DYPT
SAVNET:
Carina kommer
til å savne
smilet, latteren
og rausheten til
Vibeke. Foto: Tor Lindseth
DYPT SAVNET: Carina kommer til å savne smilet, latteren og rausheten til Vibeke. Foto: Tor Lindseth Vis mer

Carina Kristiansen om Vibeke Skofterud:

- Hun var som en søster for meg

De gikk på skigymnas i ungdommen og bodde sammen som voksne. Nå er Carina knust.

Publisert

- Det hele er så uvirkelig. Vibeke var dyktig til å kjøre vannscooter, men noe må ha gått fryktelig galt.

Carina Kristiansen (40) sørger over tapet av Vibeke Skofterud (38), hennes beste venninne i 22 år.

I SALG NÅ: Les mer i tirsdagens utgave av Se og Hør.
I SALG NÅ: Les mer i tirsdagens utgave av Se og Hør. Vis mer

- Hun var som en søster for meg, sier Carina til Se og Hør.

Uflaks

I fjor møtte vi de to venninnene på Carinas familiegård i Mjøndalen rett utenfor Drammen. En sprudlende Vibeke og en like sprudlende Carina storkoste seg foran kameraet til Se og Hørs fotograf.

Her på gården likte de seg godt, og Vibeke kjørte ofte vannscooter på Drammenselva som flyter forbi gården.

- Etter at jeg flyttet inn her, bodde Vibeke her i lange perioder. Vi var nære, gode venner. Noen trodde vel at vi var kjærester, men det var vi aldri, sier Carina til Se og Hør.

Alt gikk galt

Det har ennå ikke gått helt opp for henne at Vibeke virkelig er borte - for godt.

- Vibeke tøyde alltid grensene og var aldri redd. Det var derfor hun gjorde det så godt i skisporet. Hun hadde det lille ekstra som vi andre ikke hadde. Jeg tenker mye på hva som skjedde den kvelden hun døde, men jeg må slå meg til ro med at alt gikk galt. Været var dårlig og Vibeke manøvrerte feil, sier Carina stille.

HUMOR OG
HUMØR: Vibeke
og Carina sprudlet
de Se og Hør møtte
dem på Carinas familiegård
i Mjøndalen
i fjor. Foto: Tor Lindseth
HUMOR OG HUMØR: Vibeke og Carina sprudlet de Se og Hør møtte dem på Carinas familiegård i Mjøndalen i fjor. Foto: Tor Lindseth Vis mer

Gikk sammen

Vennskapet startet da begge gikk på skigymnas på Hovden i Setesdalen på 90-tallet.

- Vi fant tonen med en gang. Jeg satset alt jeg hadde som junior, men kyssesyken satte meg tilbake. Det gjorde at jeg ikke var like ivrig som Vibeke, men vennskapet vårt forble like sterkt da Vibeke suste inn på landslaget, forteller Carina.

I DYP SORG:
Carina Kristiansen har
mistet sin sjelevenn. Foto: Tor Lindseth
I DYP SORG: Carina Kristiansen har mistet sin sjelevenn. Foto: Tor Lindseth Vis mer

Hjalp andre

Mens Vibeke briljerte i skiløypene, utdannet Carina seg til personlig trener. Nå driver hun organisert trening på gården i Mjøndalen, noe Vibeke ofte var med på.

- Vibeke var opptatt av at trening var noe alle kunne drive med, uansett alder og fysikk. Det gjorde at hun fikk utrolig god kontakt med alle slags folk, forteller Carina.

Vibeke var født og oppvokst på landlige Slitu i Østfold. I perioder bodde hun i Oslo, men fant seg aldri helt til rette i hovedstaden. Da bodde hun en stund hjemme hos Carina og foreldrene.

- Vibeke trivdes best på landet. Og mamma og pappa har vært veldig gode å ha for oss begge to, sier Carina.

Søsterskap

Vibeke var hennes beste sparringpartner.

- Vi kunne kjefte på hverandre og være irriterte, men vi ville det beste for den andre. Derfor hadde vi et helt unikt vennskap. Jeg var aldri misunnelig på Vibekes suksess. Jeg var stolt av hva hun fikk til!

I SORG: Carsten Skjelbreid og tidligere lagvenninner Marthe Ek Hagen og Marthe Kristoffersen minnes Vibeke Skofterud etter kjendiskampen på Norway Cup 2018. Reporter: Henriette Eilertsen. Video: Julie Solberg. Klipp: Malene Storrusten Vis mer

Vibeke og Carina hadde brødre på hver sin side, men søsterskapet fant de hos hverandre.

- Vi har reist sammen og hatt ufattelige mye moro. Det føles som om vi hadde kjent hverandre hele livet. Vibeke var et menneske jeg kjente på godt og vondt.

- Hva legger du i det?

- Vibeke var en raus og snill jente. Hun var humoristisk, uhøytidelig, ærlig og støttende. Men Vibeke hadde også sine mørke stunder. Spiseforstyrrelsene klarte hun lenge å holde for seg selv, sier Carina.

Da Vibeke endelig fortalte om det, sto Carina klar til å hjelpe henne. Tøff og sårbar. Carina er helt klar på hva hun vil savne aller mest med bestevenninnen.

- Smilet, latteren og rausheten. Jeg beundrer henne også for åpenheten, både om spiseforstyrrelsene og hennes seksuelle legning. Det krever mot å snakke offentlig om slike ting, sier hun.

Torsdag denne uken skal Vibeke begraves.

- Vibeke var tøff og sårbar på én gang. Hun var et ekte menneske som levde livet til det siste. Vibeke gikk bort 50 år for tidlig, men rakk å gjøre det mange andre knapt rekker gjennom et helt liv. Derfor er minnene mange og gode, sier Carina til Se og Hør.

LES OGSÅ: - Det har vært en vill og hard reise

VIBEKE SKOFTERUD 1980 - 2018 Video: Bjørn Langsem / Dagbladet og NTB Scanpix Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer