Cesar Millan:

- Hunden hans drepte Queen Latifahs hund

«Hundehviskeren» er saksøkt etter at hans egen pitbullterrier skal ha gått til angrep.

I TRØBBEL: Cesar Millan har hjulpet tusenvis av hundeholdere med å få kustus på hundene sine. Nå hevdes det at han ikke har kontroll på sin egen hund. Foto: John Angelillo/UPI/Shutterstock/NTB
I TRØBBEL: Cesar Millan har hjulpet tusenvis av hundeholdere med å få kustus på hundene sine. Nå hevdes det at han ikke har kontroll på sin egen hund. Foto: John Angelillo/UPI/Shutterstock/NTB Vis mer
Publisert

Cesar Millan (52), best kjent som «Hundehviskeren» i tv-programmet med samme navn, har i en årrekke hjulpet fortvilte hundeeiere med å få kontroll på hundene sine.

Millan har gjennom egne metoder innenfor rehabilitering og psykologi skapt sitt eget program for trøblete hunder, og gitt ut bestselgerbøker og Emmy-nominerte tv-programmer om nettopp det.

Nå kan det imidlertid se ut til at 52-åringen er i rettslig trøbbel, da han er saksøkt på grunnlag av sin håndtering, eller mer manglende håndtering, av egen hund.

REDD: Helene Olafsen hadde med seg mentor Thomas Alsgaard, i «Senkveld knuser verdensrekorder», her kom det frem at Helene er redd for hunder. Video: TV 2 Vis mer

Fikk karrieren ødelagt

En ung kvinne ved navn Lidia Matiss hevder nemlig at Millans pitbullterrier Junior skal ha gått til angrep på henne da hun dro for å besøke moren sin, som jobber for Millan, ifølge TMZ.

Matiss skal ha blitt bitt gjentatte ganger på bena og i venstre legg. Hun skal deretter ha endt på legevakten, med det som blir beskrevet som alvorlige skader.

PITBULLTERRIER: Cesar Millan og pitbullterrieren Junior. Foto: Mediapunch/REX/NTB
PITBULLTERRIER: Cesar Millan og pitbullterrieren Junior. Foto: Mediapunch/REX/NTB Vis mer

Ifølge rettsdokumentene, som TMZ har fått tilgang på, skal skadene ha vært karriereødeleggende for Matiss, som skal ha vært en «stjernegymnast» innenfor USAs høyeste nivå av juniorgymnaster i det olympiske programmet.

I dokumentet kommer det frem at hun ikke lenger kan konkurrere, grunnet ekstreme smerter.

STERKT: For Louise Angelica Riise, har hundene hennes betydd ekstra mye. Derfor er det sårt at de begge gikk bort. Video: Steffen Pettersen/Marcus Brenden/Ingebjørg Iversen Vis mer

- Drepte Latifahs hund

Det er imidlertid ikke den eneste alvorlige anklagen i søksmålet. Kvinnen hevder nemlig at Millans hund også har bitt andre mennesker, i tillegg til andre hunder.

Den mest alvorlige anklagen «Hundehviskeren» står overfor er at hunden hans skal ha drept hunden til den amerikanske sangeren Queen Latifah (51). I søksmålet hevdes det at artisten tok med to av hundene sine til Millans hundesenter i Santa Clarita i California, hvor pitbullterrieren hans skal ha bitt en av hundene hennes til døde.

Kvinnen bak søksmålet hevder videre at Millan skal ha dekket over det hele, ved å be de ansatte forklare Latifah at hunden ble truffet og drept av en bil.

«FARMEN»: Når gårdshund Balto skal vise frem triksene han har lært, er det litt i varmeste laget til at han er toppmotivert til det. Video: TV 2 Vis mer

Queen Latifah har ikke kommentert saken i skrivende stund.

Det hevdes også at Millan hele tiden har visst om hundens voldelige oppførsel, men likevel har latt den løpe rundt fritt uten bånd. I sitt svar til søksmålet skriver Millan at saksøker hele tiden visste om faren, og han mener hun selv er ansvarlig for å ta risiko rundt hunden, ifølge TMZ.

53-åringen beskriver henne også som uaktsom, uten videre forklaring av påstanden. Pitbullterrieren Junior døde i juli, 15 år gammel. Millan delte da en hyllest til hunden på Instagram, hvor han takket for tillit, respekt og kjærlighet gjennom årene.

Mistenkt for dyremishandling

Dette er ikke første gang Cesar Millan står i søkelyset på denne måten. I 2016 ble han etterforsket av politiet grunnet mulig dyremishandling.

Klagene strømmet inn etter Millans tv-program «Cesar 911». Det var en scene som viste en hund angripe og skade en gris under en treningstime, som fikk folk til å reagere. Millan prøvde den gang å få hunden til å oppføre seg uten bånd, noe som resulterte i at hunden løp mot grisen og bet av en bit av øret.

Til tross for noen reaksjoner, er han en anerkjent hundehvisker blant kjente og ukjente. Kim Kardashian (41) er blant stjernene som har benyttet seg av Millans mange råd, men også her hjemme i Norge har folk trengt hjelp.

Norske Christine Koht (54) har også latt han forsøke å skolere hennes hunder, etter at Se og Hør satte opp et møte i 2012.

- Det er som å møte Gud. Han er helt fantastisk, sa Koht den gang.

LES OGSÅ: Strålte til på rød løper

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer