Stanley Tucci:

«Hunger Games»- stjernen røper kreftdiagnose

Skuespilleren åpner opp om sykdommen for første gang.

SYK: Stjernen forteller om kreftsykdommen i nytt intervju. Foto: Arthur Mola/Invision/AP/NTB
SYK: Stjernen forteller om kreftsykdommen i nytt intervju. Foto: Arthur Mola/Invision/AP/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den amerikanske skuespilleren Stanley Tucci (60) har gjort det stort i Hollywood, og har medvirket i flere filmsuksesser som blant annet «The Hunger Games» og «The Devil Wears Prada».

På privaten er han gift med 19-år yngre, Felicity Blunt, som er søsteren til Hollywood-stjernen Emily Blunt (38). Paret giftet seg sommeren 2012 etter å ha forlovet seg året før.

Nå deler imidlertid Hollywood-stjernen detaljer om da han ble diagnosert med kreft, og hvordan det var å miste ekskona som led av den samme sykdommen. Det melder People.

Mistet kona

I et intervju med avisen Vera avslører 60-åringen for første gang at han ble diagnosert med kreft for tre år siden.

Her røper han videre at legene fant en stor svulst på tungen hans som skulle vise seg å være ondartet. På det tidspunktet hadde den blitt for stor til å opereres bort, og derfor ble behandlingen «store doser med stråling og cellegift».

MARTIN LEPPERØD: Martin Lepperød åpner seg opp om sin kreftsyke søster i Tv2-programmet «En kveld hos Kloppen». Video/Tv2 Vis mer

«Easy A»-stjernen hadde likevel et sterkt ønske om å unngå den svært omfattende behandlingen. Det er fordi han så ekskona gjennomgå en lignende behandling før hun gikk bort i 2009.

- Jeg lovte at jeg aldri skulle gjøre noe sånt som det fordi min første kone døde av kreft, og å se henne gjennomgå de behandlingene var grusomt, fortalte Tucci til avisen.

DØD: Skuespillerens ekskone døde i 2009. Foto: Henry Lamb/BEI/REX/NTB
DØD: Skuespillerens ekskone døde i 2009. Foto: Henry Lamb/BEI/REX/NTB Vis mer

Tucci og hans første kone, Kate Tucci, giftet seg i 1995, og sammen fikk de tvillingene Nicolo og Isabel, og datteren Camilla.

I 2006 fikk Kate den hjerteskjærende beksjeden om at hun hadde fått brystkreft, og tre år etter gikk hun bort i en alder av 47.

Kreftsyke Jane Marzewski (30) rører den ellers så beinharde dommeren Simon Cowel i «Americas Got Talent». Video: NBC Vis mer

Tidligere i år åpnet han opp om konas dødsfall i et intervju med CBS Sunday Morning.

- Du slutter aldri å sørge. Det er fortsatt vanskelig etter 11 år, og det kommer alltid til å være vanskelig, fortalte han den gang.

- Vanskelig

«Hunger Games»-stjernen legger ikke skjul på at kreftbeskjeden også gikk hardt innpå barna.

- Barna var fantastiske, men det var vanskelig for dem. Jeg hadde en magesonde i seks måneder. Jeg rakk nesten ikke tvillingenes videregående skoleavslutning, forteller Tucci.

For tiden er han i remisjon, og han forteller overfor avisen at kreften antageligvis ikke vil returnere. Den dystre sykdommen har likevel gitt varige men, og blant annet vært med på å endre skuespillerens syn på livet.

KREFT: Tidligere «God morgen Norge»-programleder, Eli Strand, åpner opp om kreftdiagnosen sin. Video: Filip Agnihotri. Vis mer

- Kreft gjør deg mer redd og mindre redd samtidig. Jeg føler meg mye eldre enn det jeg gjorde før jeg ble syk. Men man vil fortsatt være i forveien og få ting gjort, fortsetter han.

Under Tuccis sykdomsperiode i 2018 jobbet han likevel på ulike prosjekt, deriblant «Night Hunter», «A Private War» og «Patient Zero».

LES OGSÅ: - Jeg klarte ikke si mitt eget navn

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer