PÅ REISEFOT: Oddgeir Bruaset legger ikke skjul på at han har måttet være mye borte fra familien i forbindelse med innspillingen av «Der ingen skulle tru at nokon kunne bu». Foto: Se og Hør
PÅ REISEFOT: Oddgeir Bruaset legger ikke skjul på at han har måttet være mye borte fra familien i forbindelse med innspillingen av «Der ingen skulle tru at nokon kunne bu». Foto: Se og HørVis mer

- Hun jeg lever sammen med har måttet være mye alene

Oddgeir Bruaset sier det ikke bare har vært enkelt å lage «Der ingen skulle tru at nokon kunne bu».

SEOGHØR.NO: Oddgeir Bruaset (70) fullførte i 2014 sin siste sesong av den populære TV-serien «Der ingen skulle tru at nokon kunne bu».

Serien, hvor Bruaset besøker nordmenn som har bosatt seg på utilgjengelige og spesielle plasser, har vært svært populær siden det første programmet gikk på lufta i 2002.

I 2008 vant programmet Gullruten i klassen «beste magasin eller livsstils-program» og i 2009 ble Bruaset hedret med prisen «Folkets TV-pris».

BLE HEDRET: I 2009 ble Oddgeir Bruaset  kåret til Folkets TV-favoritt  under «Gullruten»-showet i Bergen. Han fikk prisen av  Se og Hørs daværende sjefredaktør Harald Haave.  Foto: Se og Hør
BLE HEDRET: I 2009 ble Oddgeir Bruaset kåret til Folkets TV-favoritt under «Gullruten»-showet i Bergen. Han fikk prisen av Se og Hørs daværende sjefredaktør Harald Haave. Foto: Se og Hør Vis mer

I et dokumentarprogram om innspillingen av «Der ingen skulle tru at nokon kunne bu», som ble sendt på NRK1 denne uken, la imidlertid ikke Bruaset skjul på at det ikke bare har vært lett å reise land og strand rundt i flere år.

- Jeg må jo være mye hjemmefra og hun som jeg bor sammen med, blir jo mye for seg selv. Det er min dårlige samvittighet.

- Hun sier hun klarer seg bra, men spesielt når ungene var små, så sa hun «det er jo du som går glipp av ting». Det er en sånn følelse jeg kjenner på etter hvert som alderen kommer sigende, sier han i dokumentaren.

Ble pensjonist

Nå kan han imidlertid nyte pensjonisttilværelsen. 21. oktober hadde han sin siste arbeidsdag i NRK.

Tidligere har Bruaset fortalt til Se og Hør at NRK i utgangspunktet var skeptisk til ideen hans.

FIKK BESØK: Ekteparet Margot og Per Bjørvik på gården Aldal halvannen times reise  fra Bergen, har vært blant de som har fått besøk av Oddgeir i forbindelse med "Der ingen skulle tru at nokon kunne bu". Foto: Se og Hør
FIKK BESØK: Ekteparet Margot og Per Bjørvik på gården Aldal halvannen times reise fra Bergen, har vært blant de som har fått besøk av Oddgeir i forbindelse med "Der ingen skulle tru at nokon kunne bu". Foto: Se og Hør Vis mer

Men etter at de ga etter – og seertallene kom – dukket spørsmålet  opp hvert år: Har du stoff til en runde til?

- Det kjekkeste av alt er at programmene handler om mennesker som aldri før har stått i rampelyset og som er seg sjøl, påpeker Oddgeir Bruaset.

Han har imidlertid ingen planer om å selv til å flytte til en plass som er like øde som de stedene han har besøkt i «Der ingen skulle tru at nokon kunne bu».

Han stortrives nemlig i hjemmet i Spjelkavik utenfor Ålesund.

- Jeg trives veldig godt her, og selv om jeg kommer fra bondegård, må jeg nok innrømme at jeg har blitt for urban til å flytte til et mindre sted, sa han til Seoghør.no i 2008.

LES OGSÅ: - Jeg kan bruke et kvarter på en setning