- Hun var min livslange kjærlighet

Nå vil Finn Schjøll hylle teaterdronningen Grethe Kausland med en statue, og inviterer deg til å bidra! Se video!

Publisert
Sist oppdatert
SEOGHØR.NO:  – Jeg var aldri direkte forelsket i Grethe, sier Finn Schjøll (64).

– Eller kanskje var jeg forelsket, men på et helt annet nivå enn hva folk flest tenker på. Hun var min livslange kjærlighet. Og en av mine kjæreste eiendeler er et bilde jeg fikk av Grethe Kausland, der hun har skrevet «Til min eneste – og store kjærlighet».

Både Grethe og Finn er æresborgere av Horten. Nå vil han få reist en statue til minne om den folkekjære artisten. Finn gir Grethe Kausland (1947 – 2007) mye av æren for at folk i Norge kjenner til den vakre vestfoldbyen.

Savner Grethe
Han savner sin gode venninne, som døde av kreft bare 60 år gammel.

– Jeg gikk alltid forbi huset hennes på vei til blomsterbutikken min på Majorstuen. Det var grytidlig om morgenen. Jeg var på vei til jobb, hun hadde ennå ikke lagt seg. Det ga oss mange gode møter. Hun sa alltid det hun mente, og godtok aldri folk som pratet henne etter kjeften.

Du kan bidra
200.000 kroner er allerede samlet inn, men det er behov for over én million kroner for å få ferdig en statue av folkekjære Grethe Kausland. Hun var i sannhet allemannseie.
 
Ditt bidrag betyr mye, og du kan sende det til Horten kommune som har åpnet en konto som heter "Skulptur Grethe Kausland"

Kontonr. er 2291.18.37491.

LES OGSÅ:
Fikk bursdagshyllest på direkte-TV
 

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer