- Hun var alltid der for meg

Grete Dahle Thorsen takker Ida Grong Aursand etter sammenbruddet.

Publisert
Sist oppdatert
SEOGHØR.NO: I mandagens «71 grader nord» fikk vi se at deltager Grete Dahle Thorsen (25) brøt fullstendig sammen i fjellveggen under et klatreoppdrag.

Deltageren slet med pusten og gråt heftig da hun kom seg opp på toppen. Der ventet et legeteam, samt deltager Ida Grong Aursand (32), som allerede hadde kommet til toppen. At det var Grong Aursand som var på toppen, er Dahle Thorsen svært glad for.

- Jeg var ekstremt glad for at det var Ida som var på toppen og tok med i mot, fordi hun var den absolutt beste venninnen jeg hadde der, og den personen som alltid var der for meg. Vi var mye sammen, ofte til irritasjon for mange, sier Dahle Thorsen til Seoghør.no.

Grete satte spesielt godt pris på at venninnen og lagkameraten holdt rundt henne, noe som fikk henne til å slappe av.

Vennskapet Grete og Ida imellom vokste seg i løpet av turen sterkere og sterkere, men Grong Aursand forklarer at de to raskt fant ut at det var kjemi mellom dem.

- Jeg fant ut allerede i Lindesnes at vi hadde god kjemi, og at vi kom veldig godt overens. I starten av turen var vi mye på lag sammen, og laget vant en del av konkurransene. Da vanket det premier, og vi sov flere ganger på rom sammen, og kom nærmere hverandre, sier Ida til Seoghør.no.

Også Ida syntes det var godt å ha Grete der i løpet av «71 grader nord».

- Under turen ble vi utsatt for mange ekstreme situasjoner. Da har man gjerne behov for å ha noen ekstra nært, og det kjente jeg med Grete. Det var godt å ha henne der da jeg var trist. Jeg tror ikke jeg hadde klart turen uten henne.

I etterkant av innspillingen har Grete og Ida holdt kontakten. At Ida bor i Trondheim og Grete på Bryne gjør det vanskelig for dem å treffes, men de to har jevnlig kontakt over telefon.

- Vi har hatt god kontakt i etterkant av «71 grader nord», og selv om vi ikke sees så ofte har vi jevnlig kontakt på telefon. På en måte er det godt å ha noen utenfor hverdagslivet som man kan snakke med alt om, sier Ida.

«71 grader nord» sendes mandager klokken 20.30 på TVNorge. Se vår store TV-guide her!
 
Bli fan av Seoghør.no på Facebook her
 
Sjekk ut våre mobilsider. Send sms med kodeord: SHMOBIL til 2255
 
Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.
 
LES OGSÅ: Her får hun sammenbrudd i 600 meters høyde

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer