- Hun pratet med Bill Clinton, jeg bar bagen hennes

Da Petter Stordalen tok imot «Årets grønne pris» på vegne av kona Gunhild, satte han gladelig seg selv i skyggen. Se video av den rørende talen!

SEOGHØR.NO: Mandag kveld ble en rekke priser delt ut under den glamorøse kjendisgallaen til Se og Hør.

Blant prisvinnerne var lege og miljøaktivist Gunhild Stordalen (36), som har fått internasjonal oppmerksomhet for sine ulike klima- og helseinitiativ.

Engasjementet hennes sikret henne «Årets grønne pris» under gallaen, og ektemannen Petter Stordalen (52) var på plass for å ta imot prisen på hennes vegne.

Se hele den personlige talen Petter Stordalen holdt på kona Gunhilds vegne øverst i saken!

Hotellkongen og den ferske forfatteren la ikke skjul på at han er svært stolt av kona. Som kjent har Gunhild det siste året kjempet seg igjennom den alvorlige sykdommen systemisk sklerose. I takketalen fokuserte Petter imidlertid på konas andre meritter:

- Jeg hadde aldri trodd at jeg skulle komme til World Economic Forum, men jeg kom dit. Det var bare det at jeg ble stoppa da jeg skulle gjennom kontrollen. Helt til 'hun blonde dama' sa: «He's with me», fortalte milliardæren til latter fra salen.

Saken fortsetter under bildene.

ENGASJERT: I 2014 mottok Gunhild Stordalen en pris for «årets miljøhelt» under WWFs høstmøte i Stockholm. Kong Carl Gustaf overrakte henne prisen. Gunhild har også møtt Bill Clinton, som de siste årene har vært engasjert i en rekke globale spørsmål gjennom Clinton Global Initiative.  Foto: NTB Scanpix
ENGASJERT: I 2014 mottok Gunhild Stordalen en pris for «årets miljøhelt» under WWFs høstmøte i Stockholm. Kong Carl Gustaf overrakte henne prisen. Gunhild har også møtt Bill Clinton, som de siste årene har vært engasjert i en rekke globale spørsmål gjennom Clinton Global Initiative. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Og Petter Stordalen var ikke ferdig med å sette seg selv i Gunhilds suksessrike skygge:

- Jeg trodde aldri jeg skulle hilse på Bill Clinton... Det fikk jeg heller ikke. Men jeg stod der fem skritt bak og så bakhodet hans - han pratet med dama mi. Jeg bar Louis Vuitton-bagen til Gunhild, fortsatte han selvironisk.

Se den personlige takketalen Petter Stordalen holdt på kona Gunhilds vegne øverst i saken!

FÅR TIL MYE: Gunhild Stordalen er kjent for å klare å engasjere en rekke ulike makthavere. Her er hun med Ap-leder Jonas Gahr Støre og statsminister Erna Solberg på Stockholm Food Forum tidligere i år. Foto: NTB Scanpix
FÅR TIL MYE: Gunhild Stordalen er kjent for å klare å engasjere en rekke ulike makthavere. Her er hun med Ap-leder Jonas Gahr Støre og statsminister Erna Solberg på Stockholm Food Forum tidligere i år. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Sammen i tykt og tynt

De siste årene er «Stordalens» blitt et av Norges mest prominente radarpar, ikke bare takket være miljø- og klimaengasjementet sitt. Ekteparet har stilt i matchende kostymer på sine årlige, kjendisspekkede 16. mai-fester, og begge snakker alltid varmt om hverandre i media.

Få et gjensyn med kjendisene på 16. mai-festen i 2014:

Da Se og Hør møtte paret på en lanseringsfest i 2012, sparte ikke Gunhild på superlativene da hun omtalte ektemannen:

- Noe av det jeg liker aller best er at han er «hel ved», han er utrolig raus med mennesker rundt seg og behandler folk med den samme respekten, enten de heter Stoltenberg eller Hansen til etternavn. Og kanskje aller viktigst, han forsøker å gjøre verden til et litt bedre sted å være, understreket Gunhild Stordalen den gang.

Petter Stordalen vek ikke fra konas sykeseng mens hun mottok eksperimentell behandling for den autoimmune bindevevssykdommen i Nederland. I selvbiografien «Jeg skal fortelle deg min hemmelighet», skryter hotellmogulen av Gunhilds humor og mot i den tøffe sykdomsperioden.

RADARPAR: Gunhild og Petter Stordalen fotografert sammen i Sverige i 2014, før hun ble midlertidig slått ut av systemisk sklerose.  Foto: TT NYHETSBYRÅN
RADARPAR: Gunhild og Petter Stordalen fotografert sammen i Sverige i 2014, før hun ble midlertidig slått ut av systemisk sklerose. Foto: TT NYHETSBYRÅN Vis mer

LES OGSÅ: Se Sofia Vergaras private bryllupsbilder