OMKOM: Fotograf, blogger og salgsmanager Anne Elisabeth Larsen omkom i båtulykken i Kragerø søndag forrige helg. Foto: Arne-Petter Lorentzen / Se og Hør
OMKOM: Fotograf, blogger og salgsmanager Anne Elisabeth Larsen omkom i båtulykken i Kragerø søndag forrige helg. Foto: Arne-Petter Lorentzen / Se og HørVis mer

- Hun var spesiell og gjorde en forskjell

Jan Fredrik Karlsens ekskjæreste Anne Elisabeth Larsen omkom i båtulykken i Kragerø - nå er Kjendis-Norge i sorg etter den unge kvinnens brå bortgang.

SEOGHØR.NO: Natt til lørdag kolliderte to båter med hverandre i skjærgården i Kragerø, og resulterte i en stor leteaksjon etter to savnede personer.

Disse to ble funnet omkommet søndag formiddag.

Etter tillatelse fra politiet og de pårørende ble navnene offentliggjort onsdag formiddag. Det er ifølge politiadvokat Jon Borgen i Telemark politidistrikt Anne Elisabeth Larsen (32) og Petter Hagen (34) som gikk bort etter den tragiske ulykken.

- Alle er varslet og etter samråd med de pårørende går vi nå ut med navnene på de to omkomne. Familiene har fått tid til å summe seg, og for dem var det i orden at vi gikk ut med det nå, sier Borgen til Seoghør.no.

Ifølge politiadvokaten skjedde ulykken kort tid før politiet fikk melding ca 03:45 natt til lørdag, og involverte en skjærgårdsjeep og en taxibåt.

- Det var fire personer om bord i skjærgårdsjeepen og én person i taxibåten. De to omkomne ble begge påført store hodeskader, falt umiddelbart i vannet, og druknet, sier han videre til Seoghør.no

- Hvordan var det med sikkerheten om bord på båtene?

- Det er for tidlig for meg å kommentere om sikkerhetshensynene var tatt til følge, da vi er i starten av etterforskningen, sier Borgen videre.

I tillegg til å være salgsmanager for Stordalen-hotellet The Thief i Oslo, var Larsen en anerkjent fotograf, og har blant annet tatt bilde av kjendiser som Henrik Thodesen, Guri Solberg, Ingrid Bjørnov og Rein Alexander.

«De har mistet et umistelig menneske. Vi kan knapt forstå den sorgen de føler, men de skal vite at alle vi her på The Thief føler sterk sorg over tapet av Anne Elisabeth. Et fantastisk menneske, og en unik og dyktig kollega er borte», skriver Petter Stordalen i en pressemelding ifølge VG.

Hun hadde et stort nettverk, som omfattet flere profilerte personer i Kjendis-Norge, og kondolansemeldingene har strømmet inn på Facebook etter at den tragiske nyheten ble kjent:

«Vakre Anne Elisabeth! Jeg kommer aldri til å glemme ditt smittende humør, positiviteten og stå-på-viljen din. Du var så inspirerende, og hadde en fantastisk og sjelden gnist. Dette er så vondt og uforståelig. Alle mine tanker går til de nærmeste. Himmelen har fått tilbake en av sine vakreste engler, og du lever videre i hjertene våre. Hvil i fred, min venn!<3», skriver artist Anine Stang.

«Vakreste jenta....uendelig trist og uforståelig!», skriver Reitan-arving Magnus Reitans kone Siv Beate.

«Nei nei nei nei!!!!!», skriver kjendisfotograf Bjørn Opsahl, og også fotografkollega Per Heimly uttrykker sin sorg:

«Så ufattelig trist. Verdens fineste solstråle! Life is hard! Hvil i fred i himmelen».

Anne Elisabeths The Thief-kollega Dominic Gorham, som nylig var vertskap for Rihanna under hennes Oslo-besøk i forrige uke, refererte til den velkjente Bob Marley-låten «One love».

Viasat Films ekspert Ingeborg Heldal var god venninne med Anne Elisabeth. Seoghør.no har vært i kontakt med Heldal, som ikke ønsker å kommentere hendelsen ytterligere. På sin profil på Facebook har hun skrevet:

«Dette kommer for alltid til å minne meg om deg og meg, Anne Elisabeth! Jeg glemmer deg aldri! ♥ Hvil i fred! Du var en av de fineste jeg vet om! ♥», under et videoklipp fra 90-tallsserien «My So-Called Life».

Anne Elisabeth Larsen ble i fjor kjæreste med den profilerte kjendisen Jan Fredrik Karlsen (40), men forholdet tok slutt i januar i år. Se og Hør har vært i kontakt med Karlsen, som henviser til kommentaren han har gitt til VG:

- Hennes påvirkning på meg er noe jeg vil bære med som et fantastisk minne av Anne Elisabeth. Hun var spesiell og gjorde en forskjell. Det er uendelig trist. Nå tenker jeg på familien.

Jan Fredrik og Anne Elisabeth traff hverandre da han var dommer i X Factor på TV 2, mens hun jobbet som fotograf under TV-produksjonen.

LES OGSÅ: Jahn Teigen er alvorlig syk