FIKK EN OPPVÅKNING: Jo Nesbø forteller at han fikk en oppvåkning da han snakket med en kvinne som ikke visste at han hadde gitt ut bøker og spilte i band. Foto: NTB scanpix
FIKK EN OPPVÅKNING: Jo Nesbø forteller at han fikk en oppvåkning da han snakket med en kvinne som ikke visste at han hadde gitt ut bøker og spilte i band. Foto: NTB scanpixVis mer

- Hun sa at jeg var selvopptatt

Jo Nesbø er vant til at folk er interessert i å høre om ham. Da han møtte en som ikke visste om ham, gikk det galt.

SEOGHØR.NO: Krimforfatter Jo Nesbø (55) slipper i disse dager romanen «Mere blod», som er oppfølgeren til suksessen «Blod på snø».

BOKAKTUELL: Nesbø gir ut boken Mere blod, som er oppfølgeren til suksessen Blod på snø. Foto: NTB Scanpix
BOKAKTUELL: Nesbø gir ut boken Mere blod, som er oppfølgeren til suksessen Blod på snø. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Nesbø er en av verdens mest suksessrike forfatteren innen krimsjangeren, og har håvet inn millioner på sitt arbeid. Han skal ha solgt mer enn 25 millioner bøker verden over.

I tillegg har Nesbø gjort seg kjent i bandet Di Derre.

Til VG forteller forfatteren nå at han er blitt vant til at folk vet hvem han er, noe som han selv mener har gjort noe med ham.

- Sikkert. Jeg er blitt vant til at folk er interessert i å høre om meg, for eksempel. Jeg fikk faktisk en oppvåkning da jeg pratet med en jente som ikke hadde fått med seg at jeg hadde gitt ut bøker og spilte i band. Vi satt sammen og pratet, og etter 30 minutter sa hun at jeg var selvopptatt. Og hun hadde rett; jeg gikk rett inn i intervjumodus og ga henne den vanlige storyen jeg gir til journalister. Sånn skal det jo ikke være, sier han.

Nesbø, som blant annet er kjent for Harry Hole-serien, har ifølge Kapital tjent mer enn 300 millioner kroner på boksalg.

Saken fortsetter under bildet.


Til høsten er han aktuell med TV 2-serien «Okkupert», som han har laget ideen til. Men å skrive nye sanger, er foreløpig uaktuelt. Til Dagbladet fortalte Nesbø nylig at han har gitt seg som låtskriver.

- Med Di Derre sluttet jeg å skrive låter den dagen jeg skulle skrive en låt, men skjønte at jeg hadde skrevet samme låt før. Da tenkte jeg at jeg ikke hadde mer å bidra med, sa han.

LES OGSÅ: Derfor sluttet han som låtskriver

Lik Se og Hør på Facebook

Meld deg på vårt kjendisvarsel! Ønsker du siste nytt om kjendis og underholdning rett i innboksen? Meld deg på vårt kjendisvarsel og få siste nytt rett i innboksen.