Kylie Jenner:

- Hun lager hull i sin egen baby

Får krass kritikk etter å ha piercet datterens ører.

KRITIKK: Kylie Jenner er i hardt vær etter å ha gitt sin fem måneder gamle datter hull i ørene. Foto: NTB Scanpix
KRITIKK: Kylie Jenner er i hardt vær etter å ha gitt sin fem måneder gamle datter hull i ørene. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Kylie Jenner (20) ble førstegangsmor til hjerteknuseren Stormi Webster den 1. februar i år, og siden har store deler av fanskaren elsket å se realitystjernen i rollen som ung mor.

Dette helt til tidligere denne uken, da Kylie viste frem datteren med hull i ørene - noe som fikk enkelte fans til å se rødt.

FORELDRE: I februar ble realitystjernen Kylie Jenner og kjæresten Travis Scott foreldre for første gang. Foto: NTB Scanpix
FORELDRE: I februar ble realitystjernen Kylie Jenner og kjæresten Travis Scott foreldre for første gang. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Sjarmtrollet Stormi

Helt siden sjarmtrollet Stormi kom til verden for fem måneder siden, har 20-åringen vært av og på når det kommer til eksponering av datteren i sosiale medier.

De første månedene etter fødselen fikk fansen ta del i flere mor-og-datter-øyeblikk, og responsen lot ikke vente på seg:

- Vi elsker deg Stormi, skrev en fan i kommentarfeltet hennes på Instagram.

Babybildene fikk en brå slutt

Brått ble det allikevel slutt på moroa for fansen, da den nybakte moren bestemte seg for å fjerne alle bilder av datteren på sine sosiale medier i juni.

- Jeg deler ikke bilder av datteren min akkurat nå, skal hun ha svart en bruker på Instagram.

Vedkommende skal ha lagt merke til at hun hadde klippet bort datteren i et bilde.

i spy with my little eye...

Et innlegg delt av Kylie (@kyliejenner)

«De beste kyssene»

Nå ser det derimot ut til at Stormi altså er tilbake på realitystjernens sosiale medier.

På onsdag delte sminkedronningen en video på Snapchat av seg selv og Stormi mens de hadde kosestund.

«De beste kyssene», skal hun ha tilføyet i tekstform.

Her overøser Kylie datteren med kyss på kinnet, mens en liten sølvøredobb skimtes i øret hos den fem måneder gamle babyen.

THIS IS SO CUTE 7/11/18

Et innlegg delt av Kylie Jenner (@kyliesnapchat)

Dette har flere fans reagert på, og kritikken hagler nå inn mot den berømte moren, melder Business Insider.

«Hun lager hull i sin egen baby»

Mye av kritikken er å finne på Twitter, der brukere blant annet skriver at det burde «vært ulovlig» å pierce ørene til en baby og at handlingen er «grusom» og «tankeløs».

«Hvordan kan hun lage hull i sin egen baby! Forferdelig, jeg kunne aldri ha påført min baby unødvendig smerte» har en annen skrevet.

Flere er også redde for at mødre som er tilhengere av Kylie og Khloé Kardashian skal la seg inspirere.

Det er allikevel ikke bare negative kommentarer som florerer rundt på nettet. Flere tar Kylies oppdragelsesstil i forsvar, og mener et barn tåler mer enn som så.

- Jeg fikk ørene mine piercet før jeg var ett år gammel, twitrer en.

Vedkommende legger til at babyer ikke husker smerten når de blir eldre, så det går helt fint.

Price anklaget for barnemishandling

Det er ikke bare Kylie som må tåle kritikk for å gi datteren hull i ørene. I februar 2016 ble den engelske glamourmodellen Katie Price (47) kritisert for det samme - da hennes datter var litt over ett år gammel.

Modellen ble anklaget for barnemishandling, og var raskt ute med å svare på kritikken - der hun forklarte at årsaken bak var ektemannen Kieran Hayler (28) sin kultur.

- Takk til alle som støtter meg, og ja, Kieran er halvt spansk, og hele familien hans har hull i ørene, skrev hun i kommentarfeltet, og påpekte at hennes elleve år gamle datter, Princess, ikke har hull i ørene.

Saken fortsetter nedenfor.

Kylies søster, Kim Kardashian (37), ble også kritisert for sitt valg om å pierce datteren North West (5) på 1-års dagen.

«Kan gi barnet infeksjon»

Til Dagbladet har Leder i Norsk Barneforening, Ingebjørg Fagerli, tidligere uttalt seg om å pierce ørene til små barn, og forteller at det finnes spesielt én risiko man som forelder skal være obs på.

- «Den største medisinske risikoen er at det blir en infeksjon, og de minste barna har dårligst infeksjonforsvar», har hun sagt til avisen.

Videre påpekte Fagerli at hun ikke anbefaler å gi babyer hull i øret, ettersom det regnes som unødvendig, da det ikke er et medisinsk inngrep.

UAKSEPTABELT?: Lina tok med sin ni måneder gamle datter Adrina til frisøren for å ta hull i ørene. Episoden av «Unga Mammor» har startet stor debatt i Sverige om hvorvidt det er riktig å ta hull i ørene på såpass små barn. Klippet er gjengitt med tillatelse fra MTG Sverige, og episoden kan sees på Viafree. Video: TV3 Sverige / Viafree. Vis mer

LES OGSÅ: Kylie Jenner får kritikk for disse feriebildene

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer