Emil Hegle Svendsen og Samantha Skogrand:

- Hun kom inn i livet mitt da det begynte å butte

Emil Hegle Svendsen forteller åpenhjertig hva forloveden Samantha Skogrand har betydd for ham de siste årene.

FORLOVET: Emil Hegle Svendsen legger ikke skjul på at Samantha Skogrand har betydd mye for ham de siste årene. Foto: Andreas Fadum, Se og Hør
FORLOVET: Emil Hegle Svendsen legger ikke skjul på at Samantha Skogrand har betydd mye for ham de siste årene. Foto: Andreas Fadum, Se og Hør Vis mer
Publisert

(Se og Hør): Tidligere denne uken sjokkerte Emil Hegle Svendsen (32) mange da han valgte å legge opp som skiskytter.

Det var en gråtkvalt Emil som fortalte om avgjørelsen sin, men da han fredag gjestet «Senkveld» på TV 2 sammen med forloveden Samantha Skogrand (28), innrømmet skiskytteren at han hadde sett for seg at han skulle klare å holde seg fattet foran pressen.

Slik ble det ikke.

- Betyr mye

Det er imidlertid god stemning når paret gjester Thomas Numme og Harald Rønneberg.

På spørsmål fra Harald om hva Samantha har betydd de siste årene, må Emil konsentrere seg for å holde følelsene tilbake.

- Nå må jeg passe meg så jeg ikke begynner igjen med sippinga, men nei, hun har betydd veldig mye, sier han og fortsetter:

- Samantha kom inn i livet mitt da det egentlig begynte å butte litt, og da var det veldig tungt. Samantha har hjulpet meg veldig mye, forteller han.

Klipp fra TVNorge-programmet "4 stjerners middag": Fridtjof Såheim spør Samantha Skogrand om hun treffer andre menn når skiskytter-kjæresten Emil er i sesong. Vis mer

Kysseforbud

I februar kunne Emil og Samantha slippe jubelen løs sammen med resten av det norske folk, da førstnevnte skøyt seg inn til en bronsemedalje under OL i Pyeongchang.

Samantha har tidligere innrømmet at hun trolig var mer nervøs en skiskytteren selv før mesterskapet, men det var en svært stolt Samantha som hyllet kjærestens innsats etter medaljen.

- 18. februar. Så inderlig fortjent etter motgang og tvil. Sterk, ydmyk og tvers igjennom god. Gratulerer med din sjette OL-medalje! Hilsen stolt og snørrete kjæreste, skrev hun under et bilde av seg selv og Emil på Instagram.

Overfor «Senkveld»-gutta kan hun fortelle at hun innførte flere regler før OL, nettopp for at forloveden skulle kunne gi sitt beste.

Blant annet brukte hun hansker hjemme, flyttet ut fra bad og soverom og innførte kysseforbud.

Nå er hun derimot glad over å kunne oppheve disse.

Møttes på nett

Paret bekreftet først romansen sin i januar 2014, etter å ha holdt en lav profil rundt romantikken en stund. Skogrand jobbet den gang som sportsanker i TV 2, men det var ikke på jobb de to skulle møte hverandre for første gang.

I fjor sommer avslørte Samantha at de to møttes på nett, via sosiale medier. Det skal ha vært Hegle Svendsen som først tok kontakt - og siden den gang har de vært et av landets mest omtalte par.

Restless.

A post shared by Samantha (@samantha_skogrand) on

Forlovet

Det var to dager før julaften i 2016 at paret tok forholdet sitt videre til det neste nivået. Hegle Svendsen gikk ned på kne, og fikk et ja av sin utkårede. Siden den gang er det kommende bryllupet blitt diskutert flere ganger, men paret har bestemt seg for å utsette vielsen.

- Vi hadde satt en dato til sommeren, men vi har nå valgt å utsette det for at jeg skulle få ro til å forberede meg fram mot OL og fokusere 100 prosent på nettopp dét. Nå er det utsatt til 2019, sa Emil til VG i november.

Hegle Svendsen startet sin kometkarriere på starten av 2000-tallet, og har siden den gang briljert innenfor både skiskyting og langrenn.

LEGGER OPP: Emil Hegle Svendsen gir seg som skiskytter etter 16 internasjonale titler. 32-åringen annonserte dette under en emosjonell pressekonferanse. Han sier selv at det er en drøm å være idrettsutøver i et land som Norge. Video: NTB Scanpix Vis mer

LES OGSÅ: Full krig i familien til Meghan Markle

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer