Angelina Jordan:

- Hun kommer til å vinne

I natt kan norske Angelina Jordan bli historisk. Mia Gundersen og Omer Bhatti er overbevist om at hun kan nå langt.

FIKK SKRYT: Angelina Jordan deltar i «The Champions» i USA og imponerte stort i finalen. Video: «America´s Got Talent» Vis mer
Publisert

Angelina Jordan sang seg inn i hele Norges hjerter da hun som 8-åring stakk av med seieren i «Norske Talenter» i 2014.

Nå har den talentfulle jenta blitt 14 år, og for ei uke siden opptrådte hun i finalen av det amerikanske talentprogrammet «America's Got Talent: The Champions» - hvor hun er blant finalistene.

Finalen ble vist på amerikansk TV 10. februar og resultatet er ventet å være klart natt til tirsdag - norsk tid. Det norske stjerneskuddet imponerte enormt i finalen, og er blant storfavorittene til å vinne talentkonkurransen.

I «America's Got Talent: The Champions» konkurrerer talenter fra hele verden om å stikke av med tittelen «World Champion».

Mangeårig «Norske Talenter»-dommer Mia Gundersen (58) satt i panelet da Jordan vant i 2014, og sier at hun aldri har opplevd noen med en slik formidlingsevne.

- Jeg tror hun kommer til å vinne. Jeg har det på følelsen, sier Gundersen til Se og Hør.

FAVORITT: Norske Angelina Jordan er storfavoritt i «America's Got Talent: Champions», men det er slettes ikke ingen lettvektere hun går opp imot. Video: NBC Vis mer

- Et globalt talent

Da Gundersen så 14-åringen opptre for første gang som 8-åring, tenkte hun at "her ser vi en stjerne". Den populære dommeren mener at Jordan har noe helt spesielt ved seg.

- Dette er veldig store greier. Hun har alt, og det er «meant to be». Jeg har et hjerte for henne, sier Gundersen og spår henne en lysende karriere.

- Dette er kjempestas. Dette er jo «vår jente», legger hun til.

- STAS: Mia Gundersen har sittet i dommerpanelet i «Norske Talenter» i flere år, og er full av lovord om Angelina Jordan. Foto: NTB Scanpix / TV 2
- STAS: Mia Gundersen har sittet i dommerpanelet i «Norske Talenter» i flere år, og er full av lovord om Angelina Jordan. Foto: NTB Scanpix / TV 2 Vis mer

Jordan høster også utelukkende positive ord fra artist Omer Bhatti (34), som også satt i dommerpanelet i 2014.

34-åringen omtaler Jordan som et globalt talent, uansett om hun stikker av med seieren eller ikke.

- Jeg synes det er vanskelig å si noe om vinnersjansene, men uansett er hun et globalt talent. Hun er ekstremt unik, og jeg heier på henne. Hun har nok en god sjanse, deler han med Se og Hør.

GIR ROS: Omer Bhatti hyller Angelina Jordan som kan gå helt til topps i «America's Got Talent: The Champions». Foto: NTB Scanpix
GIR ROS: Omer Bhatti hyller Angelina Jordan som kan gå helt til topps i «America's Got Talent: The Champions». Foto: NTB Scanpix Vis mer

Bhatti forklarer at han ikke ble overrasket da han fikk høre at Jordan deltar i «America's Got Talent: The Champions» - nettopp fordi hun er så dyktig. Bhatti sier at 14-åringen har et eget kaliber, og at hun skiller seg ut.

- Hun er den sterkeste vinneren av «Norske Talenter» noensinne, slår han fast.

Omer tror også at deltakelsen i talentprogrammet - uansett om hun vinner eller ei - har åpnet mange dører for Jordan, også for en internasjonal karriere. Han tror at det er hennes formidlingsevne som har slått an.

- Hun synger utrolig pent, men det er det mange som gjør. Angelina skiller seg ut ved måten hun synger på. Hun formidler følelser på en unik måte, og folk blir nok bergtatt av formidlingsevnen hennes.

2014: Dagbladet TV møtte «America´s got Talent»-akutelle Angelina Jordan i 2014. Video: Øistein Monsen Vis mer

Takket Heidi Klum

Det er knyttet stor spenning til i natt, når resultatet av årets finale blir offentliggjort. Og det er ingen tvil om at det er en nervepirrende dag for Angelina Jordan selv. Mandag la hun ut et bilde på sin Instagram-profil, hvor hun blant annet takker Heidi Klum, som sitter i dommerpanelet.

- I finalen i kveld er opp til "superfansen" å avgjøre kveldens resultat. Jeg vil takke hver eneste en av dere som har støttet meg hele veien, jeg elsker dere med hele mitt hjerte, skriver 14-åringen i innlegget.

Klum ble bergtatt av Jordans finaleopptreden tidligere i februar, der hun framførte en nytolking av Elton Johns låt «Goodbye Yellow Brick Road». Hun reiste seg i ekstase, og sendte Angelina rett til finalen ved å trykke på den berømte gullknappen.

TAKKER KLUM: Heidi Klum og norske Angelina Jordan. Foto: NTB Scanpix
TAKKER KLUM: Heidi Klum og norske Angelina Jordan. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Jeg kjenner det helt inn til skjelettet. Du er på vei til å bli en superstjerne. Melankolien du setter i Elton John-låten er fantastisk. Du er så flink og jeg er så spent på dine vegne, sa Klum om Jordans finaleopptreden.

Mange talenter

Jordan har imidlertid flere talenter enn bare en fantastisk sangstemme. Hun kan også spille gitar, piano, fløyte og fiolin, i tillegg til at hun er glad i å male på fritida.

I løpet av sitt forholdsvis korte liv har 14-åringen bodd flere steder, blant annet i USA - der hennes svenske far har jobbet som oljeingeniør.

Til VG sa Jordans mor i 2014 at dattera har gått på engelske skoler fra ung alder.

- Angelina har opplevd mange slags forskjellige folk og kulturer, og ser ofte på Supernytt på NRK. Vi prater mye om det som skjer rundt henne, fortalte Astar til avisa den gang.

Jordan bor til vanlig i Oslo med familien, og hun har gått på Steinerskolen. I tillegg har hun vært tilknyttet kulturskolen, der hun har fått undervisning i stemmebruk.

FINALEKLAR: Norske Angelina Jordan imponerer stort i amerikanske «The Champions». Video: Angelina Jordan / NBC. Reporter: Madeleine Liereng / Dagbladet TV Vis mer

Overfor det amerikanske nyhetsnettstedet Gold Derby, satte Jordan nylig ord på hvordan det var å vinne «Norske Talenter» i 2014.

- Det var fantastisk, som en drøm som gikk i oppfyllelse. Jeg har alltid hatt lyst til å synge på en scene foran alle menneskene i hele verden, og jeg vant konkurransen, sa hun.

LES OGSÅ: Viste seg sammen på valentinsdagen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer