Kanye West:

- Hun ville aldri ha latt Kanye gifte seg med Kim

Kanyes tidligere stefar bryter stillheten og går hardt ut med krasse beskyldninger mot Kardashian-familien.

BEKYMRET FOR KANYE: Rapper Kanye West sin tidligere stefar, Ulysses Blakeley, mener Kardashian-klanen er grunnen til Kanyes kontroversielle uttalelser. Foto: NTB scanpix
BEKYMRET FOR KANYE: Rapper Kanye West sin tidligere stefar, Ulysses Blakeley, mener Kardashian-klanen er grunnen til Kanyes kontroversielle uttalelser. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mannen som anser seg selv som Kanye West (41) sin stefar har brutt tausheten for første gang. Grunnen skal være at han er svært bekymret for den verdenskjente rapperen.

Han går under navnet Ulysses Blakeley (67), og skal ha vært i et forhold med West sin nå avdøde mor, Donda West.

Blakeley skal ha vært til stede gjennom store deler av West sin barndom i Chicago. Han skal også ha vært en av Dondas store forelskelser, før hun døde etter komplikasjoner i forbindelse med en plastisk operasjon i november 2007.

Raser mot Kim

Nå går Blakeley hardt ut mot Kardashian-familien og klandrer dem for rapperens oppførsel, det skriver Daily Mail.

RASER MOT KARDASHIANS: Ulysses Blakeley synes ikke noe om at Kanye er gift med Kim Kardashian. Han er sikker på at Kanyes avøde mor, Donda, ikke ville ha godtatt forholdet. Foto: NTB scanpix
RASER MOT KARDASHIANS: Ulysses Blakeley synes ikke noe om at Kanye er gift med Kim Kardashian. Han er sikker på at Kanyes avøde mor, Donda, ikke ville ha godtatt forholdet. Foto: NTB scanpix Vis mer

67-åringen mener at West sine sammenbrudd er forårsaket av savnet etter moren, og at han ikke har noen venner eller familie å støtte seg til.

- Hvis Donda var i live, ville han ikke vært gift med Kim Kardashian, fordi Donda ville ha avslørt at de ikke passer sammen. Jeg kan se for meg alle ved middagsbordet og hvor ubehagelig det ville vært, forteller han til nettstedet.

Gikk inn i farsrollen

Blakeley var den første mannen Donda var i et forhold med etter skilsmissen med West sin far, Ray. I selvbiografien til Donda, «Raising Kanye», som ble publisert like etter hennes bortgang, skrev hun rosende ord om Blakeley.

- Ulysses Buckley Blakeley. Jeg trodde han skulle bli min siste kjærlighet. Han og jeg hadde et godt forhold, var noe av det Donda skrev i boken sin.

MOR OG SØNN: Kanye West og moren Donda West skal ha hatt et svært nært forhold. Her avbildet sammen under en opptreden i 2006. Foto: NTB scanpix
MOR OG SØNN: Kanye West og moren Donda West skal ha hatt et svært nært forhold. Her avbildet sammen under en opptreden i 2006. Foto: NTB scanpix Vis mer

Etter at faren til West flyttet til Maryland var det opp til Blakeley å fylle farsrollen og være til stede for rapperen.

I intervjuet forteller 67-åringen at han tror West så på ham som en stefar, og at han var en stor del av livet til rapperen fra han var tre til elleve år.

Donda og Blakeley skal ha gått hver til sitt etter at Donda fikk en ny jobb i Kina, men de skal ha beholdt vennskapet. 67-åringen var blant annet til stede under begravelsen til Donda, og det skal ha vært sist gang han snakket med Kanye.

DØDE I 2007: Donda West gikk brått bort etter komplikasjoner i forbindelse med en plastisk operasjon. Tapet av moren gikk hardt inn på den verdenskjente rapperen. Foto: NTB scanpix
DØDE I 2007: Donda West gikk brått bort etter komplikasjoner i forbindelse med en plastisk operasjon. Tapet av moren gikk hardt inn på den verdenskjente rapperen. Foto: NTB scanpix Vis mer

- De menneskene han er i familie med er de verste for ham. De er ikke kunstneriske. Kanye er kunstnerisk, og jeg tror ikke det er den sunneste tingen for ham, forteller han, og legger til:

- Det er som om han er en ensom fange. Du kan snakke med fengselsvaktene, men det er du som er helt alene i rommet. Fengselsvaktene elsker deg ikke.

