Kim Kardashian:

- Hun legger mye energi ned i arbeidet

Kanye West skal være svært stolt etter at kona fikk den narkotikadømte bestemoren benådet tidligere i år.

POLITISK ENGASJERT: Kim Kardashian fikk i mai president Trump til å benåde 63 år gamle Alice Marie Johson. Nå fortsetter hun arbeidet. Foto: NTB Scanpix
POLITISK ENGASJERT: Kim Kardashian fikk i mai president Trump til å benåde 63 år gamle Alice Marie Johson. Nå fortsetter hun arbeidet. Foto: NTB Scanpix Vis mer

I mai engasjerte realitystjernen Kim Kardashian West (37) seg stort i en sak om en 63 år gammel bestemor som sonet en livstidsdom i fengsel.

Alice Marie Johnson satt inne for en førstegangs narkotikaforbrytelse uten bruk av vold, og hadde ingen mulighet for prøveløslatelse. Den eneste som kunne gjøre noe med saken, var USAs president Donald Trump (72).

- Hun har vært i fengsel i 21 år og vil dø der, med mindre president Donald Trump innvilger reduksjon av straffen, skrev datteren til den narkotikadømte 63-åringen på nettsiden til en underskriftskampanje.

Ifølge Independent leste Kim kvinnens historie på Twitter, og tok deretter kontakt med presidentens datter, Ivanka Trump (36), som videre satte henne i kontakt med sin far og hans rådgiver (og hennes ektemann) Jared Kushner (37).

MØTTE TRUMP: Kim Kardashian tok turen til Det hvite hus i mai for å snakke med presidenten om fengeselsreformer og straffeutmåling. Foto: NTB Scanpix
MØTTE TRUMP: Kim Kardashian tok turen til Det hvite hus i mai for å snakke med presidenten om fengeselsreformer og straffeutmåling. Foto: NTB Scanpix Vis mer

37-åringen tok turen til Det hvite hus, og en uke etter besøket valgte Trump å benåde bestemoren. Ikke lenge etter gikk Kim selv ut i sosiale medier og delte sin begeistring over nyheten.

- Jeg håper å kunne fortsette dette viktige arbeidet ved å samarbeide med organisasjoner som har kjempet denne kampen langt lenger enn jeg har, og som fortjener anerkjennelsen, skrev hun blant annet på Twitter.

Stolt ektemann

Det er i etterkant blitt spekulert på om realitystjernen har meldt seg opp til jusstudier, noe som er blitt avkreftet.

Likevel er hun svært engasjert i politikken, og hun legger nå, ifølge People, mye energi ned i arbeidet med fengselsreformer og straffeutmålinger.

En kilde har fortalt til nettstedet at ektemannen Kanye West (41) er svært stolt av kona for jobben hun gjorde for Alice Marie Johnson.

Kilden hevder også at Kanye håper kona fortsetter å jobbe innenfor området.

STOLT: Kanye West er imponert over arbeidet kona Kim Kardashian West la ned i saken til den narkotikadømte 63-åringen. Foto: NTB Scanpix
STOLT: Kanye West er imponert over arbeidet kona Kim Kardashian West la ned i saken til den narkotikadømte 63-åringen. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Kim har også ved tidligere anledninger fått skryt for sine handlinger. I fjor la hun ut en video på Snapchat der hennes personlige advokat, Mike Kump, sa at hun hadde alle ferdighetene til å jobbe med det samme som han.

- Du har perfekte instinkter, du har god dømmekraft og du vet hvordan du presenterer deg selv og overbeviser folk om ditt synspunkt. Vil du jobbe i advokatfirmaet mitt?

- Hodet ville eksplodert

Etter at Kim møtte president Donald Trump, lot selvsagt ikke reaksjonene på verdensveven vente på seg.

Møtet, som ble fotografert og dokumentert på både Twitter-kontoen til Det hvite hus og presidentens private konto, vekket en rekke reaksjoner.

Mark Di Stefano, som dekker medier og politikk for nettstedet Buzzfeed, var blant dem som tvitret sin mening om bildet.

- Vis denne tweeten til noen i 2014, og hodet deres ville ha eksplodert, skrev han, og lenket til bildet av Kim Kardashian og presidenten.

Også Peter Daou, som er politisk konsulent for demokratene i amerikansk politikk, tvitret om det noe uvanlige møtet i Det hvite hus.

Det gjorde han i en satirisk oppramsing av flere nyhetshendelser:

- OK, la oss oppsummere: Donald Trump er president. Kim Kardashian drar til Det hvite hus for å diskutere politikk. En russisk journalist som var død i går dukker opp på en pressekonferanse i dag. Nord-Korea vil ikke gi opp atomvåpen, men vil åpne en kjede med hamburgerrestauranter som trøst. Og dagen er ikke halvveis over, skrev han.

LES OGSÅ: - Jeg glemte trusa hjemme