- Hun var litt sjenert og tilbakeholden

Slik ville Grete Waitz reagert på å pryde flyhale, mener hennes tidligere trener Johan Kaggestad.

TRENTE GRETE: TV 2s ekspertkommentator Johan Kaggestad var i mange år Grete Waitz' trener. Onsdag holdt han apell i Oslo sentrum for å få folk til å stemme på Grete i Norwegians «Flyhale-valgkamp 2012».  Foto: Anders Myhren/ Seoghør.no.
TRENTE GRETE: TV 2s ekspertkommentator Johan Kaggestad var i mange år Grete Waitz' trener. Onsdag holdt han apell i Oslo sentrum for å få folk til å stemme på Grete i Norwegians «Flyhale-valgkamp 2012». Foto: Anders Myhren/ Seoghør.no. Vis mer
Se Grete Waitz' tidligere trener om «Flyhale-valgkampen nederst i artikkelen!

SEOGHØR.NO: TV 2s ekspertkommentator Johan Kaggestad (68) var i mange år trener for den avdøde verdensstjernen Grete Waitz, som er Norges mestvinnende langdistanseløper gjennom alle tider.

Onsdag holdt Kaggestad en appel på Egertorget i Oslo for å få flest mulig til å stemme på Grete Waitz som det nye ansiktet på halen av et Norwegian-fly i den såkalte «Flyhale-valgkampen 2012».

Publikum inviteres til å stemme fram hvem som får pryde flyhalen, og etter at svart-metall-artist Øystein Aarseth, Joachim «Jokke» Nielsen og krighelt Trond Bolle ble diskvalifisert fra konkurransen, står valget nå mellom Wenche Foss, Hans Nielsen Hauge Frits Thaulow, Ludvig Walentin Karlsen og Grete Waitz.

I sin apell påpekte Waitz' tidligere trener at hun fremdeles har stor stjernestatus i USA, men at hun alltid holdt begge beina godt plantet på bakken og ikke var opptatt av gods og gull.

- Hva tror du Grete selv ville ha synes om å bli hyllet på et Norwegian-fly?

- Hun hadde sikkert spurt Jack. «Bør jeg det?», hadde hun sagt. Hun var litt sjenert og tilbakeholden. Men jeg tror også at hun hadde vært litt stolt. Dette er en så spesiell markering at dette tror jeg hun hadde sagt ja til, sier Johan Kaggestad til Seoghør.no.

Etter blant annet å ha vunnet hele ni New York-maraton, mener Kaggestad at Grete Waitz er den norske idrettsuttøveren som flest amerikanere vil dra kjensel på. Og Kaggestad forteller at Grete hadde et sunt forhold til sin stjernestatus.

- Hun taklet den usedvanlig godt fordi hun alltid hilste på alle, hadde et lite ord til alle som hadde lyst til å hilse på henne. Når folk er jordnære og som vanlige mennesker, får man raskt innpass. Sånn var Grete.


Grete Waitz døde den 19. april 2011 57 år gammel etter en lang kamp mot kreft. å sent som én uke før hun døde stilte hun opp for kreftsaken, og Kaggestad berømmer måten hun taklet sykdommen på helt fram til slutten av sitt liv.

- Hun tok jo den på en veldig fin måte. Hun hadde veldig god behandling og levde lenger enn de fleste trodde hun skulle gjøre. Men da hun bestemte seg for at nå er det slutt, var det over på relativt kort tid. Hun sa «Nå orker jeg ikke mer, nå er det over. Jeg har hatt et fantastisk liv. Jeg skulle gjerne ønske det hadde vart litt lenger, men nå ble det som det ble. Ta vare på Jack'en (Gretes ektemann, jorn.anm)», sa hun, forteller Johan Kaggestad til Seoghør.no.

Bli fan av Seoghør.no på Facebook her

Sjekk ut våre mobilsider. Send sms med kodeord: SHMOBIL til 2255

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på 2255@shf.no, ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

LES OGSÅ: - Hun var like stor som Wenche Foss 

Se Grete Waitz' tidligere trener om «Flyhale-valgkampen her:


[obj:media:11075]