Jan Thomas:

- Hun var redd for at jeg skulle ende opp ensom

Mora til Jan Thomas hadde én frykt for hans framtid. Nå vil han ta grep .

ENDE OPP ENSOM: I God Kveld Norge forteller Jan Thomas om forholdet til sin avdøde mor, som var bekymret for at sønnen skulle ende opp som ensom. Video: TV 2 Vis mer
Publisert

(Seoghør.no): - Min mor sa alltid at «Jeg har én frykt med deg, Jan. Du kommer alltid til å klare deg, men jeg er redd for at du skal bli en gammel, ensom mann».

I lørdagens utgave av «God kveld Norge» åpner kjendisstylist Jan Thomas (50) opp om redselen for å bli alene, ensomheten og sosial angst.

Overfor Dagbladet utdyper Jan Thomas at hans nå avdøde mor Anny Østervold var bekymret for at sønnen skulle bli alene.

- Mamma kjente meg bedre enn alle, og var redd for at jeg skulle ende opp ensom. I og med at jeg er over middels glad i å være alene og sliter med sosial angst, oppsøker jeg sjeldent sosiale situasjoner frivillig, sier kjendisstylisten.

- Klippen i livet mitt

Det er snart fem år siden at Jan Thomas fikk den triste beskjeden om at moren hadde sovnet inn. For ham var Anny en klippe som betydde alt. 50-åringen hadde et nært forhold til mora, og det var ikke kun personlige ting han tok opp med henne.

- Vi kunne snakke business også. Det var ikke alltid hun forsto meg, men hun bidro ofte med gode råd. Hun var virkelig klippen i livet mitt. Ankeret, sier Jan Thomas om moren som han hadde daglig kontakt med.

- Gjerne flere ganger om dagen også. Vi hadde et unikt forhold. Min mor sa alltid: Jan Thomas, du er verdens dårligste skuespiller. Hvis du ikke liker noe så later du heller ikke som. Og det er jo sant. Jeg bruker ikke tid på mennesker som ikke er gode og snille.

- Be meg på date

Det er omlag to år siden Jan Thomas og daværende ektemann Christopher Mørch Husby gikk hver til sitt. Selv om kjendisstylisten trives i eget selskap, innrømmer han overfor «God kveld Norge» at han er åpen for å finne kjærligheten igjen.

- Jeg tror ikke jeg skal finne meg noen kjæreste på en app. Dersom noen skulle tenke at «Han Jan Thomas virker som en hyggelig kar», da får dere komme opp og spørre meg på en date, da.

At kjendisstylisten sliter med sosial angst, kan imidlertid skape utfordringer for ham når det kommer til å finne kjærligheten. Det betyr likevel ikke at han ikke ønsker at folk skal ta kontakt med ham. Heller tvert imot.

- Jeg er så sjenert at jeg tør hvertfall ikke spørre noen på en date. Men jeg skulle gjerne ha gjort det. Sosial angst er jo noe man har, men å leve et liv i offentligheten, hjelper jo ikke akkurat.

- Store nyttårsforsett

Moras tanker om sønnens framtid, er noe Jan Thomas ofte tenker på, og i år har han også bestemt seg for å gjøre noe med dette.

- En av mine store nyttårsforsett er å øve meg på å være mer sosial. Rett og slett tvinge meg selv ut i sosiale settinger. Jeg gjorde en avtale med bestekompisen min Geir Ness om akkurat dette. Han har lovet meg å roe seg ned, mens jeg må øve meg på det motsatte, forteller kjendistylisten.

Og det dreier seg ikke om de store tingene.

- Alt fra små cafébesøk til en middag ute med Vendela Kirsebom. Noe vi ikke har gjort på 12 år! I alle fall ikke i Norge.

EN HJELPENDE HÅND: Kjendisstylist Jan Thomas vil hjelpe deltaker Marcus med selvtilliten. Her møtes duoen på Jan Thomas Studio i Oslo. Video: TV3 Vis mer

LES OGSÅ: - Må lære seg om voksenlivet

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer