Drama i «Farmen»:

- Hun prøvde å psyke oss ut

«Farmen»-deltakerens reaksjon etter å ha blitt valgt til førstekjempe vekket sterke reaksjoner på gården.

STORMET UT: De andre deltakerne skjønte lite da Heidi Persdatter Greiner Haaker reiste seg opp og stormet ut uten å si et ord etter onsdagens førstekjempevalg. Foto: TV 2
STORMET UT: De andre deltakerne skjønte lite da Heidi Persdatter Greiner Haaker reiste seg opp og stormet ut uten å si et ord etter onsdagens førstekjempevalg. Foto: TV 2 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

«Farmen» ruller og går på norske TV-skjermer, og søndag var det Kjell Strand (55) som måtte forlate programmet etter å ha tapt i øksekast mot Robert Michael Scott (55).

Tirsdag ble Grethe Enlid (49) valgt til ny storbonde, og onsdag valgte storbonden Heidi Persdatter Greiner Haaker (55) til denne ukas førstekjempe. Reaksjonen til den nye førstekjempen overrasket de aller fleste.

REGELBRUDD: Vi har gjennom årene hatt flere tilfeller av regelbrudd inne på «Farmen». Nå har også juks i årets sesong blitt avslørt. Video: Rød Løper/TV 2 Vis mer

- Merkelig oppførsel

Etter å ha sagt navnet hennes, rakk ikke Enlid engang å bli ferdig med sin begrunnelse, før Haaker reiser seg opp og stormer ut av lokalet. Etterpå er det få 55-åringen ønsker å snakke med, noe flere deltakere tydelig reagerer på i programmet.

- En merkelig oppførsel. Men jeg kunne ikke ha brydd meg mindre. Men det overrasket meg at hun stormet ut, og ikke minst det faktum at hun ikke ville bidra mer på ukesoppdraget. Det kunne jeg selv ikke gjort. Hele seansen var merkelig, og ikke min form for humor, sier storbonde Grethe Enlid til Se og Hør, mens hovedpersonen selv ler godt av hele sekvensen.

- Hele opptrinnet ble gjort for å lure dem alle sammen, det var en del av planen min. Allerede da Grethe ble valgt til storbonde hadde jeg en følelse av at hun kom til å velge meg. Jeg elsker å lure folk, så da jeg ble valgt var planen min å late som at jeg var dritsur. Men jeg var aldri det, forteller hun.

- Prøvde å psyke oss ut

Hun henviser til scenen der hun danser foran kamera rett etter at hun kommer ut i friluft etter det nevnte førstekjempevalget.

- Jeg feiret rett og slett at jeg i forkant hadde sett at hun kom til å velge meg - og at jeg hadde rett i antagelsene mine.

ORDKRIG: Kjell Strand var fryktelig bitter og mener feil mann røk ut av søndagens «Farmen»-tvekamp. Robert Michael Scott fyrer tilbake. Video: Rød Løper/TV 2 Vis mer

En annen deltaker, Amalie Lund (23), ser i episoden ganske forvirret ut av hele det spesielle opptrinnet.

- Vi skjønte jo at hun prøvde å psyke oss ut. Men det var bare teit - og rett og slett for dumt. Det var sykt rart at et voksent menneske gikk rundt å oppførte seg sånn, mener hun.

DANSET LITT: Mama G, som hun populært kalles på gården, danset for kamera etter å ha kommet seg ut i friluft. Foto: TV 2
DANSET LITT: Mama G, som hun populært kalles på gården, danset for kamera etter å ha kommet seg ut i friluft. Foto: TV 2 Vis mer

De eneste Haaker snakket med mellom første- og andrekjempevalget skal ha vært dem hun var i allianse med, altså Herman Herberth Herdig og Robert Michael Scott.

- De var de eneste som fikk vite at dette bare var en lure-greie. Jeg pratet ikke med noen andre og la fingeren på munnen om noen sa noe til meg, sier hun og ler.

Blandede reaksjoner

- Hvordan reagerte folk vil du si?

- Jeg forsto at mange var opprørte og redde. Men for meg var dette bare fryktelig morsomt. At jeg klarte det. Og så lenge i tillegg da.

SATT UT: Thorvald Nyquist, Heidi Lereng og storbonde Grethe Enlid skjønte lite av førstekjempens oppførsel. Dette bildet er hentet fra en annen setting. Foto: Espen Solli / TV2
SATT UT: Thorvald Nyquist, Heidi Lereng og storbonde Grethe Enlid skjønte lite av førstekjempens oppførsel. Dette bildet er hentet fra en annen setting. Foto: Espen Solli / TV2 Vis mer

Hun forteller at reaksjonene var blandede da hun omsider «kom til seg selv» igjen.

- Jeg husker ikke helt, men jeg tror noen syntes det var latterlig, mens andre mente at det var morsomt. Men hadde de kjent meg bedre ville de bare ledd. Folk visste ikke hvordan de skulle forholde seg til meg, det var rett og slett bare galskap, bedyrer «Farmen»-deltakeren overfor Se og Hør.

LES OGSÅ: Aksel Lund Svindal viste seg med kjæresten for første gang

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer