MERKET NOE ANNERLEDES: Skuespiller Shannen Doherty forteller at det var hennes firbente venn, Bowie, som først oppdaget at hun er syk.  Foto: NTB scanpix/Instagram
MERKET NOE ANNERLEDES: Skuespiller Shannen Doherty forteller at det var hennes firbente venn, Bowie, som først oppdaget at hun er syk. Foto: NTB scanpix/InstagramVis mer

- Hunden min oppdaget brystkreften

Skuespiller Shannen Doherty forsto at noe var galt da hunden begynte å sniffe desperat ved hennes høyre bryst.

SEOGHØR.NO: På omtrent denne tiden i fjor, ble det avslørt at «Beverly Hills 90210»-stjernen Shannen Doherty (45) har brystkreft. Diagnosen ble avslørt da hun gikk til sak mot sitt tidligere management.

Skuespilleren har valgt å være åpen om sykdommen, og forrige uke delte hun en rekke personlige bilder på sin Instagram, der hun steg for steg klippet av seg alt håret. 

Tidligere denne uken avslørte Doherty også at kreften har spredt seg til lymfene, og derfor må gjennom både cellegift og strålebehandling.

Tirsdag sendte Entertainment Tonight et videointervju gjort med Shannen, der hun forteller at det faktisk var hunden hennes, Bowie, som først oppdaget kreftsykdommen.

- Hun begynte desperat å sniffe rundt på høyre side av brystet mitt. Så det ga virkelig mening da jeg fikk kreftdiagnosen, sier hun under intervjuet.

- Og etter operasjonen, begynte hun igjen å sniffe på det samme området, avslører hun.

Saken fortsetter nedenfor.

#MsBowie found some friends #wellfuckaduck

Et bilde publisert av ShannenDoherty (@theshando)

Måtte fjerne brystet

I februar avslørte «Charmed»-stjernen at hun var forberedt at hun i fremtiden måtte fjerne brystene. Under intervjuet røpet hun at hun i mai måtte operere bort det ene brystet.

- Alt annet skal jeg klare å håndtere. Smerte er overkommelig og å leve uten et bryst er overkommelig. Det er verre med bekymringen for fremtiden og hvordan fremtiden vil påvirke de du er glad i, fortalte hun, ifølge Entertainment Tonight.

Saken fortsetter under bildet.

SNAKKET UT: Shannen Doherty ble intervjuet av legen Mehmet Öz, kjent fra talkshowet «The Dr. Oz Show» i februar, og hun brast i gråt da hun snakket om sykdommen.  Foto: Xposure
SNAKKET UT: Shannen Doherty ble intervjuet av legen Mehmet Öz, kjent fra talkshowet «The Dr. Oz Show» i februar, og hun brast i gråt da hun snakket om sykdommen. Foto: Xposure Vis mer

Hun føler seg tryggere på grunn av støtten fra legene, inkludert kirurgen som opererte henne. 

- Han ville ikke at jeg skulle våkne opp med absolutt ingenting. Det var veldig viktig for ham at ikke det skulle bli opplevelsen min, så han la inn en sak som kan ekspandere i størrelse slik at jeg har en liten ting der i alle fall. Det er søtt gjort. Noen ganger fyller vi den opp og gjør den større, og noen gang mindre, delte hun under intervjuet.

Saken fortsetter nedenfor.

Step 1

Et bilde publisert av ShannenDoherty (@theshando)

Step 6

Et bilde publisert av ShannenDoherty (@theshando)

Sykdommen styrket ekteskapet

Det var i mars i fjor at Shannen selv fikk vite at hun er syk. Siden den gang har hun gjennomgått tre av åtte cellegiftbehandlinger.

TV-stjernen har fått mye ros for sitt valg om å være åpen om sin kamp mot sykdommen.

Doherty er gift med fotograf Kurt Iswarienko, og hun har ikke lagt skjul på at hennes største frykt med sykdommen er at det skal påvirke sine nærmeste.

- Jeg hadde aldri klart å komme meg gjennom dette uten ektemannen min. Ekteskapet har hele veien vært sterkt, men dette har gjort det mye sterkere. Han har stått ved min side under hele prosessen, har hun fortalt, ifølge US Weekly.

FINNER TRØST HOS EKTEMANNEN: Shannen Doherty og Kurt Iswarienko giftet seg i 2011, og hun er svært takknemlig for at han har stått ved hennes side gjennom den tøffe tiden.  Foto: wenn.com
FINNER TRØST HOS EKTEMANNEN: Shannen Doherty og Kurt Iswarienko giftet seg i 2011, og hun er svært takknemlig for at han har stått ved hennes side gjennom den tøffe tiden. Foto: wenn.com Vis mer

LES OGSÅ: - Det var ubeskrivelig hjerteskjærende