VAR KJÆRESTER: Petter Northug og Rachel Nordtømme. Her er sistnevnte avbildet som deltaker i «Skal vi danse» i 2011, etter bruddet mellom de to. Foto: NTB scanpix
VAR KJÆRESTER: Petter Northug og Rachel Nordtømme. Her er sistnevnte avbildet som deltaker i «Skal vi danse» i 2011, etter bruddet mellom de to. Foto: NTB scanpix Vis mer

Petter Northug om Rachel Nordtømme i ny bok:

- Hun var langt utenfor min liga

Petter Northug (32) er åpen om forholdet til Rachel Nordtømme (29) i sin selvbiografi.

Publisert

Torsdag slippes Petter Northugs selvbiografi «Min historie» på Pilar Forlag. Nå har norske medier fått en smak av hva som kommer i boka.

Northug er blant annet åpen om fyllekjøringsskandalen i 2014. Men han er også åpen om de gode tingene, for eksempel forholdet til Rachel Nordtømme (29). Mosviken omtaler henne som «utenfor sin liga».

Northug innrømmer at han hadde et øye for Nordtømme tidlig. De møttes blant annet på friidrettstevner i ungdommen. På skitreninger turte han ikke snakke til henne, kommer det fram i boka.

«En som meg hadde ikke sjans på en som henne, hun var langt utenfor min liga. Jeg var stille, sjenert og introvert. Hun var trygg og sprudlende. [...] Om jeg hadde en drømmedame, så var det Rachel,» skriver Northug.

Nordtømme reagerer slik på beskrivelsen drømmedame overfor TV 2:

- Hehe, jeg får ta det som flott kompliment, men dette er jo bare en klisjé.

AKTIV UTØVER: T´Rachel Nordtømme gjorde seg bemerket på friidrettsbanen i en årrekke. Her løper hun inn til sølv på 400 meter hekk under NM i 2013. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
AKTIV UTØVER: T´Rachel Nordtømme gjorde seg bemerket på friidrettsbanen i en årrekke. Her løper hun inn til sølv på 400 meter hekk under NM i 2013. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer

- Trengte å se henne

Northug mente at selvtilliten skulle komme ved å vinne skirenn.

32-åringen omtaler forholdet til Nordtømme flere steder i boka. Blant annet kommer det fram at det ble slutt høsten 2010, altså noen måneder før VM i Holmenkollen, der Northug vant tre gull.

Det første høydepunktet kom med tremilsgullet. Det var etterlengtet, etter at VM startet med et nederlag da han ble slått av Marcus Hellner i sprinten. Etter gullet beskriver han at han trengte å møte ekskjæresten:

«Fortsatt hadde jeg ingen i livet mitt som var nærmere meg enn henne. Og jeg trengte noe annet. Noe som ikke handlet om ski. [...] Der stod hun og venta. Hun smilte. Vi løp ved siden av hverandre innover i skogen. Vi sa ikke noe særlig. Det var ikke så mye å si.»

Dagbladet var for øvrig vitne til dette møtet i 2011.

Stor interesse fra damer

Det var først april samme år at det ble kjent for offentligheten at paret hadde gått hvert til sitt.

Forholdet mellom de to ble kjent høsten 2008.

- Jeg opplevde det ikke som vanskelig å være sammen med Petter. Han er lett å lese. Jeg forsto kjapt hvor jeg hadde han med tanke på hva han var opptatt av, sier Nordtømme til TV 2.

Etter bruddet med Rachel Nordtømme har det vært stille i mediene rundt Northugs kjærlighetsliv. Men i boka kommer det fram at det ikke har stått på interessen fra det motsatte kjønn.

PÅ TV: Høsten 2011, noen måneder etter at bruddet mellom Petter Northug og Rachel Nordtømme ble offentlig kjent, deltok hun i TV 2-programmet «Skal vi danse» sammen med Henrik Frisk (t.h.). Foto: Fredrik Varfjell / NTB Scanpix
PÅ TV: Høsten 2011, noen måneder etter at bruddet mellom Petter Northug og Rachel Nordtømme ble offentlig kjent, deltok hun i TV 2-programmet «Skal vi danse» sammen med Henrik Frisk (t.h.). Foto: Fredrik Varfjell / NTB Scanpix Vis mer

Etter VM i Oslo fikk han ikke gå i fred på byen.

«I løpet av minutter kom som regel første jenta bort og spurte om vi skulle dra hjem til henne. Eller det kom to jenter bort, og spurte om jeg ville ha med begge hjem. Etter hvert ble jeg helt nummen, ingenting ble spennende lenger. Fra å være helt isolert, fikk jeg plutselig alle muligheter,» skriver Northug.

Rachel Nordtømme har for øvrig senere funnet lykken med motorcross-profilen André Villa. De to har ett barn sammen, en liten sønn, som ble født før jul i 2015.

- Blir fort en vane

I et intervju med Dagbladet Fredag, som stod på trykk i starten av september 2010, åpnet Rachel Nordtømme seg litt om forholdet til Petter Northug.

Nordtømme, som den gang var aktiv friidrettsutøver, innrømmet samtidig at det var «fordeler og ulemper» ved å være sammen med skikongen.

- Det har sine fordeler og ulemper, men vi har det så bra sammen at alt egentlig bare er supert. Det er klart at når Petter reiser så mye som han gjør, så må en være innstilt på at han er mye borte, og forberedt på at begge kommer til å savne hverandre. Det er verst de første par dagene etter at han er reist, men etter hvert går det greit, sa hun til avisen den gang.

FLØRT?: «Farmen»-deltager Amalie Snøløs snakker ut om ryktene om henne og Petter Northug. Video: Christian Roth Christensen Vis mer

Samme høst var Nordtømme for øvrig aktuell i herremagasinet Mann, der hun også fortalte om det velomtalte forholdet til Northug.

- Det blir fort en vane, både avstanden og det at jenter kaster seg om halsen på ham. Hadde jeg vært sjalu, tror jeg ikke forholdet hadde fungert, så jeg måtte bestemme meg fra første dag at jeg ikke kunne bli sjalu om jeg skulle være sammen med Petter, uttalte Nordtømme den gang.

Deler av denne artikkelen ble først publisert på Dagbladet.no.

LES OGSÅ: - Haddy kjenner hver celle i min kropp

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer