SNAKKER OG LER: Christine Kohts munn står knapt stille ett sekund iløpet av premieren på «Koht på jobben». Men til tross for 12 og et halvt minutts taletid, er Koht så sprudlende og energisk at man blir i godt humør av henne.  Foto: NRK
SNAKKER OG LER: Christine Kohts munn står knapt stille ett sekund iløpet av premieren på «Koht på jobben». Men til tross for 12 og et halvt minutts taletid, er Koht så sprudlende og energisk at man blir i godt humør av henne. Foto: NRKVis mer

Hun snakker i 12 og et halvt minutt

Og hva gjør Christine Koht resten av tiden? Hun ler.

CHRISTINE KOHT ER glad i det hun kaller «min statistikk» i sine programmer om hverdagsmennesker. Min statistikk fra torsdagens premiere av «Koht på jobben», viser i hvert fall i klartekst hva Koht gjør på jobben: Hun snakker og det mer enn noen andre TV-mennesker!

UTSTYRT MED STOPPEKLOKKE i hånden klokkes Koht inn på 12 og et halvt minutt med taletid i løpet av et tretti minutters program. Tar man bort rulletekst og vignett, hører man stemmen hennes over halve tiden. Og hva gjør hun resten av tiden? Hun ler.

Heldigvis får hun alle andre som er med i programmet til å le også, for den latteren er smittefarlig.  

KOHT ER ET fyrverkeri av energi og en ordmitraljøse det knapt finnes maken til her i landet. Hun kan uttale tre ganger så mange ord i minuttet som de høyst effektive sekretærene i «Mad Men» kan hamre ned på tastaturet på en god dag, og hun kan le mer på 30 minutter enn ett fullsatt Latter klarer på en god kveld.

SÅ SELV OM man skal få svar på hva folk virkelig holder på med på jobben, er det ikke tilfeldig at programmet heter «Koht på jobben». Man får rett og slett se og høre mest om hva Koht gjør på jobbene hun besøker. Man får Kohts tanker om de som jobber der, Kohts frekke kommentarer til de som jobber der, og Koht som forklarer hvordan ting burde gjøres der.

Likevel fungerer det godt, fordi hun umiddelbart klarer å skape en enormt god kjemi med personene hun har funnet fram til. De blir alle like hemningsløse som Koht, og det blir det god TV av.

HVIS DU FORVENTER å lære noe nytt, så blir du nok gretten av at du bare får litt statistikk og lite annet i dette programmet, men hvis du forventer tøys og tull, så kommer Koht med godt humør-garanti. Og hvis det er sant at en god latter forlenger livet, blir i hvert fall Koht et par år eldre for hver episode.

(Anmeldelsen er basert på første program)


Se «Koht på jobben» på NRK 1 torsdager 20.15. Finn dine favorittprogrammer i Seher.nos TV-guide her.

Bli fan av Seher.no på Facebook her!

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901. 

LES OGSÅ: De serverte ståltrå i suppa før Hellstrøm ryddet opp...

LES OGSÅ: Er det noe rikingene mangler? Ja, penger.