Mener Kanye ikke er bipolar

Blakeley er klar i sin sak, og tror blant annet ikke på at West er bipolar. Han mener derimot at hans handlinger stammer fra utmattelse, overveldende sorg og en følelse av ensomhet.

- Alle som går gjennom en sorgprosess kommer til å ha problemer. Jeg tror at noe av det han gjør som forskrekker folk, delvis skyldes det ufattelige tapet av moren. Jeg tror ikke det er et psykisk problem.

Blakeley påpeker videre at rapperen var ekstremt nære sin mor og at da moren gikk bort, gikk det hardt inn på han.

Det er spesielt én uttalelse fra West som han trekker frem, og det er uttalelsen som fant sted i mai.

Artikkelen fortsetter nedenfor.

Skylder på svigerfamilien

Under et besøk hos kjendisnettstedet TMZ antydet nemlig West at slaveriet av afroamerikanere i USA var et «valg».

- Når du hører at det var slaveri i 400 år. I 400 år. Det høres ut som et valg, sa West, ifølge nyhetsbyrået AP.

Uttalelsen skapte store reaksjoner blant tilhørerne, og flere gikk til frontalangrep på rapperen.

Blakeley mener at rapperen ikke er en person som ville sagt noe slik, og linker oppførselen direkte mot Kardashian-familien og hvordan de påvirker han.

Han mener selv at Kardashians er typen til å uttale seg på den måten, og beskriver dem videre som lite intellektuelle mennesker.

67-åringen mener at Kanye ikke mener det han sa om slaveri, og at han kun sa det for å bli akseptert av Kardashian-familien.

UTENFOR?: Den påståtte stefaren til Kanye West (ytterst t.v.) mener at han ikke passer inn i familien til kona Kim Kardashian (midten) og at dette gjø ham ulykkelig og ustabil. Foto: AFP/ NTB scanpix
UTENFOR?: Den påståtte stefaren til Kanye West (ytterst t.v.) mener at han ikke passer inn i familien til kona Kim Kardashian (midten) og at dette gjø ham ulykkelig og ustabil. Foto: AFP/ NTB scanpix Vis mer

Snakket ut om den psykiske lidelsen

Det siste året har det ikke akkurat vært stille fra rapperen. West fortsetter å skape store overskrifter og reaksjoner i sosiale medier etter å ha liret av seg en rekke kontroversielle utsagn.

På ni timer publiserte rapperen i april blant annet 80 Twitter-meldinger hvor han beskrev Donald Trump som «broren» hans.

View this post on Instagram

MAKE AMERICA GREAT

A post shared by Kanye West (@kanyewestt_official) on

Oppførselen, kombinert med tidligere sykehusinnleggelser, har fått mange til å spekulere i artistens helse.

I et intervju i forbindelse med utgivelsen av albumet «Ye», avslørte artisten at han fikk diagnosen bipolar lidelse for et drøyt år tilbake.

Mener diagnosen er superkrefter

Det var på sitt nye album «Ye» at artisten først skal ha kommet med avsløringen om diagnosen.

Til radioverten «Big Boy», i forbindelse med lanseringen av albumet, snakket West ifølge internasjonale medier ut om det han fortalte var en relativt fersk diagnose med en «mental tilstand».

- Det var først da jeg var 39 år at jeg fikk diagnosen, men det er som jeg sier på albumet: Det er ikke noe handikap, det er superkrefter.

I intervjuet fortalte han, ifølge Huffington Post, også at han gjorde om albumet som følge av reaksjonene etter kommentarene om slaveriet, og at han valgte å fjerne en del av materialet ettersom han forsto at enkelte emner var for sensitive til å omtale på låtene.

Han skal også ha uttalt at han føler seg «velsignet og privilegert», som kan komme tilbake etter kontroversen som oppsto etter slaveri-utsagnet.

- Tenk på menneskene som har mentale problemer, men som ikke er Kanye West, som ikke kan gå og lage et album og få det til å føles som om alt er bra igjen.

- Tenk på noen som gjør nøyaktig det samme som jeg gjorde på TMZ ... på jobb ... og mister jobben. Det er derfor Gud la dette på meg da jeg var 40, sa han.

LES OGSÅ: Kanye West får slakt etter opptreden

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer