Aurora Gude:

«Hundekrise»: - Føler meg litt kriminell

Aurora Gude testet positivt for corona og står overfor flere utfordringer.

SMITTET: Aurora Gude testet positivt for corona og havnet i «hundekrise». Her med chihuahuaene Goose, Toby og Holly. Foto: Tore Skaar / Se og Hør
SMITTET: Aurora Gude testet positivt for corona og havnet i «hundekrise». Her med chihuahuaene Goose, Toby og Holly. Foto: Tore Skaar / Se og Hør Vis mer
Publisert

TV-profil Aurora Gude (29) ble for alvor kjent da hun vant «Paradise Hotel» i 2014 og slapp kula noen hundredeler før partneren Nicolai Bennis. Pengepremien delte hun med venninnen Ann Marielle Lipinska (32).

Siden har 29-åringen vært å se i TV-programmer som «Charterfeber» og «Camp Kulinaris».

Tidligere denne uken delte Gude på sin egen Instagram at hun, i likhet med mange andre kjendiser, har testet positivt for corona.

- Jeg må jo bare innrømme at jeg ble skikkelig redd med en gang jeg testet positivt. Det er nesten som en kjønnssykdom, det føles som man har vært borti noe ekle greier. Men jeg skjønner at det ikke er så farlig nå og det er jo mange som har hatt det, forteller hun til Se og Hør.

BRÅ VENDING: Realityprofil Aurora Gude skulle bare gjennomføre et Zoom-intervju. Det gikk bra, det. En stund, i hvert fall. Video: Rød Løper/Jonas Hammer Vis mer

Videre forklarer Gude at hun har milde symptomer og at det står greit til med formen.

- Det går fint! Jeg har hatt feber og hoste, men føler meg bedre nå. Jeg var veldig redd for å bli ordentlig dårlig, men jeg tar ikke helsen min for gitt, fortsetter hun.

«Hundekrise»

Overfor Se og Hør forteller Gude at hun også befinner seg midt oppi det hun beskriver som en «hundekrise». Hun har nemlig vært nødt til å finne en løsning på hvem som kan gå tur med hundene hennes. Det er ikke en enkel oppgave, ifølge henne selv.

- Jeg har ikke familie som bor i nærheten og hundene mine er litt sære, så hvem som helst kan ikke passe på dem. Han ene er livredd alle han ikke kjenner, så jeg er jo i en hundekrise nå.

Å finne noen som kunne lufte hundene ble derfor en utfordring. Da Gude ikke fant noen som kunne gå tur med dem, tok hun med seg de tre chihuahuaene på en kort luftetur utendørs.

Det skapte reaksjoner. På Instagram og Snapchat tikket det kjapt inn flere meldinger fra folk som mente Gude ikke skulle bevege seg utenfor hjemmet.

FJELLFOBI: TV-profilen Aurora Gude er åpen om at hun har fjellfobi - hun får det derfor tøft i andre episode av «71 grader nord kjendis». Video: Rød Løper/Discovery+ Vis mer

Ifølge Dyrebeskyttelsen skal man nemlig ikke lufte hunden selv dersom du er i isolasjon.

Man skal heller ikke gå ut av hjemmet når man er i hjemmeisolasjon ifølge Folkehelseinstituttet, men man kan oppholde seg i egen hage eller på egen balkong forutsatt avstand til andre. Man skal også få hjelp til å gjøre nødvendige ærend.

«Er ikke du i isolasjon? », «du kan ikke gå tur med hundene», «og du må lese deg opp på reglene, du skal bare være inne», var blant reaksjonene hun fikk.

- Da ringte jeg coronatelefonen, og da sa de at jeg ikke skulle gå ut. Så jeg spurte hva jeg skulle gjøre med hundene, men da sa de at noen må lufte dem for meg, eller få noen til å passe dem, forklarer Gude.

FORSKREKKET: Aurora Gude reagerer sterkt på måten krabbene avlives på i andre episode av «Camp Kulinaris». Vis mer

- Kan gå tur

TV-profilen har forsøkt å finne noen til å passe hundene, uten hell. Derfor har hun sett seg nødt til å lufte hundene selv, til tross for isolasjonen. Da har hun holdt god avstand til andre og brukt munnbind.

- Det kan jo være litt vanskelig å unngå folk totalt, så jeg føler meg jo egentlig litt kriminell. Men hundene er jo så klart det viktigste av alt. Det går jo også på dette med dyrevelferd, de må jo komme seg ut, fortsetter hun.

FHIs fagdirektør Frode Forland kan bekrefte overfor Se og Hør at Gude og andre som måtte være i samme situasjon har lov til å gå tur med hunden sin, så lenge det blir tatt forbehold.

- I utgangspunktet skal man holde seg for seg selv, men dersom man ikke kan få andre til å hjelpe seg med å lufte hundene, kan man gå en tur med munnbind og holde god avstand til andre.

Malin Nesvoll, best kjent som «Makeupmalin» fikk corona i 2020, og én ting sliten hun fortsatt med. Video: Celina Morken, reporter: Thea Hope Vis mer

- Så da kan man gå tur uten at man bryter isolasjonsreglene?

- Man skal ikke bryte reglene, men noen ganger får man bruke sitt beste skjønn, og eventuelt finne en løsning sammen med sin lege, sier Forland.

- Lettet

Når Gude i en senere samtale med Se og Hør får opplyst at FHI mener det er greit å lufte egne hunder, så lenge det blir tatt forbehold, er det stor lettelse å høre i stemmen.

- For å være ærlig så blir jeg ekstremt lettet, fordi jeg har både fått kjeft av enkelte i sosiale medier, men jeg har også følt meg kriminell hver eneste gang jeg går ut døren.

TREND: Denne TikTok-trenden skaper reaksjoner. Leger og eksperter er nå redde for at den skal øke skepsisen til coronavaksinene. Video og reporter: Klaus Holm Fjellro / Dagbladet TV. Musikk: Epidemicsound. Vis mer

Gude forteller videre at hun nå kommer til å fortsette å lufte hundene med god samvittighet, både overfor seg selv og andre.

29-åringen er ferdig med isolasjonstiden førstkommende søndag.

Starter podkast

Til tross for at Gude befinner seg i isolasjon de kommende dagene, har hun heldigvis noe å glede seg til fremover.

- Jeg skal starte podkast nå, så det blir veldig gøy. Den kommer ut så fort som mulig, det gjenstår bare litt småtteri som må på plass først.

Hun opplyser videre om at podkasten trolig skal hete «Fra spøk til revolver», og den første episoden er allerede spilt inn. Videre røper hun hva den kommer til å handle om.

- Jeg synes man skal kunne tulle om temaer som man kanskje egentlig ikke skal tulle med, men også kunne gå i dybden på ting, så den vil handle en del om det.

- Det vil også stilles såkalte «dumme» spørsmål som kanskje mange lurer på, men ikke tør å spørre om. I noen av episodene vil det også komme gjester, avslører Gude.

LES OGSÅ: - Det tok meg mange år å komme over sorgen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer