Hun lever av å riste på rumpa

22 år gamle Jessica Vanessa sluttet i lærerjobben for å tjene penger på noe helt annet.

TOPP MED TWERKING: Jessica Vanessa (t.v) har tjent gode penger på twerkingen sin - dansen har bidratt til å gi henne drøyt to millioner følgere på videodelingstjenesten Vine, samt en halv million Instagram-følgere. Foto: Jessica Vanessa/Instagram
TOPP MED TWERKING: Jessica Vanessa (t.v) har tjent gode penger på twerkingen sin - dansen har bidratt til å gi henne drøyt to millioner følgere på videodelingstjenesten Vine, samt en halv million Instagram-følgere. Foto: Jessica Vanessa/Instagram Vis mer

SEOGHØR.NO: Popstjernen Miley Cyrus (21) har nok fått æren for å allmenngjøre «twerking» som danseform, men den tidligere lærerassistenten Jessica Vanessa fra Florida omtales nå som en vaskeekte «profesjonell» twerker.

22-åringen ble først oppdaget da hun begynte å poste små twerke-klipp på videodelingstjenesten Vine, ifølge Daily Mail.

Da annonsørene fikk øynene opp for talentet - og alle følgerne hennes - på sosiale medier, begynte de å tilby henne lukrative summer for å nevne produktene deres i videoene og innleggene hun postet.

Dermed bestemte hun seg for å slutte i jobben sin som lærerassistent og heller bli «twerker» på fulltid.

- Det jeg tjener på seks sekunder nå, ville tatt meg fire måneder å tjene som lærerassistent, forklarer hun om jobbskiftet ifølge Daily Mail.

Brøt sammen over netthets

Og den unge blondinen har som ferskt internettfenomen tjent mer enn de fleste ungdommer kan drømme om.

- Dette er helt klart en velsignelse. Jeg har kjøpt meg en ny bil, kunne betale hele beløpet med det samme og fikk mulighet til å betale studielånet mitt. Det er ganske enkelt egentlig. Jo flere følgere du får, jo flere annonsører vil betale deg for å nevne produktene deres - og jeg har masse følgere, forteller Jessica Vanessa.

I dag har hun omlag to millioner følgere på Vine og nesten en halv million følgere på Instagram, men hun forteller at ikke all oppmerksomheten hun får er av det positive slaget.

- Jeg får mange frekke og slemme kommentarer. Fremmede kaller meg en hore, folk kaller meg feit, folk kaller meg stygg, folk sier omtrent enhver slem ting man kan si. Jeg har hatt to sammenbrudd på grunn av netthetsen, når jeg bokstavelig talt har låst meg inne på rommet mitt og vurdert å legge ned alle de sosiale medie-profilene mine, innrømmer Jessica Vanessa overfor Daily Mail.

Selv superstjerner som Jennifer Lopez (45) har måttet tåle krass kritikk for å spille på sex i jobbsammenheng, mens Miley Cyrus skapte skandaleoverskrifter etter det dristige showet med «Blurred Lines»-sanger Robin Thicke (37) på MTV Video Music Awards i fjor.

Loading

@nickiminaj I love you ❤️❤️ #anaconda [[tag nicki]]

View on Instagram

 

- Ikke nedverdigende

En del av hetsen stammer nok fra fordommene som er knyttet til «twerking» som danseform, tror den unge Florida-kvinnen.

- Folk vil gjerne definere deg som hore hvis man twerker, men det er jo bare en type dans, folk hadde forstått det om de hadde vært mer åpne og tolerante, mener 22-åringen, som får god støtte fra familien sin.

- De har veldig åpne for nye ting, de ser ikke på dette som noe seksuelt, de ser ikke på det som nedverdigende, de er veldig støttende, understreker hun videre.

I likhet med den tidligere «Hannah Montana»-stjernen Miley, har Jessica Vanessa likt å underholde andre helt siden hun var liten. Hun påpeker at hun føler seg mer hjemme i den uvanlige jobbsituasjonen hun har i dag enn det hun gjorde i A4-jobben som lærerassistent.

- Jeg har alltid likt å gjøre tilfeldige, sprø ting, så da jeg fikk en ni-til-fire-jobb var ikke det noe jeg likte å drive med. Nå ser jeg på Vine som et utløp for mange ulike muligheter jeg setter pris på nå, fastslår «twerke-proffen» Jessica Vanessa overfor Daily Mail.

Loading

@leticiagbeauty did my face her work is amazing

View on Instagram

LES OGSÅ: Hun er ikke sexy nok for Hollywood