til å koke hvert eneste år med flere humoristiske vrier, og det hele toppet seg da gudmoren til Campbell twitret et bildet av gudsønnen i rollen som blekkspruten, og et bilde av hvordan han ser ut 15 år etter innspillingen.

- Vil du føle deg gammel? Slik ser blekksprutgutten aka gudsønnen min ut nå, skrev hun til innlegget som gikk viralt på internett tidligere i år.

LES OGSÅ: Se kongefamiliens «julekort»

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer