- Hun kunne ikke ha gjort noe annerledes

Tross favorittstempel røk Stella Mwangi ut av semifinalen tirsdag, men hun får støtte fra Alexander Rybak.

STØTTER STELLA: En tydelig skuffet Alexander Rybak, som vant Eurovision Song Contest for Norge i 2009 med låta Fairytale, støtter Stella Mwangi etter sjokk-exiten.  Foto: Seher.no / Anders Myhren
STØTTER STELLA: En tydelig skuffet Alexander Rybak, som vant Eurovision Song Contest for Norge i 2009 med låta Fairytale, støtter Stella Mwangi etter sjokk-exiten. Foto: Seher.no / Anders Myhren Vis mer
Se intervju med Alexander Rybak og bilder fra semifinalen nederst i saken! 

SEHER.NO, DÜSSELDORF/OSLO: Hele Norges Stella Mwangi (24) har ikke kommet til finalen i årets Eurovision Song Contest med gladlåta «Haba Haba» - den låta som tilsynelatende skapte aller best stemning under tirsdagens første semifinale.

Da første semifinale i Eurovision var vel overstått tirsdag, ble det altså klart at Stella ikke sikret seg finaleplass. Serbia, Litauen, Hellas, Azerbajdzjan, Georgia, Sveits, Ungarn, Finland, Russland og Finland er derimot videre til lørdagens finale. Torsdag sendes den andre semifinalen.

Alexander Rybak, som overlegent vant Eurovision Song Contest for Norge i 2009, gir Stella sin støtte.

- Hun kunne ikke ha gjort noe annerledes, understreker han overfor Seher.no.

Han innrømmer at han ble satt ut da hun ikke gikk videre, men sier at sjokket ikke kunne måle seg med følelsen han fikk da han så Stella synge «Haba Haba» på TV-skjermen. Han er heller ikke enig i påstandene om at hun sang en anelse surt.

- Det var helt magisk. Jeg hørte ikke at hun sang surt, det må være folk som misunner henne som sier det, understreker han overfor pressen.

Den talentfulle fiolinisten har imidlertid en teori om noe av årsaken til Stellas sjokk-exit.

- Men jeg tror plasseringen hennes, at hun sang som nummer to, kan ha vært en av grunnene til at hun ikke gikk videre, sier Rybak til Seher.no.

Plass nummer to anses nemlig ofte som det verste stedet å opptre på, da folk har en tendens til å glemme akkurat andremann. TV-overføringene av tirsdagens semifinale har dessuten vært preget av dårlig lyd, noe som kan være nok en forklaring på Stellas exit.

- Jeg hørte nettopp at i Spania var lyden nesten borte da Stella sang, bekrefter Rybak til pressen.

Stellas sjokk-exit blir også møtt med vantro og skuffelse av flere internasjonale pressefolk som dekker Eurovision Song Contest fra Düsseldorf.
 
- Jeg er veldig lei meg, fordi jeg likte sangen så godt. Jeg er veldig overrasket, for jeg hadde forventet at hun skulle gå til finalen! sier den finske journalisten Airi Saastemoinen til Seher.no.

- Det var en stor overraskelse. Jeg er veldig overrasket, og hadde tippet henne til topp 5 i finalen. Sceneshowet kunne kanskje vært mer dynamisk, men det var likevel en av mine favoritter, forteller Ilija Nikolovski til Seher.no.

Stella Mwangis exit fra konkurransen kom nok som et sjokk på mange, og det virker naturlig å lete etter årsaker til den overraskende avslutningen på Stellas Düsseldor-frieri.

- Jeg er veldig overrasket, for jeg trodde det skulle gå veien for Stella. Det var en fantastisk opptreden, men kanskje fordi hun sang så tidlig, så glemte folk henne da de stemte? Jeg er i hvert fall lei meg, sier Emma Backfish fra ESCDaily.com til Seher.no.

Men Stella imponerte visst ikke publikum tilstrekkelig med fremførelsen av «Haba Haba», og var derfor ikke en av de ti som gikk videre til finalen.

Men etter opptredenen var hovedpersonen selv svært fornøyd.

- Dette er det morsomste jeg har opplevd i hele mitt liv. Vi må gjøre det en gang til for å virkelig skjønne det!

Men ikke alle var like fornøyde med Stellas framføring under semifinalen tirsdag. Expressens musikkredaktør Anders Nunstedt, hadde følgende kommentar til Stellas opptreden på Expressens rapportside fra semifinalen.

«Sur synging Stella, men bra «schwung» til slutt. Arenaen her kokte virkelig i det siste minuttet av opptredenen hennes».

Ti av de 19 låtene fra semifinalen gikk videre til finalen, hvor de møter ti finalister fra den andre semifinalen, pluss «de fem store», som består av Tyskland, Frankrike, Storbritannia, Italia og Spania.


[obj:media:9633]


Den andre semifinalen i Eurovision Song Contest 2011 sendes på NRK1 fra kl. 21.00 torsdag 12. mai. Se hele Seher.nos TV-guide her.

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ: Har egen politibeskyttelse i Tyskland  


KVELDENS VERTER: De tyske programlederne for semifinalen var Judith Rakers, Stefan Raab og Anke Engelke. Foto: Reuters
POLEN: Polens bidrag «Jestem». Foto: Alain Douit (EBU)
SANG FOR NORGE: Stella Mwangi var andremann ut i kveldens semifinale. Foto: Alain Douit (EBU)
ALBANIA: Aurelia Gace Foto: Reuters
TYRKIA: Yuksek Sadakat Foto: Reuters
ARMENIA: Emmy opptrådte med sangen «Boom Boom». Foto: Reuters
SERBIA: Nina med sangen «Boom Boom». Foto: Reuters
STEMNING I SALEN: Taket løftet seg da Stella Mwangi sang «Haba Haba» i tirsdagens semifinale. Foto: Reuters