FERDIG: Denne uken la Thor Husovd opp som landeveissyklist. Her fra Sandefjord Grand Prix 2011. Foto: Stella Pictures
FERDIG: Denne uken la Thor Husovd opp som landeveissyklist. Her fra Sandefjord Grand Prix 2011. Foto: Stella Pictures Vis mer

- Hun har satt alt til side for min skyld

Landeveissyklist Thor Hushovd har lagt opp. Nå takker han kona for støtten.

Publisert

SEOGHØR.NO: Lørdag syklet Thor Hushovd (36) sitt siste ritt som proffsyklist, under det belgiske endagsrittet «GP Impanis-Van Petegem», og nå venter en ny tilværelse som familiefar i Monaco for Grimstad-væringen. I et intervju med VG Sporten etter rittet benyttet han anledningen til å takke kona Susanne for støtten de siste årene:

- Vi har gjort dette sammen. Hun fortjener honnør. De fleste mennesker setter seg mål i livet, men hun har satt alt til side for min skuld. Det har vært hennes utfordring, og det er derfor hun blir så følelsesladet.

Kona ventet ved målstreken sammen med parets to barn Isabel (5) og Niklas (2), og også hun måtte erkjenne at det var en milepæl for familien på fire:

MILEPÆL: Thor Hushovds 15 år lange sykkelepoke er over. Han kan blant annet skilte med to VM-gull og hele 12 førsteplasser i Tour de France. Foto: Stella Pictures
MILEPÆL: Thor Hushovds 15 år lange sykkelepoke er over. Han kan blant annet skilte med to VM-gull og hele 12 førsteplasser i Tour de France. Foto: Stella Pictures Vis mer

- Vi har gjort dette så lenge jeg har kjent Thor. Det er et spesielt liv. Nå blir det annerledes. Men det blir godt å få han hjem, fortalte hun til VG Sporten.

Ofret karrieren for ektemannen

I sommer annonserte Hushovd at han kom til å legge opp som syklist, under en pressekonferanse på Stordalen-hotellet The Thief i Oslo.

Også her benyttet han anledningen til å rose kona for den massive støtten hun har gitt ham:

- Den største takken gir jeg til min kone Susanne. Hun har ofret hele sin karriere for min, sa han til pressen.

Hushovd, som var proffsyklist i 15 år, fortalte også at han nå gleder han seg til å være en større del av barnas liv:

- Jeg var aldri der da Isabel tok sine første skritt, lærte og sykle og lærte og svømme. Jeg har lyst til å være der med for Niklas, og det kan jeg nå, sa Hushovd under pressekonferansen.

Thor og Susanne giftet seg i 2007.

LES OGSÅ: Trøstet seg med konas fødsel

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer