- Hun lengtet etter å få fred

Lørdag besøkte Kari Simonsen Wenche Foss på sykeleiet. Nå er hun borte.

<strong>VAR FORBEREDT:</strong> - Jeg fikk beskjeden for cirka en halvtime siden. Jeg var veldig forberedt, men går allikevel rundt med tårer i øynene, forteller en av Wenche Foss' beste venninner, Kari Simonsen, til Seher.no. Foto: SCANPIX
VAR FORBEREDT: - Jeg fikk beskjeden for cirka en halvtime siden. Jeg var veldig forberedt, men går allikevel rundt med tårer i øynene, forteller en av Wenche Foss' beste venninner, Kari Simonsen, til Seher.no. Foto: SCANPIX Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEHER.NO: Mandag kom nyheten om at rampelyset har sloknet for aller siste gang for Norges største teaterdiva Wenche Foss. Mandag klokka 12 sovnet hun stille inn - 93 år gammel, skriver VG.

Foss skal ha sovnet inn på Diakonhjemmet i Oslo etter lang tids sykeleie, og ifølge NTB hadde hun familien rundt seg da hun gikk bort.

Toralv Maurstad: - Fikk vite at hun lå i koma i i dag tidlig

Kari Simonsen (73) var en av Wenche Foss' aller beste venner. Og til Seher.no legger den anerkjente norske skuespilleren ikke skjul på at bortgangen er tøff å bære.

- Jeg fikk beskjeden for cirka en halvtime siden. Jeg var veldig forberedt, men går allikevel rundt med tårer i øynene. Jeg visste det kom til å skje en av disse dagene, men det kom likevel som et sjokk på meg. Hun var en nær venninne, og jeg trodde på en utsettelse, sier Simonsen til Seher.no.


Mari Maurstad: - Plutselig satt Wenche og hulket på kommando

Simonsen har kjent den avdøde teaterdivaen siden 1967 og de to sto veldig, veldig nær hverandre. Og det er ikke Wenche Foss' karriere som sitter høyest i minne for Simonsen akkurat nå.

- Det er Wenche som privatmenneske jeg tenker mest på. Men det er klart, hun har betydd masse for Kultur-Norge gjennom alt hun har gjort, saker hun har frontet og så videre. Hun var enestående og modig, hun har stått for sine meninger og har virkelig vært uredd. Hun var forbilledlig som skuespiller, med timing og disiplin - og var alltid forberedt, mener hun.

Kjendis-Norge: Slik husker vi Wenche

Så sent som lørdag var Kari Simonsen og besøkte den folkekjære personligheten på sykeleiet.

- Hvordan var hennes siste dager?

- Hennes siste dager var vel som alle andre på slutten - litt til og fra. Jeg tror hun lengtet etter å få fred, sier en preget Kari Simonsen til Seher.no.


Foss overrasket alle før jul da hun delte ut «Wenche Foss' Ærespris 2010» til komiker og skuespillerkollega Hege Schøyen og idrettslaget Freestyle IL på Hotel Continental i Oslo.
 
- Jeg har akseptert at døden er rett rundt hjørnet: Søndag fyller jeg 93 år, og jeg har levd et rikt og spennende liv. Men jeg kommer nok ikke til å oppleve nyttårsaften dette året. Legen har fortalt meg om prognosene, og jeg er innforstått med at jeg har tre til fire uker igjen å leve. Det kan jeg ikke se bort ifra. Men det oppleves ikke som dramatisk lengre. Jeg klarer til og med å se det humoristiske i det, sa Foss til VG den gangen.

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ: Wenche Foss er død  


Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer