Gwyneth Paltrow:

- Hun lot meg bare bli liggende

Stjernen saksøkes for omtrent 19,5 millioner kroner for å ha etterlatt skadet mann i et alpinanlegg.

SAKSØKES: Gwyneth Paltrow skal ha vært innblandet i en skiulykke i 2016. Nå saksøkes hun for en enorm sum penger av mannen som hevder han ble skadet. Foto: NTB Scanpix
SAKSØKES: Gwyneth Paltrow skal ha vært innblandet i en skiulykke i 2016. Nå saksøkes hun for en enorm sum penger av mannen som hevder han ble skadet. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Tirsdag denne uken ble det kjent at den amerikanske skuespilleren Gwyneth Paltrow (46) saksøkes for en skiulykke som fant sted i 2016. Ifølge flere internasjonale medier, deriblant Independent, skal stjernen ha vært på skiferie i Utah og krasjet med en fremmed i bakken.

I søksmålet kommer det frem at Paltrow skal ha kjørt uforsvarlig ned bakkene og truffet en mann i Deer Valley Resort.

Terry Sanderson (72), som angivelig ble kjørt ned av Paltrow, hevder hun lot ham bli liggende skadd i bakken uten å tilkalle hjelp.

VANSKELIG TID: Gwyneth Paltrow påstår hun ikke har noe å gjøre med den angivelige skiulykken. 
Her sammen med ektemannen Brad Falchuk som hun giftet seg med i fjor. Foto: NTB Scanpix
VANSKELIG TID: Gwyneth Paltrow påstår hun ikke har noe å gjøre med den angivelige skiulykken. Her sammen med ektemannen Brad Falchuk som hun giftet seg med i fjor. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Hodeskade og brekte ribbein

I søksmålet skriver Sanderson videre at ulykken resulterte i en hodeskade samt fire brukne ribbein. Han hevder også at en skiinstruktør skrev en falsk rapport om hendelsen for å verne om skuespilleren, ifølge den britiske avisen.

Nå saksøker Terry Sanderson Gwyneth Paltrow for svimlende 2,3 millioner dollar for skadene hun skal ha påført ham, noe som tilsvarer over 19,5 millioner norske kroner.

Paltrows talsperson, Heather Wilson, har uttalt til nyhetsbyrået AP at søksmålet ikke holder mål og at det forventes at 46-åringen blir renvasket i saken, ifølge Independent.

Årsaken til at søksmålet først kommer nå, nesten tre år etter at ulykken skal ha funnet sted, er ifølge Sanderson på grunn av skadene han fikk. Han hevder videre å ha vært i kontakt med Paltrows advokater tidligere, men at han foreløpig verken har fått noen oppreisning eller unnskyldning for det som skal ha skjedd.

SAKSØKER: Terry Sanderson går til sak mot skuespilleren. Foto: NTB Scanpix
SAKSØKER: Terry Sanderson går til sak mot skuespilleren. Foto: NTB Scanpix Vis mer
IKKE SKYLDIG: Gwyneth Paltrow påstår gjennom sin talsperson at hun ikke er skyldig i søksmålet. Foto: NTB Scanpix
IKKE SKYLDIG: Gwyneth Paltrow påstår gjennom sin talsperson at hun ikke er skyldig i søksmålet. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Brøyt regler

Ifølge Sandersons advokat, Robert Sykes, skal stjernens advokater ikke ha nektet for at Paltrow kan ha vært involvert i en krasj, men står på sitt om at hun ikke er skyldig i saken.

Sykes påstår også at Paltrow skal ha brutt skianleggets regler da hun forlot en skadet mann før hjelp var ankommet.

Sanderson påpeker riktignok avslutningsvis at han ikke saksøker Paltrow fordi hun er kjent. For kjent er hun. Paltrow kan se tilbake på en imponerende karriere, og har blant annet vunnet Oscar for beste kvinnelige hovedrolle for sin rolle i «Shakespeare in Love».

Magasinet ble lagt ned

De siste årene har hun skapt overskrifter som en ivrig forkjemper for en naturlig livsstil, noe hun har frontet via livsstilsmagasinet Goop, som hun har vært kurator for.

Skuespiller Gwyneth Paltrow og Chris Martin skilles. Video: Splash News / All Over Press Vis mer Vis mer

Der delte hun en rekke tips, råd og oppskrifter, som blant annet har møtt en del kritikk og motstand. Foruten å ha tipset influensasyke om å sitte mye i badstu, har skuespilleren også rådet kvinner til å dampe vaginaen sin.

Nettstedet fikk mye kritikk for å ha delt flere kontroversielle helsetips, som eksperter mener kan være skadelige.

I april i fjor inngikk Goop et samarbeid med forlaget Condé Nast, som blant annet eier magasinene Vogue og Vanity Fair, for å lage en magasin-versjon av nettstedet. Men i juli ble magasin-samarbeidet avsluttet, blant annet fordi Condé Nast ville at Goop skulle sjekke at alle opplysningene de publiserte samsvarte med fakta.

Vis mer

Paltrow ville nemlig at Goop blant annet skulle publisere intervjuer med healere og alternative behandlere, uten å måtte sjekke om det de sa faktisk var medisinsk korrekt eller vitenskapelig mulig.

Stjernens magasin ble lagt ned etter to utgaver.

LES OGSÅ: - Det er teit og gir ikke mening