<strong>I SORG:</strong> Christine Koht har mistet sin kjære Pipp. Hunden, som er av rasen Jack Russel-terrier, ble 15 år gammel, og ble avlivet da matmor lå i koma. Foto: Tore Skaar / Se og Hør
I SORG: Christine Koht har mistet sin kjære Pipp. Hunden, som er av rasen Jack Russel-terrier, ble 15 år gammel, og ble avlivet da matmor lå i koma. Foto: Tore Skaar / Se og Hør Vis mer

Christine Koht:

Hunden døde da Koht lå i koma

- At hjertet mitt brister, det er prisen vi betaler for å elske noen, det.

Publisert
Sist oppdatert

I januar ble det kjent at Christine Koht (52) var alvorlig kreftsyk. Siden den gang har komikeren oppdatert fansen om helsetilstanden sin gjennom podkasten «Koht vil Leve» og gjennom sosiale medier.

5. juni ble den siste podkast-episoden sluppet, og siden da har oppdateringene til Koht i hovedsak kommet gjennom Facebook.

Hun har også skrevet litt i A-magasinet, der hun har vært svært ærlig om hvordan sykdommen påvirker henne.

Fredag publiserte hun nok et innlegg i avisen, men denne gangen handlet det om noen andre. Koht forteller nemlig at hun har mistet sin kjære Pipp, hunden hun har hatt i så mange år.

I sorg

«Pipp er død. Min gamle, sta, hissige og uoppdragne venn gjennom 15 år, skal aldri mer legge hodet på skrå, løfte det ene øret og stirre vantro på meg: hva? Mener du at jeg ikke får det som jeg vil? Tro om igjen!», åpner komikeren innlegget med.

Kohts hunder Pipp og Lille har flere ganger figurert i pressen, og har blant annet vært en del av en større sak i Dagbladet Magasinet om kjendishunder. I tillegg har de til stadighet blitt fotografert med Christine, som har vist dem frem på Instagram og i pressen.

Lille Pipp ble 15 år gammel, noe som er et langt liv for en liten Jack Russell-terrier.

Koht skriver at lesere har gjenkjent hunden på gata opp gjennom årene, fordi hun har fått så mye eksponering.

Alderen har derimot satt sine spor, og hunden ble etter hvert syk. Hun var «full av svulster», og de ønsket ikke å plage henne med nok en operasjon. Selv om det var planlagt at hunden skulle avlives, tar Koht dødsfallet tungt.

<strong>DØD:</strong> Hunden Pipp, her avbildet med matmor for en del år siden, er død. Det skriver Christine Koht åpent om. Foto: Tore Skaar / Se og Hør
DØD: Hunden Pipp, her avbildet med matmor for en del år siden, er død. Det skriver Christine Koht åpent om. Foto: Tore Skaar / Se og Hør Vis mer

Spesielt vanskelig har det nok vært at hun ikke fikk være til stede da det skjedde.

«Pipp døde på et tidspunkt da jeg lå i koma i en pustemaskin, og verken kunne være der eller vite om det. Jeg vet det var trygt og vakkert og fredelig likevel», skriver hun.

Mens Pipp var i Christine og kona, forfatter Pernille Rygg (56), sitt eie, fikk hun datteren Lille - som ekteparet bestemte seg for å beholde. Hunden fikk snuse på sin døde mor etter avlivingen var gjennomført, og er innforstått med at hun er borte.

Vis mer

Det er ekteparet og, selv om det er umåtelig tungt:

«At hjertet mitt brister, det er prisen vi betaler for å elske noen, det. Alt det Pipp ikke skal gjøre mer, har hun jo gjort», skriver hun i innlegget.

Ny oppdatering

Innlegget i Aftenposten kommer bare et par dager etter at Koht kom med sin siste oppdatering om helsen.

Med en video takket 52-åringen for alle kjærlige og gode hilsener og gir samtidig en ny helseoppdatering.

I videoen fortalte blant annet 52-åringen at det er mye som har skjedd siden sist, og at hun har hatt flere infeksjoner samt blitt lagt i koma på intensiven ved Rikshospitalet for tredje gang i tolv dager.

- Og jeg ble reddet nok en gang. Jeg er BJØRNESTERK. Det første jeg ropte etter at jeg endelig våknet etter å ha blitt holdt kunstig i live. JEG HAR 9 LIV, er noe av det Koht skrev Facebook-innlegget.

Til tross for å ha blitt lagt i koma, var det en humoristisk 52-åring som viste seg i videoen, og hun kunne fortelle at hun blant annet hadde hallusinert mye etter at hun våknet opp fra koma. Hun fortalte også at hun ble lagt i koma på grunn av at hun får store doser kortison, noe hun har nevnt flere ganger tidligere.

<strong>FORANDRING:</strong> Christine Koht er nærmest ugjenkjennelig etter flere behandlinger med kortison. I juni viste hun fram sitt «nye» ansikt i et åpenhjertig intervju med Aftenposten. Her med podkast-makkeren Joachim Førsund. Foto: Privat
FORANDRING: Christine Koht er nærmest ugjenkjennelig etter flere behandlinger med kortison. I juni viste hun fram sitt «nye» ansikt i et åpenhjertig intervju med Aftenposten. Her med podkast-makkeren Joachim Førsund. Foto: Privat Vis mer

Etter at podkastens siste episode ble sluppet i begynnelsen av juni, publiserte Aftenposten et større intervju med Koht, der hun blant annet snakket om kreftbehandlingens synlige bivirkninger.

Tre kurer med immunterapi førte tidligere i år til at immunforsvaret hennes angrep levra, og derfor måtte komikeren behandles med store mengder kortison. Dette har ført til ytre forandringer, og en konsekvens av dette har i Kohts tilfelle vært at hun har fått det som kalles «måneansikt».

I et av Kohts Facebook-innlegg, som ble delt for tre måneder siden, skrev hun at kortisonet også gjør at hun blir sulten.

- Jeg blir så vanvittig sulten av kortison, men kan ikke spise noe i dag fordi jeg har åpne sår i halsen, skrev 52-åringen da.

Hun var åpen om at hun frykter døden, og innrømmet at til tross for at hun kjemper - er det vanskelig å ikke tenke på det verst tenkelige utfallet.

- Jeg har så forferdelig lyst til å leve!

LES OGSÅ: Dette gjør han egentlig

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer