KLASSEKAMERATER: Jan Oddvar Sørnes og Sarah Palin var studiekamerater på journalistlinjen ved North Idaho College i USA. Foto: Scanpix/Handelshøgskolen i Bod
KLASSEKAMERATER: Jan Oddvar Sørnes og Sarah Palin var studiekamerater på journalistlinjen ved North Idaho College i USA. Foto: Scanpix/Handelshøgskolen i BodVis mer

- Hun husket meg ikke igjen

Men Jan Oddvar Sørnes glemmer ikke Sarah Palin...

SEHER.NO: - Hun var ganske ordinær, både i væremåte og utseende. Det var lite som skulle tilsi at hun skulle bli guvernør og visepresidentkandidat, forteller førsteamanuensis ved Handelshøgskolen i Bodø, Jan Oddvar Sørnes til Avisa Nordland.

Fra 1983 til 1985 var Sørnes sudiekamerat med Palin. De gikk begge journalistlinjen på North Idaho College i USA, og Palin var ennå ikke politisk aktiv.

- Hun studerte avisjournalistikk, mens jeg gikk radio- og TV-linjen. Vi hadde flere klasser og forelesninger sammen.

Sørnes beskriver John McCains visepresidentkandidat som "karismatisk og svært oppegående". Selv er han imidlertid Obama-tilhenger og jubler trolig over nattens seier til demokratene...

Som Seher.no har skrevet tidligere, var Sarah Palin med i en rekke skjønnhetskonkurranser på 1980-tallet. Blant annet kom hun på tredjeplass i Miss Alaska 1984, noe som sikret henne stipend til videre studier.

- Vi merket veldig lite til denne siden av Palin, sier Sørnes.

For to år siden møttes de to studiekameratene igjen. Sørnes besøkte en olje- og gasskonferanse i Alaska i forbindelse med jobben, da han fikk øye på sin tidligere klassevenninne.

- Jeg fortalte at vi hadde studert sammen, men hun kunne ikke huske meg igjen, forteller Sørnes. Men det ble likevel et lystig møte.

- Hun syntes det var morsomt å møte en gammel medstudent igjen. Og vi fleipet med at vi begge var Idaho Vandals, som tidligere studenter ved skolen kaller seg, forteller Sørnes til Avisa Nordlands nettutgave.

Har du et kjendistips? Tips oss på seher@seher.no

LES OGSÅ: Hefner vil ha Sarah Palin til Playboy