- Hun var alltid veldig kritisk til meg

Jennifer Aniston åpner seg om det vanskelige forholdet til moren.

SLET I OPPVEKSTEN: Jennifer Aniston vokste opp med dårlig selvbilde, og det hjalp ikke at moren kritiserte henne til stadighet. Her er hun under Critics Choice Movie Awards tidligere denne måneden. Foto: Stella Pictures
SLET I OPPVEKSTEN: Jennifer Aniston vokste opp med dårlig selvbilde, og det hjalp ikke at moren kritiserte henne til stadighet. Her er hun under Critics Choice Movie Awards tidligere denne måneden. Foto: Stella Pictures Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: Da Jennifer Aniston (45) var ni år gammel skilte foreldrene seg, og det tok mange år før hun klarte å bearbeide sorgen.

Mens storebroren flyttet med faren til Los Angeles, så ble Jennifer boende i New York med moren Nancy.

Mor og datter kom ikke særlig godt overens, og Hollywood-stjernen hadde vanskelig for å relatere seg til henne.

TEMPERAMENTSFULL: I mange år var ikke Jennifer på talefot med moren Nancy Dow. Foto: All Over Press
TEMPERAMENTSFULL: I mange år var ikke Jennifer på talefot med moren Nancy Dow. Foto: All Over Press Vis mer

- Hun var alltid veldig kritisk til meg. Hun var modell og utrolig vakker, helt nydelig. Det var ikke jeg. Og det har jeg aldri vært. Helt ærlig, så har jeg aldri sett på meg selv i det lyset, men det er helt i orden.

- Hun hadde også veldig vanskelig for å tilgi. Hun bar nag, og det fant jeg veldig smålig, forteller hun i et intervju med Hollywood Reporter.

Moren lo da hun var opprørt

I 1999 kuttet Jennifer kontakten med Nancy etter at hun publiserte en bok om forholdet deres.

I løpet av de senere årene har de blitt gjenforent, men det har ikke vært lett.

- Ting er fint mellom oss nå. Men hun hadde et temperament som jeg ikke kan tolerere. Hvis jeg blir opprørt, så diskuterer jeg ting. Jeg vil aldri skrike eller bli hysterisk slik som henne. Jeg ble aldri lært at det var ok å skrike.

- En gang hevet jeg stemmen mot min mor og skrek til henne. Hun så først på meg, og så brøt hun ut i latter. Hun lo av meg fordi jeg skrek tilbake til henne. Det var som å få et slag i magen, forteller hun åpent til bladet.

Hadde dårlig selvbilde

Aniston slet også i mange år med dysleksi. Dette førte til at hun leste lite, hadde problemer på skolen og slet med dårlig selvbilde. Først tidlig i 20-årene fikk hun endelig diagnosen.

PLANLEGGER BRYLLUP: I dag er Jennifer lykkelig med forloveden Justin Theroux. Paret avslørte at de hadde forlovet seg i august 2012.  Foto: Stella Pictures
PLANLEGGER BRYLLUP: I dag er Jennifer lykkelig med forloveden Justin Theroux. Paret avslørte at de hadde forlovet seg i august 2012. Foto: Stella Pictures Vis mer

- Jeg trodde at jeg ikke var smart. Jeg klarte ikke å huske ting. Da jeg endelig fant ut av at jeg hadde dysleksi var det som om at alle barndomstraumene døde. All tragedien og alt dramaet ble plutselig forklart.

I lang tid hadde «Friends»-yndlingen også et vanskelig kjærlighetsliv.

Etter skilsmissen fra Brad Pitt i 2005 var hun innom flere mislykkede forhold til kjent menn som skuespilleren Vince Vaughn og musikeren John Mayer.

For fire år siden fant hun endelig lykken med skuespilleren Justin Theroux (43), og to år senere forlovet paret seg.

LES OGSÅ: Jennifer Aniston forsvarer Brad Pitt og roser Angelina Jolie

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer