Robin Thicke:

- Huset vårt er borte

Kjendisene sørger over skogbrannene i California på sosiale medier.

BARE RESTENE IGJEN: Artist Robin Thicke (41), her med modellkjæresten April Love Geary (23), er blant stjernene som ikke har et hjem å komme tilbake til etter skogbrannens herjinger. Foto: NTB Scanpix
BARE RESTENE IGJEN: Artist Robin Thicke (41), her med modellkjæresten April Love Geary (23), er blant stjernene som ikke har et hjem å komme tilbake til etter skogbrannens herjinger. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Flere titalls mennesker er døde og nærmere 30 000 har mistet hjemmene sine i det amerikanske medier omtaler som den verste skogbrannen i Californias historie.

Mandag kveld norsk tid kjemper brannmannskapene fortsatt mot de massive flammene, som herjer flere steder i den amerikanske delstaten. Ifølge nyhetsbyrået AP er enkelte av brannene nå under kontroll, men myndighetene tror det vil ta flere uker før alt er slukket.

Det arbeides nå med å identifisere alle omkomne, men fortsatt er nærmere 230 mennesker ikke gjort rede for, skriver nyhetsbyrået. Det er særlig ved den nær utslettede byen Paradise, nord i delstaten, at den menneskelige tragedien er et faktum.

- En av de heldige

Lenger sør i delstaten er kjendistunge Malibu blant stedene som er rammet av skogbranner. Også her er en rekke boliger slukt av flammene, men dødstallene er betydelig lavere.

Saken fortsetter nedenfor.

Flere verdensstjerner er blant dem har måttet evakuere fra millionvillaene sine gjennom helga, deriblant action-stjerna Gerard Butler (48), som har delt et bilde av sitt nedbrente hjem på Twitter. Seinere har en rekke andre kjendiser fulgt etter.

Kjente personligheter som Miley Cyrus (25), Will Smith (50), Robin Thicke (41), Orlando Bloom (41) og Lady Gaga (32) er alle berørt av katastrofen. Førstnevnte skriver på Twitter at huset hennes i Malibu har brent ned til grunnen.

Saken fortsetter under bildene.

MÅTTE FLYKTE: Miley Cyrus og skuespillerkjæresten Liam Hemsworth er blant stjernene som er rammet av skogbrannene. Foto: NTB Scanpix
MÅTTE FLYKTE: Miley Cyrus og skuespillerkjæresten Liam Hemsworth er blant stjernene som er rammet av skogbrannene. Foto: NTB Scanpix Vis mer
ØDELEGGELSER: Bildet viser inngangspartiet til Miley Cyrus' hjem etter brannens herjinger. Foto: NTB Scanpix
ØDELEGGELSER: Bildet viser inngangspartiet til Miley Cyrus' hjem etter brannens herjinger. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Jeg er fullstendig knust over brannene som herjer i nabolaget mitt. Jeg er en av de heldige. Både dyrene mine og min kjære er i sikkerhet, og det er det eneste som teller akkurat nå. Huset mitt står ikke lenger, men minnene jeg deler med familie og venner vil jeg alltid ha, skriver hun i et innlegg.

BRANN: Også før jul i fjor brant det i store deler av California, og flere av verdens største stjerner stod i fare for å miste alt de eier. Reporter Kjersti Flaa forteller om ødeleggelsene. Video: Kjersti Flaa, NTB scanpix Vis mer Vis mer

Også musikerkollegaen Lady Gaga har måttet evakuere hjemmet sitt, men det er foreløpig uklart hvorvidt boligen hennes ble overtent. Søndag skrev 32-åringen at hun foreløpig ikke visste hva hun returnerer til.

- Mine tanker går til de som er hardest rammet av denne tragedien - de som har mistet hjemmene sine eller noen de er glad i. Jeg sitter her sammen med mange av dere, som alle lurer på om hjemmet vårt er tatt av flammene. Alt vi kan gjøre er å be sammen, og for hverandre. Måtte gud være med dere alle, skriver Gaga i en av sine Twitter-oppdateringer, der hun også takker brannmannskapene for innsatsen:

Uviss framtid

Skuespiller Orlando Bloom har på sin side delt et bilde fra eget nabolag på Instagram, der han viser omfanget av det massive flammehavet.

«Slik så gata mi ut for to timer siden. Ber for at alle naboer kommer seg i sikkerhet, og retter samtidig en stor takk til de modige brannmennene. Ta vare på dere selv», skriver han.

Også artist Robin Thicke og modellkjæresten April Love Geary (23), som for tida venter sitt andre barn sammen, har benyttet anledningen til å takke brannmannskapene i sosiale medier.

Thicke har tidligere delt et bilde av sitt eget boligstrøk på Instagram, som viser stjernas hjem omringet av tykk røyk.

View this post on Instagram

Our home is just to the left! Praying

A post shared by Robin Thicke (@robinthicke) on

- Mens vi ble fraktet i sikkerhet, har brannmannskap og frivillige risikert livene sine for å redde hjemmet vårt. Til dem vil vi rette en stor takk, skriver paret på Instagram.

Seinere har Thicke delt en Snapchat-oppdatering der han bekrefter at familiens hus har fått store ødeleggelser.

Saken fortsetter under bildet.

OPP I FLAMMER: Robin Thicke skriver på sosiale medier at huset hans er borte. Foto: Snapchat
OPP I FLAMMER: Robin Thicke skriver på sosiale medier at huset hans er borte. Foto: Snapchat Vis mer

Etterlyste foreldrene

Sangeren Jessica Simpson (38), flere i Kardashian-klanen og skuespiller Charlie Sheen (53) er også blant de skogbrann-berørte. Sistnevnte skapte overskrifter da han etterlyste foreldrene sine midt i flammekaoset, som han på daværende tidspunkt ikke fikk tak i.

Flere amerikanske medier skriver at Sheens foreldre, Martin og Janet Sheen, seinere er kommet til rette, og skal være i god behold.

Også deler av historiske Paramount Ranch, området som har vært spillested for mange filmer og tv-serier siden 1927, har gått opp i flammer. Ranchen har de siste åra blitt brukt til å spille inn hovedgate-scenene i «Westworlds» fiksjonale by, «Sweetwater».

100 000 evakuert

Siden torsdag har altså tre separate skogbranner herjet i California. Den nest største, «Woolsey-brannen», har hittil ødelagt nesten 215 mil av det amerikanske landskap, og over 100 000 mennesker har blitt evakuert, skriver CNN. Årsaken til skogbrannene er foreløpig ikke kjent, men henger trolig sammen med tørke og sterk vind.

Den aller verste brannen som har blitt kalt «Camp fire» av amerikanske myndigheter og media, oppkalt etter ei elv i området, har krevd 23 menneskeliv.

Alle innbyggere i den ovennevnte byen Paradise, der det har kommet flere dramatiske beskrivelser fra folk som har kommet seg unna flammene.

Myndighetene frykter at antallet omkomne vil stige.

BRANN: På fredag tok brannen i California med seg deler av den historiske Paramount Ranch, som har vært spillested for mange filmer og tv-serier siden 1927. Det melder Variety Magazine. Blant annet har HBO-serien «Westworld» brukt ranchen til å spille inn flere av sine ikoniske scener. Video: CNN Vis mer

LES OGSÅ: Tragedien bak sønnens navnevalg

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer