UVANLIG AUDITION: Irene slet med nervene da hun sto foran dommerpanelet i studio. Hun fikk en ekstra sjanse til å overbevise dommerne da de ble med henne inn på do. Foto: TV 2
UVANLIG AUDITION: Irene slet med nervene da hun sto foran dommerpanelet i studio. Hun fikk en ekstra sjanse til å overbevise dommerne da de ble med henne inn på do. Foto: TV 2Vis mer

Hun måtte ta audition på do

Irenes Idol-audition fikk en overraskende vending.

SEOGHØR.NO: Mandag kveld ble Idol 2014 sparket i gang i Bergen. Onsdag kveld er det duket for Idol-audition i Stavanger.

Blant deltagerne er 19 år gamle Irene Reiasnes (19). Hun har slitt med dårlig selvtillit i mange år, og er tydelig nervøs før hun skal inn til dommerne.

- Da jeg var liten hadde jeg det ganske tøft. Jeg hadde det ikke godt med meg selv og jeg hadde veldig få venner. Hvis jeg var lei meg en dag, ble jeg glad av å synge. Bare det å stå for meg selv med tankene mine og synge. Musikken har gjort meg til en sterkere person, forteller Irene til tv-kameraene før hun skal inn til dommerne.

NERVØS: Irene var så nervøs at hun ikke klarte å fullføre sin audition på vanlig måte. Foto: TV 2
NERVØS: Irene var så nervøs at hun ikke klarte å fullføre sin audition på vanlig måte. Foto: TV 2 Vis mer

Til Seoghør.no forteller hun at hun vanligvis ikke er like nervøs, men at tanken på at auditionen skal vises på tv gjorde at nervene var i høyspenn.

- Det er et stort press å stå foran dommerne. Jeg var redd for å drite meg ut på tv, forklarer hun.

Stemmen brister

Når Irene skal synge foran dommerne, brister stemmen. Hun prøver flere ganger, men må avbryte seg selv hver gang. Da forteller hun dommerne at hun synger mye bedre når hun er alene, og da spesielt hjemme på badet.

Da foreslår Gunnar Greve at de rett og slett skal forflytte hele auditionen inn på do.

- Jeg tenkte «Bare send meg hjem». Jeg følte nesten at det ble enda mer press siden dommerne gjorde noe spesielt for meg. Jeg syns ikke at jeg hadde fortjent spesialbehandling, forteller hun til Seoghør.no.

Irene gruer seg til å se auditionen på tv.

- Jeg gruer meg mest til hva folk kommer til å tenke om meg. Jeg har ganske dårlig selvtillit, så jeg håper at noen vil syns at det var tøft gjort av meg. Men jeg gruer meg veldig, sier hun.

Vil jobbe med musikk og barn

Til daglig jobber Irene i barnehage. Hun er ikke sikker på om hun drømmer om en artistkarriere, men håper at hun vil få muligheten til å jobbe med musikk og barn i fremtiden.

- Jeg trives veldig godt med å synge sammen med barna på jobb. Det er veldig gøy. Jeg vet ikke helt hva jeg håper at Idol kan føre til. Det går litt opp og ned. Jeg syns det er kjempekjekt å stå på scenen, men nervene er et problem, innrømmer hun.

Onsdag kl. 20.00 på TV 2 kan du se om Irenes do-audition sikret henne en gullbillett til Oslo eller om nervøsiteten ødela sjansene hennes i konkurransen.

Se video med høydepunkter fra Idol-sesongen her: