Kristine Thybo Hansen i «Farmen kjendis»:

- Hun planla sin egen hjemreise

Flere deltakere hevder «Jegertvilling»-Kristine (25) tapte tvekampen med vilje.

HEMMELIG SPILL I KULISSENE: Det var Kristine Thybo Hansen (til venstre) som trakk det korteste strået i kveldens tvekamp mot tvillingsøstera. Til tross for at jentene kjempet med nebb og klør i en rekordlang melkespannholdingskonkurranse, var tv-exiten angivelig planlagt. Foto: Alex Iversen / TV 2
HEMMELIG SPILL I KULISSENE: Det var Kristine Thybo Hansen (til venstre) som trakk det korteste strået i kveldens tvekamp mot tvillingsøstera. Til tross for at jentene kjempet med nebb og klør i en rekordlang melkespannholdingskonkurranse, var tv-exiten angivelig planlagt. Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Se og Hør): Etter å ha knust rekorden til Aylar Lie (33) i melkespannholding fra fjorårets sesong, på godt over åtte minutter, var det til slutt Kristine Thybo Hansen (25) som måtte forlate kjendisversjonen av «Farmen» søndag kveld.

Tv-profilen ble utpekt til førstekjempe tidligere i uka, og valgte å møte sin egen jegertvillingsøster, Johanne Thybo Hansen (25), til tvekamp.

FARMEN-STUDIO: Hva gikk galt under tvekampen mellom Jegertvillingene? Hva er de største snakkisene fra årets Farmen Kjendis-sesong så langt? Farmen-profilene Tore Petterson og Karianne Amlie Wahlstrøm kommenterer. Programleder: Miriam Bakkejord / Dagbladet Produsent: Per Ervland / Dagbladet Vis mer

Hvilke to kjendiser som endte på tvekamp-podiet, valg av konkurransegren og utfall, skal på ingen måte ha vært tilfeldig. Etter det Se og Hør kjenner til var «Jegertvilling»-Kristines tv-exit nøye planlagt - fra start til slutt.

- Bare tull

For mens tv-seerne får inntrykk av at avskjeden, og den ukentlige prosessen rundt, forløp på normalt vis, sitter flere deltakere på helt andre historier.

HER GÅR DET GALT: Kristine Thybo Hansen holdt melkespannene i nesten ni minutter før hun ga seg. Foto: Alex Iversen / TV 2
HER GÅR DET GALT: Kristine Thybo Hansen holdt melkespannene i nesten ni minutter før hun ga seg. Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer

- Kristine hadde gått hele uka og snakket om at hun var sliten, og det var ingen tvil om at hun planla sin egen hjemreise. Selv var jeg ganske irritert over hele opplegget, medgir tidligere håndballspiller Frank Løke (37) overfor Se og Hør, og fortsetter:

- Hvis du først vil trekke deg, hvorfor kan du ikke bare pelle deg ut av programmet med en gang, i stedet for å late som du gir ditt beste i en tvekamp? Flere tusen nordmenn melder seg på «Farmen» hvert eneste år, og her reiser man hjem fordi man er litt sliten. Det er bare tull, konstaterer han.

Det var langrennsløper Martine Ek Hagen (26), ukas storbonde, som utpekte Kristine Thybo Hansen til førstekjempe. Valget ble tatt i onsdagens episode, der Ek Hagen forklarer at det var umulig å velge noen basert på arbeidsinnsats og trivsel.

«Jeg vil ikke at du skal dra, men når du likevel har fortalt at du er litt sliten, er det det eneste jeg har å gå på», forteller Ek Hagen i programmet, hvorpå Thybo Hansen svarer at hun «nesten så det komme».

- Spurte om å bli valgt

Overfor Se og Hør erkjenner storbonden at hun ikke hadde valgt Kristine Thybo Hansen til førstekjempe, hvis hun ikke hadde ønsket det selv.

- Jeg og Kristine fikk kjempegod kontakt underveis, så jeg hadde definitivt sendt en annen deltaker i kamp hvis jeg faktisk måtte velge. Nå slapp jeg egentlig å ta en beslutning i det hele tatt, siden Kristine spurte om å bli valgt, forteller Ek Hagen til Se og Hør.

MÅTTE VELGE: Langrennsløper Martine Ek Hagen (26) har vært ukas storbonde, og måtte dermed utpeke en førstekjempe. Men valget var ikke så vanskelig som det ser ut på tv. Foto: TV 2
MÅTTE VELGE: Langrennsløper Martine Ek Hagen (26) har vært ukas storbonde, og måtte dermed utpeke en førstekjempe. Men valget var ikke så vanskelig som det ser ut på tv. Foto: TV 2 Vis mer

- Så alt var avtalt spill?

- Ja, Kristine gjorde meg kjent med dette helt i begynnelsen av uka. For min egen del var det deilig å slippe og ta et ubehagelig valg, men jeg prøvde samtidig å motivere henne til å bli. Kanskje det ville hjelpe å få en natt for seg selv på førstekjempehytta, forteller 26-åringen.

Enebakk-jenta legger ikke skjul på at hun synes det var vanskelig å ordlegge seg under førstekjempevalget.

- Produksjonen ga oss beskjed om å ikke nevne det planlagte spillet foran kamera, noe som er forståelig, for da hadde det blitt en veldig lite spennende tvekamp, sier idrettsprofilen.

SPENNENDE: Det ville utvilsomt bli tett i tvekampen. Tvillingene har så å si samme forutsetninger, men det ble til slutt Johanne som gikk seirende ut. Foto: Alex Iversen, TV 2
SPENNENDE: Det ville utvilsomt bli tett i tvekampen. Tvillingene har så å si samme forutsetninger, men det ble til slutt Johanne som gikk seirende ut. Foto: Alex Iversen, TV 2 Vis mer

Fikk munnkurv

Også Frank Løke forteller at han fikk munnkurv av produksjonen. Han synes derimot det er feil å holde tilbake informasjon for tv-seerne.

- Jeg begynte å snakke om at hun ville hjem i forkant av tvekampen, men da ble jeg stoppet av produksjonen, som heller ville diktere hva jeg skulle si. Det er ganske håpløst, tv-seerne blir jo lurt, sier 37-åringen.

Også andre deltakere Se og Hør har snakket med, deriblant Erlend Elias Bragstad (35) og Maiken Wahlstrøm Nilssen (27), registrerte spillet som pågikk i kulissene mens kameraene var skrudd av.

- Kristine ville hjem, lyder den korte kommentaren fra Bragstad.

TRIST: Erlend Elias og Kristine ble gode venner inne på gården. Det ble en sterk avskjed da «Jegertvillingen» måtte hjem. Foto: Alex Iversen, TV 2
TRIST: Erlend Elias og Kristine ble gode venner inne på gården. Det ble en sterk avskjed da «Jegertvillingen» måtte hjem. Foto: Alex Iversen, TV 2 Vis mer

- «Farmen» er et konkurranseprogram, og når man begynner å planlegge hvem som skal tape, blir utgangspunktet helt feil - i mine øyne. Men igjen, hvilke regler man skal følge i spillet er det vel ingen som kan bestemme, sier Wahlstrøm Nilssen.

- Lite motivert

Tidligere «Hotel Cæsar»-profil Lene Elise Bergum (46) var derimot intetanende om hva som foregikk.

- Jeg tilbrakte veldig mye tid for meg selv på kjøkkenet, og visste lite under selve tvekampen. Jeg fikk vite det først etterpå, forteller hun til Se og Hør.

Pressekontakt for «Farmen Kjendis» i TV 2, Alex Iversen, forteller at det ikke stemmer at Løke ble bedt om å holde tett om det han hadde erfart.

- Ingen får munnkurv på Farmen. Deltagerne får snakke åpent om relevante ting som skjer på gården. I programmene tar vi med det vi mener er relevant for å gi en sannferdig fortelling av det som skjer på gården, forteller Iversen.

- PLANLA DET: Flere deltakere hevder at Kristine lot seg slå av sin tvillingsøster, slik at hun kunne dra hjem. Foto: Alex Iversen, TV 2
- PLANLA DET: Flere deltakere hevder at Kristine lot seg slå av sin tvillingsøster, slik at hun kunne dra hjem. Foto: Alex Iversen, TV 2 Vis mer

Han bekrefter opplysningene flere av deltakerne har kommet med vedrørende Kristine Thybo Hansens ønske om å reise hjem. De skal derimot ha forsøkt å motivere henne til å bli værende.

- Det å delta på «Farmen» kan være svært tøft. Hvis noen mister motivasjonen og hjemlengselen blir for sterk, oppfordrer vi dem alltid til å forsøke å fortsette litt til. Det gjorde vi også med Kristine, forklarer han.

- Så rettferdig som mulig

Utfallet var derimot tilfeldig. Iversen sier at de aldri rigger en tvekamp, og at det ville «brutt grunnleggende med Farmen som konsept».

- Vi prøver derfor alltid å gjøre konkurransene så rettferdig som mulig, avslutter pressekontakten.

LIKE: Slik ser du forskjell på Jegertvillingene i Farmen Kjendis. Kristine og Johanne Thybo Hansen viser hvordan man ser forskjell. Video: Julie Solberg / Dagbladet Vis mer

Kristine Thybo Hansen er gjort kjent med at deltakerne har hevdet at hun selv ville hjem. Gjennom sin manager og kjæreste, Robert Bjørklund, får Se og Hør opplyst at hun ikke ønsker å kommentere saken. Det har ikke lykkes Se og Hør å komme i kontakt med Johanne Thybo Hansen.

Forrige søndag var det kunstner og forfatter Aune Sand (51) som måtte forlate «Farmen Kjendis». Det var derimot Erlend Elias Bragstad som sørget for størst overskrifter samme kveld, etter at han forlot «Farmen»-settet i protest like før tvekamp-opptakene.

I morgen er kjendisgjengen tilbake til sitt opprinnelige antall, når popartist Mira Craig (35) og idrettsutøver Pål Anders Ullevålseter (49) flytter inn på tv-gården.​​

FØRSTE KJENDIS UT: Kunstner og forfatter Aune Sand (51) ble den første deltakeren som måtte forlate årets «Farmen Kjendis». Han oppsummerer oppholdet som en «vidunderlig reise». Foto: Anita Artnzen/ Reporter: Miriam Bakkejord/ Klipp: Frida Andersen Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer