TOK EKTEMANNENS ETTERNAVN: Etter at Maggie Gyllenhaal giftet seg med Peter Sarsgaard har hun fått et nytt etternavn. Men den amerikanske skuespilleren er døpt Margolit Ruth Gyllenhaal.  Foto: Stella Pictures
TOK EKTEMANNENS ETTERNAVN: Etter at Maggie Gyllenhaal giftet seg med Peter Sarsgaard har hun fått et nytt etternavn. Men den amerikanske skuespilleren er døpt Margolit Ruth Gyllenhaal. Foto: Stella PicturesVis mer

Hun heter ikke Maggie Gyllenhaal

Skuespilleren ante ikke at hun fikk et annet navn ved dåpen.

SEOGHØR.NO: I 2009 giftet skuespiller Maggie Gyllenhaal (36) seg med skuespillerkollega Peter Sarsgaard (43).

Etter bryllupet skulle Gyllenhaal tilføre ektemannens etternavn til sitt eget navn, og det var da hun oppdaget at hun faktisk ikke het Maggie Gyllenhaal, men Margolit Ruth Gyllenhaal.

Det fortalte hun i et intervju med ABC-showet «Live with Kelly and Michael», ifølge Ekstrabladet.

SØSKEN: Maggie Gyllenhaal og Jake Gyllenhaal er bror og søster. De er riktignok ikke døpt Maggie og Jake, men Margolit Ruth og Jacob Benjamin. Her fra Oscar-utdelingen i 2010. Foto: Stella Pictures
SØSKEN: Maggie Gyllenhaal og Jake Gyllenhaal er bror og søster. De er riktignok ikke døpt Maggie og Jake, men Margolit Ruth og Jacob Benjamin. Her fra Oscar-utdelingen i 2010. Foto: Stella Pictures Vis mer

- Jeg ba mine foreldre om å finne fødselsattesten min, fordi jeg ville ta min manns etternavn. De kunne først ikke finne den, men så dukket den opp, og slik fant jeg ut av at jeg heter Margolit til fornavn.

The Honorable Woman-skuespilleren forteller videre at hun alltid har blitt kalt Maggie:

- Jeg er vokst opp med å hete Maggie. Det står Maggie på alle ting - mitt kjørekort, i passet mitt, ja på alt.

Selv om hun nå har funnet ut at hun slettes ikke heter det hun har trodd hun har vært døpt i 36 år, kommer hun ikke til å bytte til Margolit.

- Jeg elsker navnet Margolit, men for meg er ikke det mitt riktige navn. Jeg kunne ønske det var det, men det er det bare ikke.

Hennes bror, den verdenberømte skuespilleren Jake Gyllenhaal (33), heter forøvrig ikke Jake til fornavn, men er døpt Jacob Benjamin.

Etternavnet Gyllenhaal stammer forøvrig fra den svenske Gyllenhaal-familien, og løytnant Nils Gunnarsson Haal, som hadde sitt utspring på 1600-tallet, ifølge Wikipedia.

LES OGSÅ: Her overser Maggies ektemann puppeglippen

Lik Se og Hør på Facebook

Meld deg på vårt kjendisvarsel! Ønsker du siste nytt om kjendis og underholdning rett i innboksen? Meld deg på vårt kjendisvarsel og få siste nytt rett i innboksen.