Melania Trump:

- Hun vil bare dra hjem

Mens Donald Trump gjør alt for å bli i Det hvite hus, har hans kone startet planleggingen for å flytte ut, melder CNN.

HAR FÅTT NOK: Førstedame Melania Trump har diskret startet planene for å flytte ut av Det hvite hus, ifølge CNN-kilder. Her er hun avbildet sammen med Donald Trump ved Det hvite hus forrige uke. Foto: Shutterstock/ NTB
HAR FÅTT NOK: Førstedame Melania Trump har diskret startet planene for å flytte ut av Det hvite hus, ifølge CNN-kilder. Her er hun avbildet sammen med Donald Trump ved Det hvite hus forrige uke. Foto: Shutterstock/ NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Utad har førstedame Melania Trump støttet sin ektemann, mens president Donald Trump raser over valgopptellingen. Men det gikk ikke mange dagene etter valget før det kom fram at hun angivelig ba ektemannen om å erkjenne valgtapet.

Noe han ikke har gjort.

Nå kommer det fram nye detaljer om førstedamens tanker om framtida. Allerede noen dager etter at de siste valgtallene var klare, ga førstedamen en person oppgaven om å, på diskret vis, finne ut hvilket budsjett og personale hun kommer til å ha i livet etter Det hvite hus, skriver CNNs Kate Bennett.

VEKKER OPPSIKT: De siste dagene har ivrige Twitter-brukere vært overbevist om at USAs president Donald Trump har leid inn en stand-in for Melania Trump. Video: AP Vis mer

Ikke førstedame-budsjett

Mens ektemannen har satt i gang folk for å finne ut hvordan han kunne fortsette å virke fra Det hvite hus, skal førstedamen ha begynt å se på hvilke eiendeler som skal plasseres på lager, hva som skal til New York City - og til Palm Beach i Florida, melder CNN videre.

- Hun vil bare dra hjem, sier en annen kilde som vet hva Melania Trump har i gjære, ifølge CNN.

Melania Trump skal ha bedt sine folk forhøre seg om det finnes et budsjett for førstedamen etter livet i Det hvite hus.

«Det korte svaret er nei». Førstedamen får ikke noe fra staten, annet enn en årlig pensjon på 20 000 dollar, som bare blir utbetalt om hennes mann dør, skriver CNN.

- Patetisk figur

Gjennom hele presidentperioden har spekulasjonene om hva Melania Trump egentlig tenker og mener vært mange. Det har stadig dukket opp videoer hvor hun ser ut til å forsøke å unngå å holde ham i hånden, noe som har fått mange av Trumps kritikere til å spekulere på om hun egentlig også misliker både ektemannen og jobben som førstedame.

DEBATT: Denne videoen av førstedame Melania Trump (50) og ektemannen blir hyppig delt på Twitter. Reporter: Elias Kr. Zahl-Pettersen Vis mer

Nylig kunne man faktisk begynne å sette penger hos bettingselskaper på om førstedamen vil forlate ektemannen når han går av som president i januar neste år.

Melania Trump har vært langt mer tilbaketrukket enn forgjengerne. Michelle Obama jobbet for sunt kosthold og fysisk aktivitet for barn, den tidligere bibliotekaren Laura Bush kjempet for utdanning, mens Hillary Clinton var opptatt av å få i stand en helsereform.

- Det er oppstått et slags vakuum. Jeg kan ikke komme på noe program eller politikkområde som Melania Trump blir assosiert med, sa professor i statsvitenskap ved Rutgers University, Ross Baker, til Dagbladet i november.

Etter at hun flyttet til D.C., har hun blant annet jobbet for kampanjen «Be Best», som jobber mot nettmobbing og narkotikamisbruk. Kritikere har påpekt at det er noe ironisk, gitt at ektemannen på Twitter kan være ganske brutal mot sine kritikere.

- Melania Trump framstår som en ganske patetisk figur. Hun bor i en verden av rikdom, men opptrer som om hun sitter i fengsel. Noe av det er nok et språkproblem. Jeg tror ikke hun føler seg komfortabel med å snakke engelsk, sa Baker til Dagbladet.

OPPSIKT: Kjolen Melania Trump brukte da hun stemte under presidentvalget vekker oppsikt. Vis mer

Han tror ikke at Trump-ekteparets tid i Det hvite hus vil bli husket særlig positivt av historikerne.

Massiv kritikk

Nå skal Melania Trump være opptatt av å sette sine egne spor i Det hvite hus. Hun er i ferd med å ferdigstille en tennis-paviljong, og har også plassert ut kunst i Rosehagen i det siste, skriver CNN.

I likhet med sin ektemann, er Melania Trump en person som folk engasjerer seg i - på godt og vondt. Førstedamen har fått mye kritikk opp igjennom årene, sist for den nevnte tennispaviljongen.

Mandag kunne hun stolt presentere at prosjektet var ferdigstilt. «Historien fortsetter å utfolde seg ved Det hvite hus, og det gleder meg å bekjentgjøre fullføringen av tennispaviljongen», skrev hun på Twitter.

Kunngjøringen kom mens coronapandemien nådde nye, katastrofale høyder, og det førte til at førstedamen kjapt fikk utspillet i retur.

FÅR GJENNOMGÅ: USAs førstedame Melania Trump har de siste åra fått krass kritikk for sine juledekorasjoner i Det hvite hus - og i år er intet unntak. Klipp: Ørjan Ryland Vis mer

Førstedamen har også i en årrekke blitt kritisert for julepynten i Det hvite hus, som hun er ansvarlig for. I 2018 pyntet 50-åringen Det hvite hus med blant annet en liten «skog» av blodrøde trær - trær som i virkeligheten skulle symbolisere tapperhet. Flere hevdet den gang at det liknet en scene fra serien «Handmaid's Tale».

I fjor falt valget på et langt lysere palett, men heller ikke da imponerte hun særlig stort. Temaet var «The Spirit of America», og flere sammenliknet julepynten med filmgrøsseren «The Shining» fra 1980 - eller som vi kjenner den på norsk - «Ondskapens hotell».

Lekkasje

I år var det ikke nødvendigvis julepynten i seg selv som vakte oppsikt, men heller koblingen til en uheldig lekkasje tidligere i år.

23. november gikk startskuddet for den tradisjonsrike julepyntingen av presidenten og presidentfruens hjem. Da ankom årets juletre Det hvite hus, og 50-åringen skrev svært varmt om tradisjonen.

JULETRADISJON: Melania Trump mottak årets juletre utenfor Det hvite hus. Det har fått flere til å reagere på Twitter. Video: Det hvite hus. Reporter: Madeleine Liereng / Dagbladet TV Vis mer

Kritikken lot ikke vente på seg, og spesielt innlegget på Twitter satte sinnet i kok hos flere.

Bakgrunnen for kritikken bunnet nemlig i hennes egne uttalelser fra tidligere, etter at det ble offentliggjort hemmelige opptak av Melania som kritiserer og klager over den ellers fine tradisjonen med å pynte Det hvite hus før jul.

LES OGSÅ: Derfor vekker Trump-familiens julebilde oppsikt

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer