Hundrevis i kø for Jenny Skavlan

Jenny Skavlan lanserte ny sybok, og fryktet ingen ville komme.

Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: Det var ellevill stemning under lanseringen av Jenny Skavlans (27) nye sybok - «SYOM igjen». Bekymringen for at ingen ville komme var fullstendig grunnløs.

Utenfor inngangsdøren til Aschehougs Forlag i Oslo sto nemlig rundt 300 ungjenter i kø på den røde løperen for å møte Jenny, og for å lære noen sytriks.

- Vi er her for å møte Jenny og få tips om plagg. Og så skal vi kjøpe boka, sier venninnene Emilie Heyerdahl (15), Petrine Lande Koteng (15) Camilla Gullberg (15) fra Bærum.

Alle tre hadde med hver sin pose med plagg i. De skulle enten byttes bort, eller forhåpentligvis bli til noe nytt i løpet av kvelden. Hovedpersonen selv sto i trappen og ønsket flokken velkommen.

Artikkelen fortsetter under bildet...

I KØ FOR JENNY: Hundrevis av stort sett unge jenter møtte opp på Skavlands boklansering, syverksted og byttekveld. Fra venstre: Emilie, Petrin og Camilla sto først i køen. Foto: Tor Lindseth
I KØ FOR JENNY: Hundrevis av stort sett unge jenter møtte opp på Skavlands boklansering, syverksted og byttekveld. Fra venstre: Emilie, Petrin og Camilla sto først i køen. Foto: Tor Lindseth Vis mer

- Jeg føler meg så voksen, som en sylærer, ler hun.

Jenny så ut som en russisk ballerina der hun glitret i et nydelig strutteskjørt. Selvsagt en selvutført redesign.

- Det ser komplisert ut på grunn av alt stoffet, men det er veldig enkelt. Jeg klippet av den nederste delen av en fotsid, indisk kjole, kjøp på Grønland i Oslo, sier Skavlan til Se og Hør.

Artikkelen fortsetter under bildet...

SATSER PÅ REDESIGN: Jenny Skavlan lanserte sin nye bok "SYOM igjen" , og viser her frem en kjole og ett par sko som har fått ny look. - Kjolen har jeg arvet etter skuespiller Ingerid Vardund, forteller hun. Foto: Tor Lindseth
SATSER PÅ REDESIGN: Jenny Skavlan lanserte sin nye bok "SYOM igjen" , og viser her frem en kjole og ett par sko som har fått ny look. - Kjolen har jeg arvet etter skuespiller Ingerid Vardund, forteller hun. Foto: Tor Lindseth Vis mer

 

Skapt sy-hysteri

- Hei, hei, velkommen! Gå inn der så lenge, og spis masse godteri. Jeg håper ikke dere er altfor kalde, sa en overveldet Jenny da hun møtte fansen.

Hun hadde invitert til boklansering, sy-om verksted og byttehjørne via Facebook, og 380 meldte seg på - en ny sy-bølge skyller over landet.

- Jeg var skikkelig redd for at det ikke skulle komme noen, og da jeg gikk til utgangsdøren tidligere i kveld så jeg fire personer utenfor. - Ja, det blir nok fint, tenkte jeg, stråler forfatteren fornøyd.

Også Grand Prix-stjernen Tooji dukket opp  for å vise Jenny sin støtte.

- Jeg er både interessert i temaet og støtter budskapet, sier han.

DUKKET OPP: Stas for både fansen og Jenny var det da selveste Tooji dukket opp. Foto: Tor Lindseth
DUKKET OPP: Stas for både fansen og Jenny var det da selveste Tooji dukket opp. Foto: Tor Lindseth Vis mer

Shop mindre

«SYOM igjen» er Jennys sybok nummer to, og med den har hun blant annet som mål å få oss mer miljøbevisste. Den første kom for ett år siden og ble en suksess med 12.000 solgte eksemplarer.

- Jeg er kjempeglad for å motivere unge jenter til å sy om klær. Hovedmisjonen min er å shoppe mindre og få klærne til å vare lengst mulig, og til å tenke oss om før vi kjøper et nytt plagg.

SOLGTE MANGE BØKER: De fremmøtte sto tålmodig i kø for å sikre seg en signert utgave av boka. Foto: Tor Lindseth
SOLGTE MANGE BØKER: De fremmøtte sto tålmodig i kø for å sikre seg en signert utgave av boka. Foto: Tor Lindseth Vis mer

- Det er ikke som på 90-tallet under «Sex og Singelliv»-tiden da det var kjempekult da damene løp rundt med mange svære handleposer, eller at vi skrøt av at Masterkortet var tomt, sier Jenny, som innførte seks måneders shoppestopp for seg selv.

- På den tiden sydde jeg mer, lånte klær av kjæresten min, og byttet mer. Og så skjønte jeg at jeg trengte ingenting på seks måneder!

Re-design er gøy

- Og jeg handler desidert mindre nå etter shoppestoppen. Under Isabel Marant-salget kjøpte jeg for eksempel bare ett plagg. I køen til kassa sto jeg med mange plagg, men pustet dypt, talte til ti og tenkte dette trenger jeg ikke. Jeg endte opp med bare én ting, et klassisk plagg, forteller hun.

- Jeg ønsker å vise at re-design og gjenbruk er gøy, og på den måten bremse unødvendig impulshandling. Få til å snu en fråtsementalitet som bare viser at vi ikke har kontroll, sier populære Jenny som uten tvil er blitt et sunt forbilde for mange kreative jenter.

SYHYSTERI: Jenny Skavlans hovedmisjon er å få oss til å bli mer miljøbevisste og å shoppe mindre. Hun har allerede fått med seg mang. Foto: Tor Lindseth
SYHYSTERI: Jenny Skavlans hovedmisjon er å få oss til å bli mer miljøbevisste og å shoppe mindre. Hun har allerede fått med seg mang. Foto: Tor Lindseth Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer